Scudo Sports

1 Mayıs

Scudo
Eskiden 1 Mayıs'larda fakir bırakılmış ve sömürülen kitlenin öfkesini kusmasını görürdük. Şimdi işçi sınıfının zihniyeti de değişti.

Alınteri ve emeği ile ailesine helal, dürüst,çalmadan ve onuru, gururu ile ekmek götüren herkese selam olsun. 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN.

• Beğen
Tepkiler: cazci
Eskiden 1 Mayıs'larda fakir bırakılmış ve sömürülen kitlenin öfkesini kusmasını görürdük. Şimdi işçi sınıfının zihniyeti de değişti.
Merhabalar,
@can_celik selamlar. "Şimdi işçi sınıfının zihniyeti de değişti " cümlenizden tam olarak değişen nedir ve nasıl bir duruma vurgu yaptığınızı şahsen çıkaramadım, bir önceki cümle ile olumlu ve olumsuz yönde tahminleme yapılabildiği için kısaca sormak isterim?
Malumunuz kişi iş veren değilse özünde tüm iş kollarının işçi ve emekçi olarak değerlendirmesinin faydalı olduğunu düşünenlerdenim (esasında iş verenlerin büyük çoğunluğu da emekçidir). Tam da burada bir illüzyon yaşanıyor, özellikle ofis-plaza çalışanı beyaz yaka olarak yaftalanan işçi-emekçilerde. Meydanlarda yaşanan taşkınlıklar ve şiddet olaylarının da bir takım provakatörler eliyle yapıldığına inananlardanım.
Toplumsal bilinçlenme düşünüldüğü gibi sadece eğitim öğretim ile gelişemeyecektir, eğer insanlardaki kişisel ayrışma ve bütünleşmeye, ortak akıl ile hareket ermeye direnç aşılamazsa. Yani Soma'da yaşanan maden faciası sonrası yerel halk ve canı yananlar dışında hangimiz komple tepki gösterdik, gösterebildik. Sesini yükseltenler de Polis , asker vb. tarafından ezildiğinde sosyal medya da video paylaşmaktan ya da yorumlar yapmaktan başka ne yaptık? Siyasal partilerin hangisi komple tepki koydu ortaya, mecliste bir iki duygusal ve suçlayıcı konuşma yapmak dışında? Bu yorumumu öncelikle kendime de soruyorum, genel bir serzeniş babında. Dolayısı ile birlik olamayan ve ortak ses halinde tepki geliştirilemeyen ortamlarda 1 Mayıs sadece sözde kutlamalar ile geçiştirilen bir gün olarak kalacaktır.
Sosyal devlet insanların diretme, istekleri ve isteklerini yerine getirmeyi taahhüt eden yöneticileri seçmesi ve uzun zaman, mesai harcayarak gelişiyor. Avrupa'da da bir anda oluşmadığını tarihsel bilgilerden (yanlış tarihi bilgiler olmadıklarını umuyorum) görüyoruz.
Yaşanan olumsuz durumları düzelteceğini iddia eden kişiler için de bir durum değerlendirmesi yapmak gerekirse, halkın istediği ve talep ettiği kişiler değil önüne konulan kişileri seçerek ilerlemek durumunda bırakılıyoruz. Neden sorusunu sorduğunuz anda bu çalıştığınız iş yeri olabilir , siyasi oluşum olabilir , devlet kurumu vb. olabilir , kendini muktedir gören ve tek adamlık isteği ile yanıp tutuşan kişilerin egoları ile karşılaşıyorsunuz (tabirim genel ifade olmasına karşın kendi görüşlerimdir, herkesin aynı düşüncede olması ya da benzer durumları yaşamış olması beklenemez).
Yazılacak ve biraz da havanda su dövülecek o kadar çok konu var ki , yazdıkça ya da düşündükçe insan geriliyor, içi sıkışıyor. Ama Umut insanı yaşatan şeydir, her şey güzel olsun diyerek cümlelerimi tamamlayayım.
Gene çok uzun oldu, kafanızı ve gözünüzü yorduğum için kusuruma bakmayınız.
Herkese iyi günler dilerim.

İşçi adamın mesai yapıp devlet memurunun tatil yaptığı gün olan 1 MAYIS (SÖZDE) İŞCİLER BAYRAMI kutlu olsun.
memurların yeteri kadar tatili yokmu ya :D

memurların yeteri kadar tatili yokmu ya :D
Sitemim memurlara değil çalışmak zorunda olan işçilerin patronlarına. Bu çok saçma bir gün, patron mesai dediyse mesai sıkıyorsa yapma bak nasıl çıkarıyor işten.

