Merhaba arkadaşlar, 1.91 boyundayım ve zor da olsa kendime 58cm bir tur bisikleti buup aldım şimdi sıra dağ bisikletinde Tavsiyelerinizi bekliyorum,esenlikler hepinize...
Benimde boy 190 ve şuan tur hibrit bisiklet arıyorum Lakin MTBde durum biraz farklı diye biliyorum ben, boyunuza uygun en alt limit kadro tercih edilmeli diye düşünüyorum. 20''e denk geliyor o da takriben.
Şu an forumda Xl kadro çok uygun fiyatlı bisikletler var . Bir tanesi de benim XL kadrolar geometrilerine de bağlı olarak uygun olacaktır. MTB leri şehir bisikletine göre 1 küçük beden almak uygun olur. Sizin Şehir bisikleti ölçüsü aslında biraz küçük gibi ama iç bacak boyu başta olmak üzere diğer vucut ölçülerinizi bilmeden söylüyorum tabii.
@krmtoprak
İkinci el bulamazsam sıfırda 1500 ye kadar çıkarım zannediyorum hocam.
@Serdar Unalan
Hocam 58 cm i zor buldum valla Geçen gün gördüğüm rüyam aklıma geldi siz böyle diyince . Büyük bir bisiklet vardı yanımda duramıyodum üstünde ulan bisikleti küçük almışım diyodum üzülüyodum Sanırım MTB'de 21" bulsam yeterli olacaktır.
Bacak iç boyum 90 cm civarında, 54-55 kadrolar bile az bulunuyor (ki onlar da olur mu emin değilim) forumda XL çok güzel bisikletler nerede acaba ben bakmayı bilmiyorum sanırım artık o kadar kafam karıştı ki
ne boylar var ya maşallah basketbolcu gibisiniz abilerim benim 1.72 boy 80 cm bacak içi boyu. boyumdan memnunum ama şöyle azcık daha uzun olsam 5-10 cm rahat rahat 27.5 bisiklet alıcam
@Sukru Cam
14 yaşımdayken hiç unutmam askeri lise mülakatında ölçmüşlerdi, sınır 1.78 di ben 1cm falan uzun çıkmıştm ama geçirmişti sağ olsun Sen de daha 1.80-1.85 e kadar rahat uzarsın
@kaslagit54
Aybars abi selamlar,tur bisikleti olarak Merida Crossway 40v 58 cm aldım . Küçük bisiklet takıntılı olduğum için aman aman rahat etmiyorum ama 58 ile rahatım ,zaten zor buldum Ama yol için verdiğin değer bana fikir oldu 60cm yol bana uyar diye düşünüyorum
@tolga akyol
Tolga abi birkaç fotoğrafını görebilsek güzel olurdu Boyum 1.91-1.92 çünkü, seni referans alabilirim kadro seçiminde
Kardeşim atıyorum az sonra ama City karar verdiysen Mtb kadrosuna göre biraz daha büyük almak gerekiyor sanırım.Ama başlıktaki gibi dağ bisikleti olarak düşünerekten bir foto atacağım şimdi
193cm boyda 21" Kadronun duruşu bu kardeşim.Yardımcı olduysa ne mutlu.
BONUS 7 sene öncesinden bir resim.Bu kareye göre kadro boyu seçmemeni öneririm .P