Scudo Sports

1.uludağ seferi başlasın-kartepe bisiklet takımı.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Sizin gazınıza geldim ben de bizim buranın Saklıkent'ine çıkayım dedim, demez olaydım; ilk kmler duvar gibi %10ın altına hiç inmiyor ve yollar delik deşik, taş, toprak ve yamalarla dolu %10'luk eğim %20 gibi hissediyorsun, çok güçlü değilim, tırmanışta da bir iddiam yok ama 3 km sonrasında pes ettim ya, bu nedir arkadaş eziyet resmen :aglyrmngaa: Uludağ'ın profile baktım yine insaflı gözüküyor bir de yollar kaymak asfalttır, çıkılır yani keyifli olur :komik: Bu arada o 3km'nin inişi de ölüme davetiye gibi, bisiklet saniyesinde 40'a çıkıyor, takur tukur iniyorsun, fren tutmuyor, yavaş yavaş ineyim diyorsun, bisiklet durmuyor, canımı zor kurtardım :komik::komik:

(link)

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
Scudo
günaydın ekip,yeni hafta herkese iş hayatında hayırlı olsun,16 ağustos polinez kısa saat 10.00 hekimbaşı ,durum değerlendirmesi,uludağ için ,biletler hazır ,korcanın yok galba almadı,korcanın bisikletinde teknik sorun baş gösterdi,23 ağustosa kadar sorunlar herhalde halledilir,korsan hasan ,özkan ve bir kişi daha var şu an 8 kişiyiz ,

23 ağustos,uludağ

1-kudret bilet tamam,
2-furkan o.k
3-erkan o.k
4-bahtiyar o.k
5- kerim o.k

saat 05.30 da evden çıkacağım 06.00 da ilk sefere binerek saat 06.12 de yenikapıda olacağım

@Kudret Kurtcebe Eğer yoly apım calısmaları hala devam ediyorsa bugün yağmaya başlayan yağmurla birlikte tam bir cyclox bir yol bekliyor son kilometrelerde.İş makineleri ve hafriyat kamyonlarının bıraktığı pislikler de cabası.Hava biraz dinsin haftasonu bi çıkıp rapor ederim buradan :)

• Beğen
@waafy
dün uludağ zirve(bakacak noktası) yaptım. benim de tek korkum köpeklerdi. yükseldikçe köpekler azalıyor. turun başlarında farklı noktalarda 7 tane köpek gördüm. yanımda köpek kovucu cihaz vardı. kullanma gereksinimi duymadım. bisikletten inip yanlarından yürüyerek geçtim. ama tahminim inmesem dahi sadece 3-4 tanesi beni kovalardı veya bana havlardı. yani eskiden olduğu kadar veya korkulduğu kadar köpek yok.

• Beğen
@Barış TURAN

dostum barış ekip adına teşekkür ederiz ,
evet zati çamur 25 hacim teker için sıkıntı,o gün olur yağmura denk gelir isek ,biletler alındığından gitmek durumunda kalacağız kısmet tabi ,yağmur yağsa bile ,28.7 km gidiş yolunu ekipçe çözeceğiz ,eğim başlangıcında ise duruma göre çıkılır risk var inişte ,gerçi bunalmayacağız,ağustos sonuna kadar zirveye doğru yol inşaatı biter tahminim ,23 ağustos yol inşaatı olacak büyük olasılık yol inşatının başladığı yerde durabilirim ,oradan aşağı inerim tabi ,keşif amacı güttüğümüz için kasmayacağız ,10 ekim ct günü bizi temiz bir asfalt bekleyecek büyük olasılık.