Sitemim memurlara değil çalışmak zorunda olan işçilerin patronlarına. Bu çok saçma bir gün, patron mesai dediyse mesai sıkıyorsa yapma bak nasıl çıkarıyor işten.
Ben vallaha memurlara gıcık oluyorum , kendim de bir süre memurluk yaptım ama kamu kaynaklarından elde edilen maaşı haketmek adına uyku düzenim bile kaçardı.. Maaşımı haketmek için elimden gelen çabayı her gün Max gostermeye çalışırdım... Ama düzen adil değil.. günde 1 ya da 2 saat çalışan memurlar var ve bu insanlar ile günde 12 saat çalışan bir emekcinin maaslari bile denk değil...Bir de bu memurlar hak eşitlik adaletten dem vuran kesim..Tatil olsun da ne günü önemli değil.. bedava maaş verelim , siz calismayin desek , yarısı kabul eder..ama emekçiye sor, böyle düşünmez, haketmek ister...

• Beğen
Tepkiler: fatikngage
Ben de memurum senede 30 gün tatilim var, bayram tatili 23 nisan 1 mayıs vs derken 2ay yatıyorum senede, bugün de izinliyim yarına da izin aldım 4 gün yatıcam. İsterseniz siz de memur olup benim gibi yatabilirsiniz.

Çalışma hayatının barış içinde olmadığını yaşayarak görüyoruz ne yazık ki.
Kimse kazanılmış haklarından dolayı eleştirilemez. Her sektör kendi içinde adaletsizlikler barındırıyor olsa da bugün tüm dünya emekçilerinin bayramıdır.
Hak verilmez alınır, emeğinin gücü ile örgütlü mücadele eden herkesin bayramı kutlu olsun..

Çalışma hayatının barış içinde olmadığını yaşayarak görüyoruz ne yazık ki.
Kimse kazanılmış haklarından dolayı eleştirilemez. Her sektör kendi içinde adaletsizlikler barındırıyor olsa da bugün tüm dünya emekçilerinin bayramıdır.
Hak verilmez alınır, emeğinin gücü ile örgütlü mücadele eden herkesin bayramı kutlu olsun..
Kazanana laf yok. Amaaa:

Belediye el değiştirdiğinde bünyesindeki hüptirik süptirik masa başı ne yaptığı belli olmayan diğer Parti'nin adamları olan memurları kovup kendi partisindeki memurlari yerleştiriyorlar. Memur dediysem adı memur bu arada. Yaptığı işi sokaktan rastgele birini cevirsem de yapar

Şimdi o parti sayesinde memur olanlara lafım olmasinda kime olsun. Bu arada siyaset değil her parti yapıyor konu parti değil Parti'nin torpilli askerleri, pardon memurlari

1 mayıs memur bayramıdır. Böyle bir saçmalığı bir para birimi ve resmi dili olmayan afrika kabile ülkelerinde bile göremezsiniz.
tatili fırsat bilip yurtdışına çıkan yeşil pasaportlu memur bir arkadaşım diyor ki, tüm dükkanlar kapalı, herkes eğleniyor, herkes parklarda bahçelerde.

Bizden bir bok olmaz.

Arkadaşlar;

Bende bir işçi ve emekçiyim. Benim çalıştığım işyeri tatil günlerine harfiyen riayet eder. Yine tatil oldu ama çalışan bazı arkadaşlarda homurtular yükseldi. Çünkü biliyor ki çalışsa %100 mesai alacak. Derseniz ki bunlar kaç kişi, genel çalışan sayısının belki de %3 kadarı. Şimdi ekonomik zorluklar nedeniyle insanlar daha fazla para kazanmanın peşinde. Ama işin ilginç olan tarafı da şu. Mesai yapmak isteyen kişilerin profiline ve yaşam kalitesine bakıyorsun, hepsinin mal varlığı var. Tarlası ekini bağı bahçesi evi yazlığı arabası var. Geri kalan %97 lik gerçekten geçim sıkıntısı çeken kısım cuma cumartesi günleri de tatil olsun dersinde. Kusura bakmayın ama bizim ülkemizde ne memur ne de işçi çalışmayı sevmiyor. Hatta şöyleki etrafımda bulunan insanlardan bir tanesi "keşke Behçet Hastalığına yakalanma da malulen emekli olup çalışmak zorunda kalmasam" ya da bir diğeri "arı sokmasına alerjim var. Şu arılardan biri soksada 1 hafta rapor alsam" dedi geçen gün. Bunu ne ile ve nasıl izah edelim? Tatil ne kadar çok olursa o kadar iyi bizim insanımız için. Daha sene başında sene sonuna kadar ne kadar tatil olacağını hesap eden haber kanallarımız var.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
1 mayısta çalışılmayacak diye bütün hafta fazla mesai koyan yerler biliyorum... :)

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Geri