Scudo Sports

10 kere yola çıktıysam 7-8 inde tekerleğim patladı

BicycleLover

Forum Demirbaşı
Tepki
344
İsim
lazım değil
Bisiklet
Salcano
Bu sorundan çok muzdaribim. Çok fazla tekerleğim patlıyor ve eve 20-10 km uzaklıktayken hep mahsur kalıyorum yollarda. 7-8 defa oldu. Sürekli patlıyor. 3-4 defa patlamadı sadece. Bugünde gezelim dedik 10-12 km uzaktayız eve. Benim tekerlek yine patladı. Otobüsler almadı 4 bisikletçi buldum baya geze geze kapalıdı. En son gözü kararttım 10 km yürücem artık dedim ama Allahtan metro aldı. Arkadaşım da var yanımda onun hiç patlamıyor. Benim bisiklet salcano ng650 onun ki mosso wildfire hyd. Nasıl önleyebilirim bu sürekli patlamaları ? Tekerlekleri mi değiştirmem lazım ?

Scudo
Tekerlekleri degistirmeye gerek yok.
Lastigin icinde minik bir kesici delici bir parca vardir. Veya lastige batmis durumda fakat sizin goremediginiz bir diken vardir.dis lastigi guzelce bir kontrol edin bence.
Ikincisi jantta koruyucu bant yoktur. Bu nedenle patlama olabilir.
Dediklerimi bi kontrol edin, sonra tekrar goruselim.

@BicycleLover kurtuluşun patlak önleyici sıvı dolgulu iç lastik. İki tane iç lastiklerini değiştir rahat et. Ozceylan bisikletin internet sitesinde bulabilirsiniz.

Tekerin içine bişey kaçmış olabilir. Değiştirirken iyice bakmanizi oneririm . benimde 4 günde 3 kere patlamisti hatta bir günde 2 kere :(( bazen boyle sansizlillarda meydana gelebiliyor. Yaninizda yama seti tasiyin ve iç lastik değiştirmeyi öğrenin yamalamayida hic beklenmedik yerde çok ise yariyo. Onun dişinda iyi bir iç lastik alin yoldaki camlara dikkat edin sorun devam ederse tekerleği distaki lastiği degistirin

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Tekerleginin basıncı muhtemelen cok düşük. Tekerini nerde şişiriyorsun? Saglam yeni bi iç lastik al onu degiştir eve göstrergeli bi pompa al yanınada el pompası al. Kontrol amacluı benzinlikte hava bas. Bisiklet lastik üzeerinde max psi yazar misal 65 gibi . 50 psi 55 psi gibi bi hava basman lazım genel anlamda ve iç lastiginide lastik kalınlıgına uygun alman lazım.

Normal degil elbet bu patlama fakat bisiklet lastigi hep patlar ve buna hazırlıklı yola cıkman gerekli. Yanına yama levye yani lastik degiştirme takımı alman lazım yanında gezmen lazım. Ben genelde 2 iç lastik tasırım patlarsa direk degiştirip yamayı eve bırakmak için.

Lastigin patlamasından ziyade sürekli bunu bildigin halde hazırlıksız yola cıkman yanlıs geldi bana kendini hem bosa strese sokuosun hem eziyet ediosun. Lastigin içinide söküp bi kontrol et belki diken falan kalmıstır ama sanmıyorum muhtemelen az hava bastıgından oluyor.

İç lastiğin içine patlak tamir sıvısı dökeceksin. Bisikletçilere değil lastikçilere sor.

Dış lastiğinizi iç kısımdan kontrol edin, daha bu sabah iki iç lastiğimi tam sibop üstünden patlatan dış lastiğime batmış, küçücük baş vermiş olan iğneden daha ince bir demir parçasını çıkardım cımbızla. Ayrıca dış lastiğinizin oturduğu jant kısmını da kontrol edin eğer patlamaya karşı şeritlerden yoksa alın ve takın nacizane tavsiyelerim.

dış lastik eğer o kadar küçük parçalara dahi dayanamıyorsa ve çıkarsanız dahi nüksedecektir... Aynı sorun bende de mevcuttu maraton lastik aldım kafam rahat :)