@samet ceylan

samet bey ,teşekkürler bu bilgi iyi oldu ,her zamanki gibi çıkınlar ile geleceğim ,köpekleri besleyeceğim bir iki resim alırım, bisikletten inmek çok mantıklı ,birde inişte takılır ise köpek durup aynen besleyeceğim,

@Kudret Kurtcebe
kudret abi, çalışma devam ediyor. ki öyle 7 günde veya 14 günde bitecek bir çalışma değil. muhtemelen kış sezonuna yetiştirecekler. ama bir sıkıntı vermiyor. zaten yolun çok az bir kısmında denk geliyorsunuz. hava sıcaklığı sizi kesinlikle korkutmasın. daha ilk metrelerde rakım 100-200 mt. yükselince serinlik başlıyor. zaten ağaçların gölgesinde çok rahat çıkıyorsunuz. milli park gişelerine çıkar çıkış nispeten rahat. dinlenme düzlükleri var. ama gişelerden sonra tamamen rampa. ben son 5 km.de 2-3 kez durdum. ki o noktaya kadar köpekler hariç bisikletten inmemiştim. dönüşte(5'ten sonra) araç trafiği oluyor. hem yavaşlatıyor, hem risk hem de hava kirliliği. eğer yapabilirseniz öğleden sonra 2-3 gibi dönerseniz rahat edersiniz. bir de benim strava ismim sametceylan. bilmiyorum yapılabiliyor mu, eğer oradan girip kayıtlara bakarsanız, eğimleri vs. bilgileri inceleyebilirsiniz.

• Beğen
Köpeklerin hemen hepsi çok uysal fakat iilerleyen kilometrelerde sağa doğru büyük bi viraj var.Hatta virajı alırken tam dönüşte solda bi amca oturur,bal vb. satıyor.Yanında altında eski bir küvet olan çeşmesi var.Tam o virajı aldıktan sonra biraz ileride solda villa benzeri bir ev var taş duvarlı,demir ferforje kapılı.İşte tam o evde devasa bir köpek var boynunda civili demir tasma olan.Bisikletten inmeme rağmen,sağına soluna geçmeme rağmen bir türlü sakinleşmemişti.Birşey yapabileceğinden degil ama fazla vahşi.Sahibi çıkıp almıştı bi kenara yoksa metrelerce sağlı sollu peşimden gelecekti.

@samet ceylan siyah yol bisikleti ile gördüğüm senmiydin yoksa geçenlerde. :)

• Beğen
@Barış TURAN
ben saat 7.20 gibi başladım. sadece inen 2 kişiyi gördüm. çıkışta kimse yoktu. bisiklet sedona 740. siyah-mavi renkli.

• Beğen
@samet ceylan

bu bilgi beni rahatlattı doğrusu,sıcak ile aram iyi değil birde nem,kartepeye mayıs ayında gittik 99 km sonra 15 km eğimde 35 derece olunca tansiyon düştü,burada koşullar daha iyi,sıcaklık 23 ağustos için 26 derece gösteriyor,200 metre dişimi sıkarım artık,17.00 'e zati kalamayız 14.00 'de kaçıncı km 'de isem iniş yapacağım,furkan ,erkan strava işini çözer ,bende yok strava sadece saat tutmuş idim eğim çıkışlarında,

dostum samet bizim tırmanış bu rota olacak

(link)

@Kudret Kurtcebe
kudret abi şimdi bakıyorum da kayıtlara, sadece inişim 1 saat 25 dakika tutmuş. ki bu sizin tam olarak ineceğiniz noktadan değil. sarıalan denen mevkiiden. hazır konusu açılmışken şunu da yazayım. hep zirve diye geçiyor yazılarda ama varmak istediğiniz nokta tam olarak bakacak gözlem noktası mı? çünkü bisikletlerle gidilebilecek en iyi nokta orası ve gerçekten görülmesi gereken bir yer. daha önce uludağ yapmış arkadaşlardan da yorum bekliyorum lütfen. bunu şu sebeple yazıyorum, oteller bölgesine kadar gidip orada 2 tane otel binası görüp bu şahane manzarayı kaçırmanızı istemem. zaten tabelalar gösteriyor. önce çobankaya ardından bakacak noktasını bulmanız lazım. ben çok rahat ve yavaş tırmanmama rağmen 3:45(bisiklet üzerinde) saat tutmuş. 15 dakika filan da inerek dinlendim. zaten otellerden uzaklığı 15 dk. filan. siz 14'e kadar çok rahat oraya ulaşırsınız. ama tabi şöyle bir hesapladım da dönüş feribotunu kaçırmamak için sizin her noktada çok hızlı davranıp bir dakika dahi kaybetmemeniz lazım. köpekleri beslemek için durmalar dahi size feribotu kaçırtabilir. çünkü burada aklımızda bulunması gereken süre, şu dediğim iniş:1 saat 25 dakika olayı. 23 km ortalama hızla 32,8 km yol bu sürede inildi.

