1 milyon tane bisiklet dağıtılacak

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bakan Müezzinoğlu, hareketli yaşamı teşvik amacıyla gelecek 4 yıl içinde 1 milyon bisikletin toplumun hizmetine sunulacağını ifade etti

Bakan Müezzinoğlu, Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı'nın Raffles Otel'de düzenlediği 3. Sağlıklı Yaşam ve Beslenme Zirvesi'ne katıldı. Burada yaptığı konuşmada sağlıklı yaşam konusuna değinen Müezzinoğlu, “Önümüzdeki 4 yıl içinde 1 milyon bisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında sunacağız" dedi.
1 METRE YOLA BİR BİSİKLET

Sağlıklı gıda ile beslenme konusunda bilimsel verilerle birlikte, sağlıklı beslenmeyi, onun bilgi dağarcığına ve yaşam felsefesine yerleştirmemiz lazım. Diğeri de üç; hareketli yaşam. Hareketli yaşamda da biz özellikle son iki yıldır hareketli yaşam ve sağlıklı beslenme, halk sağlığı projeleri geliştiriyoruz. Şimdi 2015 yılı itibariyle de şunu söyledik: bir metre bisiklet yolu yapan yerel yönetimlere bir bisiklet vereceğiz. 10 kilometre yaptıysa 10 bin bisiklet. Önümüzdeki dört yıl içinde bir milyon bisikleti topluma bir hareketli yaşamın teşviki anlamında böyle bir projeyi, bu yürüyüşler, bu sporlar, bisiklete binmeler, yüzmeler yani herkes esasında kültürüne bunu koyduğunda bahane arıyorsak buluruz. Çare arıyorsak onu da buluruz" diye konuştu.
 
Scudo

no_name

Daimi Üye
Kayıt
25 Mart 2006
Mesaj
278
Tepki
198
Şehir
sivas
İsim
mesut
Bisiklet
Bianchi
Michaeljacksonpopcorn.gif varken bunu koyman ayıp olmuş biraz
 

Türko

Sunroofa değil gökyüzüne inananlar
Kayıt
11 Nisan 2014
Mesaj
2.001
Tepki
3.144
Şehir
Ankara
Başlangıç
2015—16
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Salcano olabilir mi marka :rolleyes:
 
  • Beğen
Tepkiler: ratm ve EmreDurmaz

fahritus

Üye
Kayıt
3 Mayıs 2015
Mesaj
76
Tepki
36
Yaş
25
Şehir
istanbul
İsim
Fahri
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet dagitilsa nolcak yeterli bisiklet yolu olmadiktan sonra,bisikletlileri oldurmeye calisan suruculer,yolun ortasinda duran yayalar olduktan sonra... yinede bisiklete verilen.onemin artmasi guzel tabi
 
  • Beğen
Tepkiler: fatihözüdoğru

MurathanKaratmanlı

Aktif Üye
Kayıt
3 Şubat 2015
Mesaj
162
Tepki
101
Yaş
25
Şehir
Kırklareli/Lüleburgaz
İsim
Murathan Karatmanlı
200 lira Bütçe az ülkemde gelişmesi gereken bisiklet sporu için 600 olsa ne güzel olur , getirisi götürüsünden fazla olacak sonuçta
 
Kayıt
21 Nisan 2014
Mesaj
79
Tepki
95
Yaş
27
Şehir
Bursa/Eskişehir
İsim
Burak
Bisiklet
Mosso
Geçen pazar Bursa'da Nilüfer Belediyesinin bisiklet etkinliğinde belediye başkanı Bozbey ''Bakanlığımız yaptığımız Bisiklet yollarını görmemekte ısrar ediyor ve söz verdiği bisikletleri yollamıyor'' dedi. Bence düşünce güzel ancak uygulamada sıkıntılar var..
 

ozgur908

Forum Bağımlısı
Kayıt
22 Mayıs 2012
Mesaj
715
Tepki
999
Şehir
İstanbul
belki dünya tarihinde görülmemiş bir bisiklet yolu sistemi planlayacaklardır. güzel atılım. can güvenliğini de güvence altına alırsa çogzel olur. olur mu olur? mu?
 
  • Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin

Sadettin Z.

Forum Bağımlısı
Kayıt
5 Haziran 2014
Mesaj
2.206
Tepki
11.749
Şehir
İstanbul
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Cyclocross
@Antecurs

Yerel yönetimdeyim zaten. 3 oda 1 salon tüm yerler benim yönetimimde. Balkonda kedinin, mutfakta hanımın ağırlığı söz konusu. Tuvalette ki yetki karmaşasını da çözerim yakında.
 

emreekaya

Üye
Kayıt
21 Nisan 2015
Mesaj
37
Tepki
28
Şehir
Isparta
Bisiklet
Ghost
Eskiden buralar hep dutluktu. Buralara kurt inerdi. Dutlar gitti. Kurtlar kaldı !!!
 

Cömert

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Şubat 2012
Mesaj
634
Tepki
2.617
Şehir
İstanbul
3 milyar ağaç dikme hikayesine benzedi bu. Bakarsınız yakında , Bisikletlere yıllık muayene ve mecburi trafik sigortası icat ederler.


Yalandan kim ölmüş. Bende vaadde bulanayım azcık. Her ile dinazor parkı yapılacak. Ama öyle kıytırık dinazor da değil ha. Araya bolca T-rex'i serpiştireceğiz ki , millet dinazora doysun..
 

thomisus lx

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Haziran 2007
Mesaj
2.910
Tepki
2.055
amerikada herkes sabahları spor yapıyor demişti bir arkadaş. izmirde natoda çalışan amerikalılar da sabhın dal köründe çıkar ya yürüyüş yapardı ya da koşu. yıllar sonra bir arkadaşım, amerikada sağlık sistemi çok pahalı, ahalisi doktora gitmesin diye spor yapıyor demişti. amerikan sağlık sistemi hele bir ülkemize yerleşsin. vatandaşın elinde malı mülkü olanlar da, sağlık sektörüne birikimini saçsın, hastaneler karşısında herkes boyun eğsin ondan sonra bizde de bu spor olayları önem kazanır.

çoluk çocuk nerde bisiklete binecek bunu sorgulayan yok. ben ankarada yaşıyorum. son 3 sene dolu yol yapıldı, sağlı sollu birer metre o koca otobanlara bisiklet şeridi ayrıldı mı? hayır. ankarada toplu ulaşım rahat mı? hayır. herkes otomobile yükleniyor. o nedenle sokak araları bile artık otopark. caddeler yarış pisti. benim de evladım olsa bu çocuk bu bisikleti nerede binecek diye sorarım. havalar güzelleşti her akşam arabanın arkasına at bisikleti şehir dışına çık ki çocuk bisiklete binsin. bu ayrı külfet.

popüler siyaseti dinlemek çok zor.
 

Antecurs

Forum Demirbaşı
Kayıt
6 Nisan 2015
Mesaj
473
Tepki
480
Şehir
İstanbul
İsim
H.
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Salcano
2006'da motosiklet satışları patlama yapmıştı. Ciddi satış rakamları vardı. Bunu gören hükümet ne yaptı? Aman ne güzel motosiklet yaygınlaşıyor diye sevindi ama ne trafik, ne emisyon vb. açısından. ÖTV vergisini bir anda %8'den %37'ye çıkardı.

O yüzden bazen okuyorum forumda hükümet bisiklet konusuna eğilsin, bir şeyler yapsın diyorlar. Aman yapmasın, sevmesin diyorum bende. Şu an ehliyet, plaka falan sormuyorlar önemsemedikleri için. Bir severlerse Ehliyet, plaka, ruhsat, muayene, zorunlu trafik sigortası, motorsuz taşıt vergisi gibi çok sevdikleri özellikleri de kitleyiverirler sonra.

Bırakın sevmesinler...