Scudo Sports

10 Eylül 2017 Tur İstanbul Kıtalararası Bisiklet Yarışması

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhaba arkadaşlar,

10 Eylül 2017 tarihinde Türkiye Bisiklet Federasyonu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği bir festival/yarış yapılacak. Festival/Yarış Anadolu yakası Riva TFF Kamp Merkezi önünden başlayıp, Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçilerek, Avrupa yakası Sarıyer Marmaracık Tabiat Parkı'nda noktalanacak.

Festivale/Yarışa ücretsiz katılım kayıtları başlamış durumda. Aşağıdaki linkten kayıt olabilirsiniz. Dereceye girenlere para ödülü ve sponsor ödülleri olacakmış.

Organizasyonda 2 farklı etap var:
1. Halk etabı: 20 km. Kalabalık halk gezisi şeklinde icra edilecekmiş.
2. Profesyonel etabı: 70 km. (1010 metre tırmanış): STRAVA BİLGİSİ ((link))

Uzun parkur rotası:
1.PNG

Uzun parkura kayıt yaptım. Gran fondo tadında bir yarış olacak sanırım. İstanbul'un o kısımlarına pek gitmedim, ama görsellerden bakılırsa yarış son derece güzel bir güzergahta koşulacağa benziyor.

Resmi site: (link)

U

Scudo
Daha önce benim gibi yarış koşmamış birisi için nasıl olur bilemiyorum.Var mı tavsiyesi olan? Çok istiyorum da rezil de olmayalım :D

@I am the Uptown R. Hiç yarış koşmamış birisinin yarışmaya başlaması için en uygun yarışlardan biri olacak bence. 70 km bir yarış için kısa/orta uzunlukta ve 1000 metre tırmanış biraz zorlayacak, ama gözde büyütmeye gerek yok. Yol bisikletine aşina olan, aktif şekilde kullanan normal bir bisikletçi için gayet uygun bir parkur bence.
Benim de ilk yarış deneyimim olacak sayılır.

70km parkura yol bisikletinin zorunlu olmasi bizi bozdu peletona uzaktan bakicaz :)

20km halkin etabinda kot pantolandan devsirme şortumla yer almak uzere hazrim.

@alperr125 Alper bey uzun parkurda yol bisikleti zorunlu mu bilmiyorum. Sitede bisiklet türü sınırlaması olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım. Muhtemelen böyle bir kısıtlama olmayacak, ama tabiki uzun parkur yarış olacağı için o tempoya ayak uydurabilmek adına yol bisikletiyle katılmak kaçınılmazdır.

@Ahmet.KOÇ siz kayit kosullarini kabul ediyorumu okumadiniz belli ki :D o parkurda ozellikle yetisikin erkek içinde lisans zorunlulugu var profesyonel etap sonucta

(link)

@alperr125 Ben de böyle bir bölüm arıyordum sitede, ama bulamıyorum. Kayıt esnasında mı çıktı burası?

@Ahmet.KOÇ kayit kisminin sonunda kayit kosullarini kabul ediyorumu diye tick kutusu vardi iste burasi oraya tiklayinca aciliyor

20 km de benim icin az ama kopruyu gecmek falan zevkli olur amac katilim olsun.

50km yol gidicez otobusle :D

@Ahmet.KOÇ 625 sporcuyla sınırlandırılmış kısa sürede bitecektir lisans olması gerklılığı varmıs bellı bır saatın altında bıtırme baraj felan varmı eğer başvurursam antreman yapmam gerekirmi yarışı bitirebilmek için 70 k olan?

@alperr125 :harika: Bu arada gran fondo tadında olacak dedik, ama koşullarda müsabık (yani profesyonel) milli sporcular, müsabık bisiklet spor kulüpleri ve müsabık ferdi sporcuların da katılacağı hatta kayıtta önceliğin onlara verileceği belirtilmiş. Bu hoş olmadı :bsmagryr:

@Emreyasir22

Yarışın bir gran fondo havasında amatör bisikletçilere yönelik olacağı konuşulup duruyordu, ancak talimatlarda görünen o ki bu yarışa profesyonel yarışçılar da katılacak. Bunun için sıkı bir antrenman programına girmemiz lazım ki zaman barajına takılmadan yarışı tamamlayabilelim :) Zaman barajı konusunda bir bilgi göremedim ama UCI ve bisiklet federasyonu yönetmelikleri uygulanacakmış. Dolayısıyla zaman barajı uygulanır sanırım.

@Ahmet.KOÇ ben bisikleti keyif icin sürdüğümden (+100km civarida surerim kimi gunler) oyle çok yarış zaman gibi kısımlara pek takılmıyorum profesyonel olanlar onden gitse biz arkadan takilarak geze geze gelsek olurdu modundaydim.

Size simdiden kolay gelsin ve başarılar dilerim iddialısiniz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Eğer yarışa giderken Balıkesir'den geçecek kimse varsa konuşabiliriz.

Ve ayrıca TFF yakınlarında ücretsiz konaklama gibi veya ucuz konaklama yapabileceğimiz bir yer var mıdır ?

Yarış saati tahminen kaçta olur ?

@SagFan

Diğer sorularınız hakkında malumatım yok, ama saatle ilgili sitedeki geri sayımı dikkate alırsak yarışın 10 Eylül Pazar günü sabah 9:00'da başlayacağı görülüyor.

Hadi hayırlısı halk etabına kayıt olduk bakalım :harika:

@SagFan

Milli Takımlar tesisinin 2 km ilerisi Riva köyü... İsminin köy olduğuna bakmayın, İstanbul için bilinen denize girme, tatil mekanlarından biridir. Orada konaklama yapabileceğiniz uygun pansiyonlar mevcut ama internet üzerinden araştırıp önceden rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Özellikle hafta sonu Riva çok kalabalık oluyor ve yarış saatinde orada olmayı planlayanlar da kendi imkanlarıyla gelecekler ise erken saatlerde yola çıkmaları gerekecektir.

Tahmini kayıtlar kaç günde biter daha önce tecrübesi olan var mı lisansım yok da ben çıkartana kadar kayıtlar biter gibi

1400 nolu kayıt benim :harika::)

Kayıt esnasında ulaşım seçeneğinde otobüs ile geleceğiniz yeri seçebiliyorsunuz. Orada otobüsler hazır bulunacak sanırsam. Onunla ilgili organizasyona mail attım. Çünkü orası tam olarak yazılmamış. Birde saati sordum bakalım dönecekler mi ? Saat kaçta belirlenen otobüs bölgelerinde olacağız diye de sordum. Haber gelirse yazarım. Otobüs ile gidecekler ayrıca dönüş için 18 : 30 da oradan hareket ile geri getirileceklermiş.
Yine kayıt esnasında kitleri alacağınız yeri seçerken 01-03 Eylül tarihleri arasında dağıtılacağı yazılmış fakat nerede dağıtılacağı muamma. Onu da sordum bakalım dönecekler mi ?

Ben 70 km olan yarışa kayıt oldum ama lisans numaram yok noyu salladım ve kayıt başarılı dedi umarım sıkıntı çıkmaz.

Geri