• Beğen
Dönüşü teleferikle yapıp yukarıda daha ok zaman gecirmeyi de düşünebilirsiniz.Bakacak'a gitmeden olmaz bence de.

• Beğen
@Barış TURAN
Barış hocam, o da en az yarım saat sürecek. Bir de teleferik mahallesinden çekirgeye kadar gidişi var bunun. Trafikle beraber. Bir de üzerine 30+15 lira gibi saçma bir fiyat uygulaması var. Hadi onu da geçtim öğle saatlerinde bisiklete 15 değil 50 tl alıyorlar. Yani binme arkadaşım diyorlar. Uludağ'a 4 saat tırmanıp 80 tl inişe para veriyorsun. Mantıkla bağdaşmayan bir şey. Sonuçta bakacak'ta 5-10 dakika bursa'yı seyret, 2 soluklan 1 çay iç yeter. Bu arada bir amcam çay tezgahı kurmuş orada. 1 tl'den veriyor. Tebrik ettim.

20150808_123654.jpg @samet ceylan

Ben de tüm korkularımla yüzleştim ve saçları beyazlamış gandalf gibi çıktım işin içinden. Cumartesi kirazlıyayladan büyük zirveye çıktım yürüyerek .daha ilk adımda bir köpek takıldı peşime yol arkadaşı olarak olmak isteyen ne sevdim ne kovdum derken 2 oldu böylece oteller bölgesine vardık. Otellerde büyük köpek kayboldu küçükle zirve yapıp 14 saatimizi birlikte geçirdik ye tüz azığımı eşit olarak paylaştık. Yukarıda koyun sürüsü görürseniz bilin ki en az 3 köpek vardır yanlarında . Bizi patikada karşıladı 5 tane köpek yanımda da köpek olunca ekstra ilgiye mazhar oluyoruz . Aklıma köy yolunda ki bol köpekli video geldi zaten ama ben de bir tek baton var . geri adım atmadım havlamalar yarım ay şeklinde etrafımı kuşatmalar ve çobanın sesinini de pek takmayan tavırları vardı köpeklerin . Lider olan arkaya geçip sürekli beni kesiyordu ben de ona sırtımı tam dönmedim hiç, hepsi sustu bizim ufak köpeği kokladıktan sonra bir tane oyun bozan sürekli havlıyor uzaktan . 5-6 defa arkama saklandı köpekciğim ve 15dk ya mal oldu ordan geçmek. Tam geçiyoruz derken beşi birden saldırdı köpeğe ama çoban bi küfredince vazgeçip döndüler zaten nerden baksanız 1km ötede çoban gelipte kurtarması gibi bir durum olmazdı. Zirveye 1-2km kalmışken havlayan köpek yüzünden dönemem dedim kendime .
farklı rotadan inerken tam yolumun üzerimde 3 kocaman kangal görünce yönümü değiştirdim ve bu bana 3-4 saate maloldu .
Pazar günü de yürüyerek indim yolun yarısında karayolunu yarısında orman yolunu kullandım orman içinde de bir çoban köpeği oldukça agresifti çoban yavaşça geç sen dedi ama tek komut köpeğin durmasına yetmiyor 2-3 kere seslenince anca duraksıyor sonra tekrar saldırmak istiyor hepsi bölge koruması denilebilir ama pek sevimli değiller sonuçta .

