Scudo Sports

1 haftalık bisiklet eylemi ve yağ yakımı icin öneriler

Öncelikle sizi azminizden dolayı kutluyorum,tebrikler.Uzun yola alıştıkça açlık hissetmiyorsunuz hatta tıkanıyorsunuz bile inanın.Rüzgar bisiklet sporunda sporcuyu etkileyen en büyük faktör rüzgardır.Pes etmemeniz güzel.Kramp sorunu yaşamamanız için magnezyum takviyesi yapmanız faydalı olacaktır.Biraz kilo sizi yokuşlarda olumsuz etkileyebilir.Düz yolda çok fazla problem olacağını sanmıyorum.Kilo ve boy oranınız nedir?Bi kaç kilodan zarar gelmez.Antrenman prog.dediğim gibi yavaş yavaş acele yok. :)

Scudo
bu konuda bilgi verenlere teşekkür ederim ben de bisikletimi alalı 1 yıl oldu fakat kişisel bir takım nedenlerden dolayı bu bir yıl içerisinde bisikletimi neredeyse hiç kullanamadım -130km yapmışım- fakat bu yıl yaz aylarında zamanım da var ve artık çok sevdiğim bisiklet sporuna dört elle sarılmak ve profesyonelliğe doğru ilerlemek istiyorum, fakat gokhancanın bahsettiği gibi bende de yağ problemi var, yağ yakmak ve kondüsyonumu arttırmak istiyorum
benim cvp aradığım birkaç soru var:
-yaz aylarında genelde hangi saatlerde bu antremanları yapmalıyız
-body vb sporlarda biliyoruz ki hergün yaptığınız taktirde kas yıkımı başlıyor, bisiklette böyle birşey var mı? hergün düzenli yüksek kadans antremanı ve 40-50 kilometre yol yapmanın bir zararı olur mu?
-ve son olarak bisiklet sporuyla birlikte fitness ve ya body e devam etmenin bir sakıncası olur mu? ikisini birlikte götürdüğümüz taktirde bisiklet antremanlarına hergün devam etmemizin bir sakıncası olur mu?

yardımcı olursanız sevinirim

kas yıkımı ya da yüksek kadans antremanı diye bir şey yok.
bisiklete binmek için sabah erken saatleri tercih edin
bütün bisikletçiler ağırlık çalışır.
günlük spor aktivitelerinizi düzenlerken vücudunuzun yeterince dinlenmesi ilkesine göre hareket etmeniz lazım. Dinlenmemiş ve kendini yenilememiş bir vücut ile yapılan antreman zarar ve gerileme getrir.

Çok fazla antrenman yapıp yeterli protein almazsanız kas yıkımı olur.Ama kas yıkımı olacak şekilde antrenman yapmanız zor.Yani siz başlangıç seviyesinde olduğunuz için kas yıkımı olacak kadar yol yapmanız olzukça zor.
Sabah erken saatler yada akşam üzerleri antrenman için uygundur.
40-50 km.nin zararı olmaz.Hatta o mesafe yeri gelince az bile gelceek.Eğer düzenli bir şekilde devam ederseniz.Profesyonelliğe doğru ilerlemek istiyorum demişsin.Profesyonellik derken ülke içi yarışlara katılmak istiyorsun sanırım.
Eğer lisanslı olarak bu işi yapacağım dersen,ağırlık antrenmanları kışın olur.Kondisyon için.Yani bir kaç ay.Yılın 12 ayı body yapılmaz.Bisiklet sorunda böyle bir şey yok.Sadece sezon başı.Kışın yapılır.

gerçi şuan da yıkıma uğrayacak bir kas zaten mevcut değil :)) ben birkaç gündür forumun özellikle sağlık - antrenman - beslenme kısmını altüst ettim ve kondüsyonumu arzu ettiğim yönde arttırmak için uygulayabileceğim, eylül ayına kadar kesintisiz sürdüreceğim, en ideal antrenman ve beslenme programını oluşturmaya çalışıyorum, verdiğiniz bilgiler için teşekktür ederim, düşündüğüm programla ilgili kafamda bazı şeyler şekillendi ve bunun ayrıntılarını size danışmak için bir başlık açıcam, yardımcı olursanız sevinirim
iyi günler

Geri