Scudo Sports

10.10.10'da 10 Kentte ''İklim İçin Harekete Geç'' Diyelim!

Bülent Onutkan

Forum Bağımlısı
Tepki
923
İklim degişikligi artık fazlasıyla hayatımızda,Haziran ayında yaşadıgımız aşırı yagış,sonrasında aşırı sıcak hava dalgası başlıca sinyali.2010'un ilk 6 ayı,yüzyılın en sıcak dönemi oldu.

24 Ekim 2009'da iklim degişikligine karşı dünyada 5000 kentle beraber Ankara sokaklarında pedallar çevrildi.Ozaman iklim degişikligine yol açan karbonmonoksit konsantrasyonu milyonda(ppm)387 parçacıktı.Bugün ise 392 ppm'e çıktıgımızı ögreniyoruz.

350 ppm Ne Demek?
Bilim adamlarının atmosferdeki karbondioksik miktarı için güvenli üst limit olarak tanımladıgı sayı milyonda 350 parçacıktır(ppm=parts per million).An itibarı ile karbondioksitin atmosferdeki miktarı milyonda 392 parçacıga ulaşmış durumdadır!

Bu sene,sadece eylem yapmak yetmez diyenler 10 Ekim 2010'da iş yapmaya başlayacaklar.Artık politikacıları beklemek yerine adımlarımızı atalım diyoruz.Beklemek yerine gösterelim diyoruz.Bizim katkımız öncü olsun diyerek 10-10-10 kampanyasını 10 kentte 350 çagrısına çevirecegiz.

Bizim adımımızda bu sene iklim dostu ve cüzdan dostu bisikleti kent yaşamında göstermek olacak.Mayıs ayında hükümetin imzaladıgı ''İklim Degişikligi Strateji Belgesi (2010-2020)'ye göre ulaşım konusunda kısa vadede 'bisiklet ve yaya ulaşımına imkan veren düzenlemeler özendirilecektir'' deniyor.Yani bisiklet yolları hala gündemde yok!

İşte bu yüzden,artık harekete geç diyerek Ankara,Antalya,Yalova,Denizli,Giresun ve digerleri ile 10.10.10'da 10 kentte bisikletlerimizle 350 çagrısına Eskişehir'deki bisiklet sever dostlarımı davet ediyorum.Ayrıca forumumuzdan haberdar olmayan bisiklete gönül vermiş arkadaşlarımızıda davet edelim katılım sayısı çok önemli unutmayalım,sesimizi duyurmanın tam zamanı diyorum uzun zamandır topladıgımız imzaları bana ulaştırın!

Bu güzel ve önemli organizasyon için detayları yine buradan paylaşacagım,sevgi ve saygılarımla...!

Scudo
ben bu 350 işinden bişey anlamadım
kafamızı karıştırmayın işte
diyin ki taksimde bütün bisikletler toplanacak o gün. 1000 bisiklet toplansın
ses getirsin..
herkes darmadağın olmaz ki bu iş.

@Serap Erdogan

İstanbulda buluşma yeri Galatasaray Lisesi önü saat 15:00. Ayrıntılı bilbi için:www.350hemensimdi.org

Buradaki Ömer Madra'nın yazısını da tavsiye ediyorum:(link)

3-5 pedalşörün katılımı ile enteresan bir etkinlik yaşadık. Anlaşılan atmosferdeki karbondioksit seviyesi camiamızı pek ilgilendirmiyor. :) Bisikletime biner giderim gerisi beni enterese etmez tripleri sanırım. İyiki gitmişken kokoreç dolma olayına girmişiz tek güzel tarafı oydu zira...

@Serap Erdogan

Sanırım denk gelemedik ama galatasaray lisesi önü ile gezi parkı arasında saat 14:00'ten 15:30'a kadar mekik dokuduk. ulaşabildiğimiz dediğin sayılardaydı,üstelik bir kaç kişi bisiklet ile geleceğimizi bilseydik getirirdik gibi tepkiler verdi ama herkesi katsanız bile sayımız 10 u bulmazdı.kendileri için toplandığımız kalabalık bizden bi haberdi ve kendimizi çiğnenmekten zor alıkoyup kenara atabildik.bizi geçen grubun ardından yeniden önlerine geçip kendimizi biz sizin için geldik ses getirmek istiyoruz edasında kendimizi paralamak yerine malesef yaşadığımız hayal kırıklığı yüzünden kendi programımızı başka şekilde yapmak zorunda kaldık.şimdi bu arada ben sizi göremedim ama umarım kokoreç etkinliği güzel geçmiştir..daha başarılı bir organizasyonda bir araya gelmek ümidi ile

@LEVVENTSAHINER

Biz de arkadaşımla Taksim-Galatasaray arasında bir kaç tur dan sonra bir kenarda kalabalığın yürümesini bekledik. :) Kuyruk sonunda Bisikletliler Derneği Başkanı'nın elini sıkıp Karaköy ordan Kadıköy'e geçtik. Çok tatsızdı gerçekten, aynı hayal kırıklığını biz de yaşadık zira taaa Pendik ve Tuzla'dan düşmüştük yollara. Canımız sağolsun yola karbondioksit seviyesine dikkat çekmek için çıkmıştık ama kokoreç-dolma yiyip geri döndük tur belki değil ama dolmaların tadı damağımızda kaldı. :D
Bundan sonra önceden kızdığım şimdi ise desteklediğim köfte, dondurma turlarına katılacağım.:D Yaşasın yemek yemek.:D

• Beğen
Tepkiler: ilhami yücel
Geri