mustafa bey
size bi anımı anlatayım ,sivas kangala karşı tek duran kişi bu forumda benim ,başka duran var ise yazsın derim,izmit çenedağına yaklaşırken ,yokuş aşağı iniyor idim,karşıdan tozu dumana katmış bir arslan geliyor zannettim ,ekipten kopmuş idim ,ekip arkada kalmış idi,kangal olduğunu anlayınca bisikletten indim dizlerimin üstüne çöktüm,kaskı çıkarmadım kaska gıcık olmuş idi,başımı öne eğdim asla bakmadım ,1 metre önümde durdu ,bağırmaya devam etti bakmadım korku hissetmedim ,yaklaşınca başım öne eğik olduğu için pençelerini gördüm ,aslan pençesi gibiydi,yaklaştı pençesi ile omzuma dokundu ,bende tepki yok,başım aşağıda öylece durdum,hayvan afalladı,sonra kocaman dili ile yanağımı yalamaya başladı,o an dost olduk,koştura koştura çoban geldi şaşırmış idi,ağbi dedi bu köyde hiç kimse bunun yanına yaklaşamaz dedi,ne yaptın ağbi dedi ,kuzuya çevirmişsin kangalı dedi,bu teknik her zaman işe yarar,yeterki korkuyu hissetmeyin, herkes bunu başaramaz tabi ,kudurmuş köpek en tehlikeli olanı tabi,binde birde olsa yapılacak tek şey bisikleti kalkan gibi kullanmak,

@samet ceylan

dostum samet,
feribot dönüş saati malesef 17.00 bu nedenle 10 ekime 1 ay öncesinden yer ayırtmaca yapacağız,bu arada bugün tebligat geldi 60 gün içersinde ev boşaltılacak ,1 ekim tarihine kalmadan eylül sonu taşınacağım,bursada kiralar ucuz ise gelirimde ama zannederim heybeli adaya taşınacağım,

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/10306628_782412318458011_1570172218219696284_n.jpg?oh=6533ac02a17bae6a7b76bf7ec5423f8e&oe=5641BD84&__gda__=1451334066_80d6198df23eff37e5710abf7fce1c07

alo alo,erkan sağ kolum,beni asla tek komamış uzun yollarda partnerim olmuş, erkan kadim dost yeni karbon cube ile asfaltı inleteceğine eminim tatil bitti hasret giderelim artık,:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

uludağ rekorları,,,

1Yasin C. Bingol19.6km/h 304W https://d3nn82uaxijpm6.cloudfront.net/assets/powermeter-59b5701259ed3151417b206b64da0432.png 1122(link)
2Şerif Şentürk18.8km/h - 1076(link)
3Ercüment Boran17.1km/h 254W 978(link)
5Svarte D.17.0km/h 261W 972(link)
5Mustafa Doğan T.17.0km/h 286W https://d3nn82uaxijpm6.cloudfront.net/assets/powermeter-59b5701259ed3151417b206b64da0432.png 972(link)
7Ali Demir16.7km/h 341W 955(link)
8Dincer U.16.6km/h 0W https://d3nn82uaxijpm6.cloudfront.net/assets/powermeter-59b5701259ed3151417b206b64da0432.png 948(link)
9Semih Altunel15.9km/h 206W 913(link)
10Hakan(arakita) Yenis15.8km/h 245W 903(link)
12Kadir Eskici15.1km/h 241W 865(link)
13Barış Coşkun14.8km/h - 848(link)
14Mustafa Çavuş14.7km/h 214W 844(link)
15Çağrı Terzioğlu14.7km/h 201W 844(link)
16Selçuk #SHARP14.3km/h 195W 820(link)
17Devrim Uyanık14.3km/h 213W https://d3nn82uaxijpm6.cloudfront.net/assets/powermeter-59b5701259ed3151417b206b64da0432.png 818(link)
18Evren Ozbilen -velocity21614.2km/h 284W 811(link)
19Kagan Yavuz14.1km/h 230W 809(link)
20Huseyin S.13.9km/h 212W 795(link)

ekip,
hasandan gelen mesaj doğrultusunda ,bizim program aynı kalır,23 ağustos ,o gün bisikletli kitlesi olabilir çaresine bakarız,bu pazar ,korcan yok ,saat 10.00 hekimbaşı direk buluşma,kısa polinez furkan, kerim,ben erkan bahtiyar formaları ıslatalım,bu arada ,geri sayım başladı ekimde kiraya çıkacağım,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri