09.09.06 Muğla-Akbük-Akyaka

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Merhaba, Muğla Bisiklet Platformunun forumunda Muğla-Akbük-Akyaka turu düzenleneceğini gördüğümde oldukça sevinmiştim. Daha önce hiç bir tura katılmamış biri olarak ilk amacım Akyaka-Akbük turu yapmaktı ancak tek başıma yapmaktan çekiniyordum; çünkü bu konuda oldukça tecrübesizim. Bana ilk başta çok zor ve uzun gibi görünen bu güzergah gözümü korkuttu ancak düzenleyen kişilerin tecrübeli olmaları ve genellikle yokuş aşağı bir parkur olması beni rahatlattı. 9 eylül sabahı saat 07 de kalkıp bisikletimin ön tekerleğini söküp arka koltuğun önüne yerleştirdim. Her ne kadar araba koltuğunda oturan kızım bu durumdan çok hoşnut görünmese de heyecanıma ortak olup sesini çıkarmadı. Saat 07:45 Akyaka'dan arabayla yola çıktık. Saat 08:05 de Cumhuriyet Meydanında Can'la buluştuk daha önce hiç karşılaşmamış olmamıza rağmen kısa sürede kaynaştık. Daha sonra Mustafa Hoca ve Cüneyt'in de katılmasıyla grubumuz hazırdı. Bu arada Mustafa Hocam sağolsun benim sele yüksekliğimi ayarladı ve yol boyunca boşa enerji tüketmemi engelledi. Ayarlar bittikten sonra İlk iş yol üzerindeki bir benzinlikte lastik hava ayarlarını kontrol ettik bisikletlerimize bir miktar hava bastıktan sonra yola çıktık. Uğur Mumcu Bulvarı bitip parkurumuzun en zorlu olacağını düşündüğüm kısmı olan Devrant Yokuşunu tırmanmaya başladık ancak tam üniversite üst geçidine geldiğimiz sırada benim arka tekerleğimde bir zorlanma başladı fren pabucunun sürttüğünü düşünüp önümde giden Can'a seslenmedim fakat bisikletten inip tekerleği kontrol ettiğimde iç lastiğin kenardan dışa doğru bombe yapmaya başladığını gördüm, hemen sibop kapağını çıkardım ve sibop iğnesine dokunmamla birlikte
" gümmmm " diye bir ses duydum ve kulaklarımdaki cingıl bells şarkısı ile birlikte kafamın üstünde 12 tavşan elele tutuşup halay çekmeye başladılar. Her neyse ilk şaşkınlığı atlattıktan sonra arkadan gelen Mustafa Hoca ve Cüneyt sorun olmadığını ve kendilerinde yedek iç lastik olduğunu söyleyip canımı sıkmamamı telkin ettiler. Fakat ben ilk turumun 5. dakikasında tatsız bir olayla başlamanın üzüntüsü içindeydim. Sağolsun Mustafa Hocam ve Cüneyt hemen işe koyuldular fakat benim arka lastik vidalı olduğu için ve uygun anahtar olmadığı için öylecene kaldık bu arada Can yokuşu bitirmiş bizi bekliyordu ve olanlardan haberi yoktu ben eşimi arayıp bize ingiliz anahtarı getirmesini isterken Mustafa Hocam da Can'ı arayıp durumu anlattı, sağolsun Can'da o koskoca yokuşu inip tekrar çıkmayı göze alarak yanımıza geldi. Eşim arabayla ingiliz anahtarını getirdiğinde surat ifadesi " 5. dakikada lastiği patlattın 50. dakikada ambulansla yanına geleceğim korkarım... " şeklindeydi! neyse ben ne yapılması gerektiğini bilmediğim için sağolsunlar Mustafa Hocam, Can ve Cüneyt lastiği değiştirdiler ve ben de sayelerinde böyle bir durumda ne yapılması gerektiğini öğrendim. Lastik değiştikten sonra yolumuza devam ettik Devrant yokuşu bittiğinde Mustafa Hocam daha önceden gözüne kestirmiş olduğu belli olan İncir Ağacı altına bisikletini bırakıp enerji depoladı ve yokuş aşağı büyük bir keyifle inmeye başladık Yerkesik ayrımında yavaşlayıp ana yoldan uzaklaştık ve çok keyifli bir yolculuk başladı. İlk molamızı Yerkesikten hemen önce bir kahvede verdik 1-2 bardak taze ve lezzetli çaydan sonra yolmuza devam ettik. Yerkesiği geçtikten sonra bir incir ağacı daha Mustafa Hoca tarafından imha edildi :)

(link)
(link)
İncir Ağacını geri de bırakıp yolumuzun en zorlu kısmı olan Kıran Köyüne çıkışımıza başladık. Bu çıkış oldukça zorluydu doğrusu. Yolda kısa bir su molası verip dinlendikten sonra Kıran Köyüne vardık kahveye otururken köylülerden biri Can'a bizim " rehberimiz mi? " olduğunu sordu! Bizde de ne turist tipi var yaaa:rolleyes:
Çayların ardından muhteşem bir iniş başladı bir iki iniş çıkışın ardında yine bir kahvede içecek ve tabii ki İncir molası verdik :p

(link)
yine hafif bir çıkıştan sonra keyifle yolumuza devam ettik
(link)

(link)
(link)
ve sonunda aşağıdaki muhteşem görüntü karşımıza çıktı
(link)

(link)
Resimde görünen yer Gökova Körfezinin cennet köşelerinden biri olan Akbük. Çok keyifli bir inişin ardından ( neredeyse 900 rakımdan 0'a ) Akbük sahiline vardık.
(link)

Burada denize girip hemen yanımızda akan Azmakta tatlı suyla duş aldık
( Mustafa Hocam Cüneyt'e acı gerçeği anlattın mı? ) bir şeyler atıştırıp dinlendik. Akbük-Akyaka arası stabilize olduğu için zorlu olacağını tahmin ediyorduk o yüzden fazla oyalanmadan yola koyulduk. Benim ve Cüneytin lastikleri satabilize yola daha uygun olduğu için daha rahat yol aldık hele Cüneyt zaman zaman yaptığı ataklarla altındaki TREK'in hakkını verdi.
(link)

(link)
Doğrusunu söylemek gerekirse özellikle Akbük - Turnalı arası oldukça yorucuydu ancak Turnalıdan sonra bulduğumuz Nar Ağacı ve Can'ın verdiği elmalarla güç kazanıp yolumuza devam ettik.
(link)
Son molamızı ise Kandilliden hemen önceki Çardak Restaurant'ta verdik içilen buz gibi sodalar ve su takviyesiyle yolumuza devam ettik
En sonunda Çınar Koyuna yani asfalt yola çıkmanın verdiği güçle pedallara asıldık.
(link)
Çınar Koyundan ayrıldıktan sonra son fotoğrafımızı çekilip doğru pedal bastık Akyakada bulunan işyerimde biraz karpuz yiyip 1-2 bardak çay içtikten sonra Mustafa Hoca, Can ve Cüneyt Belediye Otobüsü ile Muğla'ya yola çıktılar.
Sonuçta bu tur hayatımda yaptığım en keyifli yolculuklardan bir tanesi oldu. Bisiklet seven herkesin bu turu mutlaka bir kere denemesini tavsiye ederim.
Ayrıca bu turu düzenledikleri için Mustafa Hocam'a, Can ve Cüneyt'e çok teşekkür ederim.
En kısa zamanda yeni bir turda görüşmek umuduyla...
Toplam Yapılan KM: 80
Bisiklet Üzerindeki Süre: 5 Saat 25 Dakika
En yüksek Hız: 56 KM/S
 
Scudo

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Fırat ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın senin turumuzu buraya aktaracağını bilseydim ben anlatmazdım.Bundan sonraki turlarımızın anlatımı sana ait ona göre.
H.Can DEMİREL
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

Serkan Taşdelen

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Şubat 2006
Mesaj
2.660
Tepki
4.806
Şehir
Türkiye
Hepinizin ayaklarına sağlık. Abicim oralarda gezmek insana güç kaybettirmez aksine güç verir. Oksijeni bol havanın kıymetini bilin. Ben burada bir tane bile ağaca hasretim.
Birgün Akyaka'dan Çardak Restauranta sadece kahvaltı yapmak için arkdaşımda yürüyerek gitmiştim. Hiç unutmam tam 6 saat sürmüştü. Harika bir doğa eşliğinde.
Ellerinize ayaklarınıza sağlık.
Paylaşım için çok çok teşekkürler..

