Scudo Sports

1 milyon tane bisiklet dağıtılacak

bakanlığı bilmem ama (link) 1000 çocuğa 1000 bisikletten sonra şimdi de 2000 için hazırlık yapıyor.

arda'nın mutfağını sunan Arda Turkmen'de bisikletçi çıktı bu arada :) (link)

Scudo
@GCSüzgün çok güldüm bu yoruma yahu :D Peki bu bisikletler nerede sürülecek!? (Bu millet nereye s**cak videosundaki Sivaslı abinin tonlaması ile :D )

Hollanda hükümetinin kişi başı bir bisiklet kampanyasındaki desteğinde olduğu gibi bizim devlet de bisiklet satın alan herkesin bisiklet bedelini vergiden düşürmesi şeklinde bir desteği olsa, güzel olmaz mıydı?

Abi yapılsında gündem de tutulsunda nasıl yapılırsa yapılsın 1km bisklet yolu yapandan Allah bin kere razı olsun derim çünkü bir kere güvenli diye o sokak da 1 se 10 a çıkar bsiklet kullanıcısı

• Beğen
Tepkiler: thomisus lx
Herkes ne kadar karamsar olmuş ya. Dağıtılsın , keşke yollarda yapılsın Türkiye sadece İstanbul dan ibaret değil , sakin kalabalık olmayan Sehirlerde var....

Ucuz pahalı sonuçta imkanı olmayan Çocuklara bisiklet verilsin de Çocuklarda mutlu olsun. Herseyi karamsar olumsuz düşünmek zorundamıyız.

bazı arkadaşlar ne güzel dağıtılsın demirden de olsa çelikten de olsa millet bisiklete binsin demiyor da burun kıvırıyor. 900 tl asgari ücret 1 milyon insan sayarım o bisikleti alıp dua edecek...

Proje guzel! Demir, celik, aluminyum farketmez... 2 gunde dagilmayacak duzgun bir bisiklet olsun yeter ;)
4 yilda 1 milyon bisiklet = Yilda 250 bin bisiklet
Benim endiselendigim konu bisiklet verilecek kisiler nasil belirlenecek, bu bisikletlerin ihalesi kime verilecek ve ihaleyi alan sirket ile ihale kurulundan kimler zengin olacak?
Gercekten hakkiyla yerine getirilen bir sosyal - saglik projesi olsun baska bir sey istemem!

Verilecek bisikletler muhtemelen Salcano olacak diye düşündüren haber. Sanırım Salcano yakında inşaat ihalelerine de girmeye başlar :p Muhtemelen bisikletleri de genç zihinlere dağıtırlar, ilk bisikletimize nasıl sevindiysek öyle sevinir yavrucaklar, devlet baba bize bisiklet verdi der gönül bağı kurarlar ki bizim devletle böyle bağlar kurmak pek hayırlı değildir. Bir de bisikletlerin yanında tayt da dağıtacaklarmıymış acaba, diyanetten görüş almışlar mı :)

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
@arayanbulur

Şu kaynak konusu gündeme geldiği zaman aklıma hemen Cem Yılmaz'ın kel ve bıyıklı zamanlarından kalma esprisi geliyor. Biz de o kaynaktan faydalanmak isteriz. :)

@niyazi akarken

O bazı arkadaş benim, ancak dağıtılacak olan bisikletlere burun kıvırma olayı sizin kendi tasavvurunuz. Ortalama 200 TL fiyatı olan 20 kg ağırlıktaki bir bisiklete "tekerlekli demir doğrama" demek yanlış ise buyrun düzeltin.

Kaldı ki bisiklet kültürünün yaygınlaştırılması adına yapılan harekete karşı da değilim. 50 lira için adam boğazlanan bir ülkede 200 liralık bisiklete dua edecek 1 değil 10 milyon kişi de bulunur.

İyiye iyi, kötüye ise kötü denmesi sizi neden bu denli rahatsız ediyor onu da çözemedim.

@niyazi akarken

Zaten problem de burada ya. Devletine duacı bir halk yaratılmak isteniyor. Duacı oldukları için 900 tl asgari ücrete isyan etmiyorlar çünkü.

• Beğen
Tepkiler: EmreDurmaz
benim anladığım kısaca şu, yıl 2015... çukursuz, düzgün yollar, birkaç km bisiklet yolu, 200 TL'lik bisiklet ve yollarda biraz saygı için dilenir durumdayız...

bence sıkıntı yok... ben hep 30 TL'lik mazot alıyorum ve dağ bisikleti kullanıyorum :S

• Beğen
Tepkiler: arayanbulur
@Burak Fidangül

Duruma bakılırsa ya bakanlık kimsenin bisiklet yolu yapmayacağından emin, ya da partili belediyelere genelge ile beyler yapmıyoruz aman söz verdik demişler.

Muhalif belediyeleri ve seçmenlerini kastetmemişler zaten, Bursa örneği bunu gösteriyor.

Gene de düşünceyi bilmem de ifade güzel, hakkını teslim etmek lazım.

"Bir metre bisiklet yolu yapan yerel yönetimlere bir bisiklet vereceğiz.10 kilometre yaptıysa 10 bin bisiklet." Bu kafayla O bisiklet yolunu hiç yapmayın. Benim için bisiklet yoluna ihtiyaç yok ben nerede olsa sürebilirim ama herkes trafiğin içinde bisiklet kullanmak zorunda değil. Acemisi var, yeni öğreneni, öğrenmek isteyeni var. Biraz daha bilinçli olabilsek mevcut yollar herkese yeter. Yeter ki yolda düzgün ve kurallı gidilsin. İstediğin kadar bisiklet dağıt onu sürecek insan olmadıktan sonra bir bodrum köşesinde çürüyüp gider. Sağlıkta önce ne yediğinden geçer...

Aydin da eskiden velespit yolu vardi. Arabalar sikayet etti yol kaldirildi. Elimizdeki yolu tutamiyoruz ki yenisi yapilsa ne olur? Yine sikayet edip kaldirttirirlar heralde:eek:

Geri