Scudo Sports

10 Kasım

O'nun bir çok cümlesi bugün anılacak.
Belki en çok önem verdiği en az anımsanacak: "en önemlisi, sürekli devam eden devrimler".

Bisiklet federasyonunun ne zaman kurulduğunu biliyoruz, değil mi?

1923’te Bisiklet Federasyonu kuruldu ve bu tarihten itibaren bölgeleri dolaşmayı amaçlayan bisiklet gezileri düzenlendi. Ne var ki, Türk bisiklet ekibi yarışmalara katılacak bisiklet bulamadığı için 1924’te Paris’te düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na katılamadı. Türkiye ilk uluslararası yarışmalara 1927’de Bulgaristan’da katıldı.
Türkiye’de ilk kez 1928’de “Ege Turu” adı altında yarışma düzenlendi. Daha sonra, 1938, 1939, 1941 ve 1942’de İstanbul-Edirne-İstanbul bisiklet yarışları yapıldı. 1963’te de “Marmara Turu” adı altında bisiklet yarışları yapılmaya başlandı ve Marmara Turu 1966’da uluslararası nitelik kazandı. 1968’de de “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Bisiklet Turu” adını aldı.

Scudo
@soul_boy rage against the machine çok eski bir gruptur dostum hala album yapıyorlar mı haberim yok doğrusu

@mariokaldato 13-14 yaşlarındayken, halamın oğlu dinlerdi. O zamanlardan kulak aşinalığı kaldı. Takip etmedim sonrasında. Uzunca bir süredir de görmedim kendilerini.

@soul_boy
özünde efendi çocuklardır , Numetalde yeni bir çığır açmışlardır

Gerekli gereksiz her konunun anasayfada gündemde kalması ama paylaşmış olduğumuz atamıza saygının köşelerde gizlenmesinden şikayetçiyim ve esefle kınıyorum bilgilerinize saygıyla arz ederim..

Nedir bu düşmanlık anlamadım...

Ata'larının değerini anlamayanlar yanıbaşındaki suriye ve ırak'a baksınlar yeter..
Biz bize yeteriz varsın atsınlar bir köşeye..O'nun ve silah arkadaşlarının sayesinde rahatça at koşturup bisiklet sürebiliyorlar :)

Türkiye topraklarının bu güne kadar gördüğü en yüce insandır Mustafa Kemal. Ayrıca bütün dünya halklarının ortak değeridir.

"Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin.'' Mustafa Kemal

Atamızı ben de saygıyla anıyorum.
İlkeleri tam olarak uygulansa ve hatta daha da geliştirilse bugün ülke olarak çok daha iyi ve saygın bir yerimiz olurdu bence.:)
Nur içinde yatsın. Ülkemize emeği çok büyük. :)

GİDİYOR

Gidiyor, rastgelmez bir daha tarih eşine;
Gidiyor on yedi milyon kişi takmış peşine!

Gidiyor, sonsuz olan kudreti sığmaz akla;
Gidiyor, göğsünü çepçevre saran bayrakla.

Gidiyor, izleri üstünde birikmiş yaşlar;
Gidiyor, yerde kılıçlarla eğilmiş başlar.

Gidiyor, harbin o en korkulu aslan yelesi;
Gidiyor, sulhun ufuklarda yanan meşalesi!

Yine bir devr açacakmış gibi en başta o var;
Haykıran seste o var, sessiz akan yaşta o var.

Siliyor ruhunun ulviliği fani etini,
Çiziyor ufka batan bir güneşin heybetini.

Büyüyor, gökten inip toprağa yaklaştıkça;
Büyüyor gitgide gözlerden uzaklaştıkça.

Orhan Seyfi ORHON

Vatan imar istiyor, zenginlik ve refah istiyor, bilim ve ustalık, yüksek uygarlık, hür düşünce ve hür yaşayış istiyor.
Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır.
Bu memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Kendisinin en sevdiğim sözü "Başarı izah istemez, yenilgi mazeret kabul etmez" dir. Işıklar içinde uyu Atam. Ömrünü vatanı uğruna harcayan ulu önder!

Geri