Scudo Sports

10 Günlük tur olarak hangi rotayı önerirsiniz?

Tepki
5
Merhabalar, ağustos sonu on günlük tur yapmak istiyorum hangi bölgeyi tavsiye edersiniz, ve rota önerebilir misiniz, saygılar.

Scudo
bana da bu konuda öneri lazım.

takip

Hopa-kemalpaşa'dan yola çıktım

Çorum'un bir ilçesine kadar geldim toplamda 682 km yol yaptım

6 7 günde alınabilecek bir yol ama ben 8.gün evimdeydim bir 2 yerde 2 gün kaldım.

Sen Batum'dan çıkar samsun'a kadar gelebilirsin dilersen oradan Sinop istikametini takip edebilirsin.

Bu güzergahtan memnun olacağına kefil olabilirim.

Çorumda Hitit yolunda dağ bisiklet parkuru var diye biliyorum.

(link)

Merhaba,

10 gün vaktiniz varsa size Batı Karadeniz'i öneririm. Ben 9 günde İstanbul'dan Samsun'a gitmiştim. Siz de özellikle Zonguldak-Bartın-Sinop-Samsun arasındaki yollardan çok keyif alabilirsiniz.

Kazasız ve keyifli turlar

five

Bence iznik gölüne gidin,geçerken benide alın :D

hali hazırda Ayvalık-Foça-Çeşme-Bodrum-Kaş planım var, Ağustos ayı için ama tarihleri netleştirmedim. Dün bir kaç arkadaşla tanıştım yine forumdan. Onlar da böyle bir Ege turu planlamakta. Aklınızda bulunsun :)

O mevsimde Kapadokya çok güzel oluyor.

Her ne kadar gitmeyi çok istesem de bu ara Güneydoğu Anadolu'yu pek tavsiye etmem. Özellikle son gelen haberden sonra...

(link)

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10561768_10204184831409560_8306842595148688639_n.jpg?oh=b25db42043c2f41eab284d9300cbfcd6&oe=544EF508

Benim de aklımda ÇANAKKALE-İZMİR ile ARTVİN-SAMSUN seçenekleri var ikisi arasında çok kararsızım. Daha önce buralarda yol tecrübesi olan arkadaşlar fikir beyan edebilirlerse çok sevinirim. Yolların durumu, konaklama en önemlisi eğim durumu nedir merak ediyorum. Yardımcı olacak olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Evet Ege tarafı ağır basıyor arkadaşlar, hem hiç gezmediğim bir bölge, hem de güzel bir bölge. İki hafta olabilir, fakat kafama takılan şu, bu sürede ne kadar yol alabilirim, ortalama bir turda günde yaklaşık 100 km yol yapılsa yaklaşık 1400km yapıyor, biz bir günde 160km, hatta iki defa 170km yol yapmıştım, tabi yorucu oluyor çok uzayınca. Dağlık bölgelerde zaten 100km yapmak da zor. Ege gibi bir bölgede çanakkaleden çıksam iki haftada nereye kadar gidebilirim? Misal Fethiye"ye ulaşabilir miyim?

Yusuf beyin söylediğine katılıyorum, ne olursa olsun doğu ve güneydoğu tarafları pek güvenli değil.

Tur için ideal yol 60-80km diğer türlü olay turdan çıkıyor. Selçuk taraflarını gezdim geçen hafta çok güzel antik kalıntılar, kaleler var. Denize de yakın. Kuşadası-Selçuk güzergahıda eklenebilir bu yüzden.

@Cebrail Tunc
Tam Mersin'e gelin diyecektim, zaten Mersin'deymişsiniz :)

@Ozan Seyyah

Ozan bey, ben de İzmir-Marmaris turu planlıyorum. Bir ya da 2 arkadaşım daha olabilir. Ağustos sonu-eylül başı gibi çıkmayı planlıyoruz. belki birlikte pedallayabiliriz.

Bu arada sevgili forum üyeleri, Yol bisikleti ile tur için mümkün oldugunca hafif eşyalar toplayacağım. max. 9-10 kğlik bir yükü yol bisikleti ile taşıyabilir miyim. Yoksa römork şart mı ?

@Hasim Demirtas

Sele'ye bağlı bagajların kapasitesi 10 kilo zaten bence rahat taşır zaten yolunuz da pek uzun değil,

@Hasim Demirtas

kısmet diyelim :) çadır konaklamalı düşünüyorum ben, siz?

Geri