Slime da deneyebilirsin

Vallahi hiç anlamıyorum. Çok yolda kaldım arkadaşım bile bıktı. Bi kere dağa çıktık çalılar dikenler taşlar arasında birşey olmadı. Hep asfalt yolda oldu. Önerileriniz için teşekkürler. Ama içinde birşey yoktur bence çünkü 3 ön patladıysa 3 te arka patladı. Hemde en uç kısımlarda tam eve dönerken. Baya çektim.. Hepte patlamaz ki. Ben mi çok şansızım tekrr mi kötü

Yanına yedek iç lastik ve pompa almazsan tabi mahsur kalırsın bide uzak yollara gidiyorsun hiç mi ders almadın.Lastik işinin garantisi yok iyi lastikte alsan patlamayacak diye bir şey yok özellikle kalın mtb lastikleri az basınçla gittikleri için daha çok patlıyorlar.

Bisikletten en soğudugum anlat Lastik patlaması gibi yari yolda kalıp yürümek zorunda kalmak. Lastiği kaliteli al araya Zırh şerit koy ve patlak spreyi işini görür uzun süre

bisikleti 2 yıldır balkonda muhafaza ediyorum bir süredir binmiyordum iç lastikler muşamba kıvamına incelmiş. iç lastikleri değiştirdiğim halde lastikler sık patlıyor patlayan kısım yere basan yuzey yılan ısırıgı olma imkanı yok dış lastiğin zamanla sertliğini yitirmesi sık patlakla sonuçlanır mı?

SEvgili pedalcı dostlar,bu spora ve hobiye gönül verdiğinizde TAK -UNUT diye bir kavram olmadığını yada malzemenin zaman içinde deforme olmayacağını sanmak diye bir şey yoktur.Bırakın lastiği ki devamlı zeminle temas halinde diken-vida-inşaat molozu yada yollarda ezilmiş hayvanların kemik parçaları veya keskin mıcır çakıl taneleri taneleriyle başetmek zorunda dir,kaskınız birkaç kez düştüğü zaman bile koruma vasfını yitirip kılcal çatlaklarıyla sadece kafanızda gölgelik olur..
Eksik basınca bağlı yollardaki dalgalanma veya sıçrama hareketlerinde jantınızın kenarları sizin giyotininiz yani baş belanızdır,demek kii neymiş ASLA DÜŞÜK BASINÇLA yola devam etmeyeceğiz ve sıkca kontrolu unutmayacağız..

YANİİİİ BU HOBİ SARF MALZEMESİ SPORUDUR. ve bir başka değişle sürekli bütçemizi gıdıklarr, 2 sezonda bir iç lastikleri çürümeden değişirseniz bu türden eziyetleri yaşamazsınız..

Jantın içini kontrol et. Yabancı cisim, çapak gibi şeyler olabilir. Jantın içinde şerit yoksa, şerit al. Dış lastiğin iç yüzeyini iyice kontrol et temizle. Aksilik geldi mi üst üste geliyor, sabretmek lazım. Bir haftada 4-5kez lastik patlattığımı biliyorum, lastik durduğu yerde gözümün önünde indi, şaka gibi ama oldumu oluyor işte. :)

• Beğen
Tepkiler: serpenter
@BicycleLover
hAHA aynen bendeki durum valla. Arazide sıkıntısız sürüp,asfaltta patlaması :komik:

dış lastiğin derinlerine kaçmış 2 adet gül dikeni ve kırık cam parçasını çıkardıktan sonra patlamalar sona erdi paylaşım yapan dostlara teşekkürler

dikenleri çıkardım şimdi lastik durduğu yerde içten yarılmış ki bu lastikleri 2 hafta evvel decathlondan almıştım jantların iç kısmı 2 kat elektrik bandı kaplı olmazsa jantı tekrar ördürmeyi düşünüyorum bir yorum alabilirmiyim neden ne olabilir

Dosyalar

• IMG_20151012_202758.jpg
    IMG_20151012_202758.jpg
    25 KB · Okunma: 19
Jant şeridi bir çözüm olabilir :)

Geri