Sevgiler...
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Bu geziyi farkında olmadan aynı saatlerde iki farklı şekilde anlatmışız. Eğer gereksiz kalabalık yaptıysam yönetimden kendi adıma özür dilerim. Eğer isterseniz silin.
Not : Eğer bu kadar keyifli bir tur daha yapabilirsek zevkle anlatırım Can.
Not 2: İki tur arasındaki KM farkları benim ayarlarımın bozukluğundan kaynaklanıyor sanırım.
 

Cevat_Genc

Forum Demirbaşı
Kayıt
24 Temmuz 2006
Mesaj
469
Tepki
241
Şehir
Fatih / WesTanBuL
hojam sağolun yaaa anlatım resimler süper... denizde süper keşke girebilsek bu saatten sonra istenbulda denize girebilirmiyiz sanmıyorum bugun ist yagmurlu bundan sonra hava düzelsede girilmez. :( tura cıkmadan benzincide lastiklerinizi şişirmişsiniz yaa onlar cok tazikli hava basıyor sanırım lastigin patlamasıda bu yüzden oldu.. biraz daha dikkat :)

teşekkürler saygılar.!!
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Teşekkürler, gerçekten Akbük'ün denizi muhteşemdi. Ege ve Akdenizin pek çok yerinde denize girdim ama bence Gökova'nın Akbük'ü hepsinden güzeldir. İnsan Gökova Körfezini hiç olmazsa bir kere dünya gözüyle görmeli...
Zaten biz hava bastıktan sonra aygıt epey bir dıt dıt diye ötmüştü. Bundan sonra daha dikkatli olacam. Uyarın için teşekkürler...
 
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
57
Tepki
84
Sevgili Fırat kendine haksızlık etme. Bir Adana'lı olarak beni sizin pansiyonda yediğim soğuk karpuz kendime getirdi. Çayla geçiştirmişsin. Bu ülkede bir kısım insanlarımız yaptığına yaptım diyemeyecek kadar mütevazi davranırken. Bir kısmı, yapmadığına ben yaptım diyebiliyor.

Sevgi ve saygılar. Mustafa Hoca
 

Alican

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Temmuz 2006
Mesaj
1.290
Tepki
739
Şehir
Acıbadem, İstanbul
Benim o tarafları gösterdiğiniz için teşekkürler(Bodrumluyum da..)...Çok güzel bir gezi olmuş gerçekten...Devamını bekleriz...
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

theos

Üye
Kayıt
10 Haziran 2005
Mesaj
31
Tepki
20
Şehir
Muğla
Harika bir tur olmuş son anda çıkan işim nedeniyle katılamamıştım, şimdi fotoğrafları görünce çok üzüldüm. En kıza zamanda yeni bir gezide buluşmak üzere...
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

burgazz

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Temmuz 2005
Mesaj
865
Tepki
324
Şehir
Istanbul / Çapa
ya incir diye diye buraları su bastı .ben de incir yiyeyim de aclıgımı gecıstıreyım o nasıl bir deniz oyle ya ben kumbag da sudan cıkmamıstım orda balık olurdum herhalde (bu arada mod lardan ricam incir yeme ve denize girme resimlerine sansur istiyorum biz burada acayip oluyoruz:p )
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

candede

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
1.084
Tepki
1.050
Şehir
DÜŞ BAHÇESİ
güzel insanlar ayaklarınıza saglık.tek kelime ile mükemmel olmuş.30 eylülde startımı alıyorum,o güzel mekanlarınızda bir aksilik olmazsa geçeceğim.ülke olarak umarım bu güzelliklerin kadrini kıymetini bilir hırçınca sahiplenebiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan