Scudo Sports

1 liraya mutluluk satın alın!

Scudo
@Tur Şoförü kamu spotu tadında olmuş, tebrikler :harika: 7 liraya çok daha fazla mutluluk alabilirsiniz. Hem gramaj olarak da daha kârlı oluyordu yanlış hatırlamıyorsam. 1 kilo mama alıp her çıkışınızda bir su şişesine doldurup sağa sola dökün, oradan tekrar geçerken mutlu olacaksınız :) bende şöyle bir durum oluyordu; yanımda mama olsa hiç hayvan görmüyordum, mama olmayınca da bir sürü görüyordum :D

Kendini mutlu etmek duygusu başka
Merhamet ve şefkat etmek başka

@Tur Şoförü
Hocam boşver, bunlar ne mecazdan anlar ne sevgiden ne de merhametten. Boş boş konuşuyor işte. Çıkıp, "mutluluk satın alınmaz ki, o soyut bi kere" demediğine şükredelim bence :komik:

Ayda direk 50-60 gibi bir meblağ ayrılabilirse 15 kilo mama alınabilir, çok daha ucuza gelebilir.

Ancak bu uygulama da güzel, sokakta aç bir hayvan gördüğümde bir şeyler verme gereği duyuyorum her zaman. Herkesin beslemesi lazım bu canlıları ancak bakıyorum herkes yanlarından geçip gidiyor , hep başkasından bekliyorlar. Ya bu dediğiniz paketi alıyorum o zaman da ya da 3 liralık burger etleri var onları da çok seviyorlar.

Bu aralar da maddi sıkıntımdan sokağımdakilere mama alamıyorum, şuraya yemek tarifi yazayım da "ne yerler bilmiyorum" diye bahane üreterek canlıları beslememesini, açlıktan ölmesinden kendi sorumlu değilmiş gibi vicdan azabından kurtulmalarına engel olayım.

Bir paket makarnayı alıyoruz, bir pakette ciğer ya da bir parça tavuk yahut çorbalık tavuk alıyoruz. Bir paket ciğer 3-5 lira, iki kez kullanılabiliyor. Bir kilo göğüs 15 liraydı sanırım, onu 4-5 kez en azından kullanabiliriz. Çorbalık tavuk kilosu 3-4 lira, onu da 2 kez kullanabiliriz.
Makarnamızı pişiriyoruz, içine ciğeri veya tavuk göğsünü parçalıyoruz. Sokaktaki canlarımıza mükemmel bir yemek hazırlıyoruz. Ya da çorbalık tavuğumuzun suyunu makarnanın üzerine döküp, tavukları parçalıyoruz.

Bu dediklerim kediler içindi tabi ki de. Köpekler daha çok yerler. Biraz daha fazla makarna koyulmasında fayda var o yavrular için.

Hepimiz sorumluyuz tüm canlılardan. İnsan olmanın getirdiği bir sorumluluk bu. Önce insan olmayı öğrenmek lazım, vicdan sahibi olmalıyız.

Çalıştığım ofiste 2 kediye bakıyoruz (Kum - mama - tedavi şirketten, sevip şımartmak çalışanlardan) Ofisin bulunduğu iş merkezinde 10'dan fazla kedinin bakımı binadaki firmalar tarafından üstlenilmiş durumda. Zaten şerafettin'in mıntıkası Kazancı'dayız. Kedisi bitmez buranın :)
Her ofisin girişinde Haytap'ın hayvan dostu işletme ibaresi var. Dışarıdan gelen insanlarında hoşuna gidiyor bu durum. Bir toplantı sırasında masaya çıkıp göbeğini açan bir kedi anında ortamı ısıtıyor :)
Tek başınıza değil çalıştığınız yerde topluca birşeyler yaparsanız etkisi kat kat artıyor.

@BerkEvren Hem şirketinizi hemde sizleri takdir ediyorum, güzel davranışınız için. "Bir toplantı sırasında masaya çıkıp göbeğini açan bir kedi anında ortamı ısıtıyor :)" bu an canlandı gözümde gerçekten çok sıcak bir an olsa gerek. :)

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Tur Şoförü

Bizde kediler daima haklıdır :)
IMAG0806.jpg

Geri