Scudo Sports

1 Temmuz 2020 Apple ürünlerine zam gelmesi

Carel

Forum Demirbaşı
Tepki
769
Bisiklet
Sedona
ABD merkezli teknoloji şirketi Apple Türkiye'de sattığı iPhone modellerine 1 Temmuz itibari ile zam yaptı. 64 GB'lık iPhone 11'in fiyatı 700 TL zamlanarak 7,999 TL'ye çıktı. 512 GB'lık iPhone 11 Pro Max'in ücreti 14,999 TL'den 16,349 TL'ye yükseldi.

Apple Türkiye, temmuz ayını zamla karşıladı. Artan kur sebebiyle beklenen zamlar, 1 Temmuz itibarıyla fiyatlara yansıdı. Apple’ın akıllı telefonları, bilgisayarları ve diğer aksesuarlarına gelen zamla birlikte, kimi ürünlerde yüzde 10'u aşan artış yapıldı.

Yapılan zammın ardından iPhone'ların yeni fiyat listesi şu şekilde;

3Sk7sc.jpg

11 inç iPad Pro'nun başlangıç fiyatı 6.699 TL oldu

58BQba.jpg

Artan fiyatlardan iPad modelleri de nasibini almış durumda. Üç ay önce duyurulan yeni 11 inç iPad Pro'nun modelinin başlangıç fiyatı 6.399 liradan 6.699 liraya yükseldi. Daha üç ay önce 500 lira zamlanan 3. nesil iPad Air'in başlangıç fiyatı da 3.999 TL'den 4.199 liraya yükseldi. Benzer şekilde iPad mini'nin fiyatı 3.199 liradan 3.399 liraya, iPad 10.2 inç modeli de 2.499 liradan 2.799 liraya yükseldi

Geçtiğimiz aylarda duyurulan yeni MacBook Air de zamlanan Apple ürünleri arasında

FTy1mh.jpg

Öyle ki daha önce 7.999 lira başlangıç fiyat etiketine sahip olan yeni MacBook Air, zam sonrası 8.699 liradan başlayan fiyatlarla satılmaya başlandı. 13 inç MacBook Pro'nun fiyatında herhangi bir değişikliğe gidilmezken, 16 inç MacBook Pro da zamlandı. Başlangıç fiyatı 18.299 lira olan 16 inç MacBook Pro, artık 20.199 liradan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Aksesuarlar da zamlandı

Rpn5GA.jpg

Yalnızca donanım ürünleriyle sınırlı kalmayan zamlar birçok aksesuarın fiyatını da artırdı. Apple Watch Series 5 modelleri 400 lira, Series 3 modelleri 250 lira ve Apple Watch kordonları da 70 lira zamlandı. Bununla birlikte; 1899 liradan satılan AirPods Pro, 2.099 lira fiyat etiketiyle güncellenirken, 1.099 liralık AirPods da 1.299 liradan satılmaya başlandı.

Kaynak: (link)

Scudo
Nedense hiç şaşırmadım

Bir telefona bu kadar para verecek insan için çok ta problem teşkil edeceğini zannetmiyorum.

Bu fiyat artışlarının zamanlaması manidar. Emperyalist odakların uşağı olan Apple bu şekilde fahiş fiyat artışlarıyla ülkemizde kriz ve enflasyon algısı yaratmaya çalışıyor.

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, Soros'çu, OTPOR'cu, Gezi'ci üst akılın organize ettiği aşikar olan bu algı operasyonunu boşa çıkarmak adına Apple sahibi olan tüm vatandaşlarımızı, iPhone'larını, MacBook'larını, iPad'lerini ABD büyükelçiliği önünde parçalayarak protesto etmeye davet ediyorum. Biz bu milleti Apple'a, Twitter'a, Youtube'a, Netflix'e yedirmeyiz!

Apple Türkiyede nasılsa satıyorum diye zam yaptıkça yapıyor. Evet vergiler yüksek, o ayrı konu. Apple abd, Avrupa ve Türkiye vergisiz fiyatlar arasında bile ciddi farklar var. Türkiyede bir de vergiler eklenince 2 telefon fiyatına 1 telefon alıyoruz. Bu satışlarda pazarlamanın bazı kuralları var. Mesela satış yaparken kar oranınızı koruyarak ucuz ve çok satmak veya pahalı ve az satmak arasında tercih yapıyorsunuz. Türev hesaplarında vardı bu, kar oranındaki tepe noktasını hesaplayabilir ve buna göre politika üretebilirsiniz. Olan kime oluyor, bizlere :)

Eeey Apple; milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde,sen kimsin ki fiyatlarına zam yapıyorsun.

Bu millete Apple yakışmıyor,gerekirse Apple'ı kapatırız.

Lira değer kaybediyor, bahsettiğiniz ürünlerin piyasaya çıkış tarihi ile bugünkü kur aynı değil. Android cephesine bakarsanız bazı ürünlerin %56 zamlandığını görürsünüz. Apple'a özgü bir durum değil hatta Apple en az zam yapan firmalar arasında. Acı ama gerçek....

Sanırım zam bir tek Apple Turkiye urunlerinde :p
Eyyy Apple! Euro kurunu, dolar kurunu bahane etme.
Sen kimsin?
Zammı senden öğrenecek degiliz :)

Reyiz interneti nezfilizi falan yasaklıycaz dedi zaten bugün. Akıllı telefonu ne yapacaksınız? :naslyany:

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
aaa.jpg

Venezüella da iPhone almak için gerekli nakit para. Biz de bu hale geldik. Bisiklet vs almaya gittiğinde nakit parayla gittiğinizi düşünürseniz pek farklı değiliz. iyice sözlük'e bağladık bu arada :)

Baktılar milletimiz küçük orandan krediyle ayfonlanıyor hemen kıskandılar fiyatı yükselttilrer. Ama bilmedikleri bir şey var ezanları dindiremeyecekler, bayrakları indiremeyecekler. Nasıl olsa bizim operatörlerimiz 36 ay taksitle bize yine verir.

Ben tek bir şey merak ediyorum. Yol yaptı diyenler hala bunu savunabiliyor mu acaba?

Bu iktidar zamanında kilometrelerce yeni bisiklet yollarida yapildi! Unutmayın unutturmayın :p

Takım holiganligi gibi parti holiganligi oldukca herkesi her konuda savunmaktan bikmayanlar olacaktir merak etmeyin :/

Ne yazıyoğuz beyle ha? Bah, 155'i ararıng.

Bu milletten verginin vergisinin vergisini alarak imanını gevret, sonra azına emzik misali mikro ufak yardım, onu da göstermelik az sayıda kişiye yap ve milleti sustur.
Bisiklet yolu yapılıyor, böyle giderse, paralı bisiklet yolları bile yaparlar. Abartmıyorum, yazın bir kenara :komik:.
Dua edelim, bisiklet özel tüketim vergisine dahil edilip yıllık vergisini istemesinler...

Önemli olan kur değil üretim. Rus, japon ve Kore paralarının dolar karşısındaki durumu da bizim gibi. Hatta TL onların para birimlerinde değerli vs. Mesele üretim. Üretmiyoruz ve ithalatımız dolara bağlı. Bu yüzden az oynasa piyasa dalgalanıyor. Bir inşaat mühendisi olarak, lüks konut inşaasının gereksiz ama kentsel dönüşümün gerekli olduğunu, baraj ve santrallerin gerekli olduğunu, ticaretin gelişmesi için ve trafik güvenliğinin sağlanabilmesi için yolların aşırı derecede gerekli olduğunu sonuna kadar savunurum. Ama kalkıp yüksek kar var diye yatırımcının fabrika yapmak yerine lüks konuta yönelmesini savunmam. Üretim yapmazsak bunun gibi onlarca yüzlerce başlık açarız. Burda hepimiz bisikletçiyiz, bisiklet üzerinde kaç parça Türkiyede üretiliyor? En basitinden jant telinden iç lastiğe, fren kablosundan tellere, sele borusuna kadar kaçımızın bisikletinde yerli malzeme mevcut? Türkiyede üretim yapan bisikletçiler argeye ne kadar ayırıyor, pek çoğu hiç. Ürün var, Türkiyede üretiliyor diyelim. Satıcı zaten pek çok vergiden muaf olarak yerli ürünü rakibine karşı satıyor ama kalkıp dünya çapında kaliteli bir ürün fiyatına buradaki uyduruk ürünü satmaya çalışıyor. Buda satıcı ahlaksızlığı. Yani bunu sadece küçük bir sektörden örnek olsun diye verdim. Türkiyede maalesef üretici üretmek yerine ithal edip etiket basmayı tercih ediyor. Böyle olunca en ufak kur dalgalanmasından hem üretici hem tüketici etkileniyor.

Listede iki tane 11 64 gb var. Tam zamanında almışım.

• Hahaha
Tepkiler: ZirZop
Iphone'un Amerika satış fiyatı 6 bin küsür lirayken Türkiye deki satış fiyatı 11 bin 999 TL.
Tam 6 bin TL civarı vergi ödüyoruz.
Bu vergi olarak ödenen rakam neredeyse telefonun bedeli kadar.
Iphone üretiminde hiçbir katkısı olmayan devlet, Iphone satışından Apple'dan daha fazla para kazanıyor.
"Biz de kendi Iphonemizi yaparız" diyen yok.
Niye desin ki?
Hazır yapılmışı var ve devlet olarak teknolojiyle, işçilikle uğraşmaya gerek yok.
Bas vergiyi kazan parayı...

Otomobilde öyle değil mi, yerli üretim olsa ötv mtv KDV vs teşvik amaçlı bir sürü vergi almamak yerine ithal araç alımında 1 sana 1 devlete, kredi ile aldıysan 1 tane de bankaya :)

Bu zamlar yapan appel çok da ulke piyasasını umursamıyor gibi.Firma dünya nın endeğerli en cok kar yapan firmaları için de ilk 3 de.Bu adamlar teknoloji üretiyor bunun gibi diğer firmalar ve markalarda,tekel oluşturuyorlar.Haklılar karşılarında onlara rakip olabilecek teknoloji ve bilim üreten bir piyasanız yoksa vay halinize.Tabiki cansıkıcı diğer kısımda ek gümrük vergileri.

Geri