Scudo Sports

06 kasım 2016 Avcılar - Karaburun Turu

macerakolik

Forum Bağımlısı
Tepki
2.598
İsim
Soner
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar 06 Kasım 2016 pazar sabah Avcılar Karaburun turu yapılacaktır.

Tur gezinti amaçlıdır. Performans turu değildir.

Katılımcılara göre Beylikdüzü Tüyap metrobüs ve avcılar metrobüsten başlayacaktır. Avcılar esenyurt esenkent hoşdere hadımköy dursunköy üzerinden olacaktır.

Beylikdüzü tüyap kıraç yolu gişelere doğru sonra içeri askeriyenin orada tankın önünde gruplar birleşecek hadımköy dursunköy üzerinden olacaktır.

Kask eldiven iç lastik pompa bu şartı vardır.

Öncü geçilemez artçının gerisinde kalınamaz. Tur başkanının talimatlarına uyum sağlanması gerekmektedir. Performans yapmayacağız. Yol bisikleti, kanatlanır bisiklet, city bike ve mtb katılabilir.

Buluşma yeri Hadımkoy 1. Tank Abidesi önünde 06.45
Hareket saati 07.00
Uyuya kalmayın, geç kalmayın.

Daha önceki karaburun turumuzdan detaylar:

Beylikdüzü-Karaburun (Karadeniz) Turumuz

Karaburun turumuzun: Youtube belgesel kısa filmi izlemek isteyenler ve tura katılmak isteyip bilgi sahibi olmak isteyenler için.

Strava kaydı aşağıdaki gibidir:
(link)

@ÇaNakkaLeRuHu @Kenan Garibov @Hayrettin dursunköy sapağında bekliyoruz.

Scudo
Kimse yalnış anlamasın hepiniz arkadaşımsınız Eyvallah da ben böyle kanunlu kurallı turlara pek katılmıyorum. Hepimiz yetişmiş kendi güvenliğini sağlayabilecek bireyleriz. Kask sorunlu, öndekini geçme felan bunlar beni kasar. Belki güvenlik için bu şartları koyuyorsunuz ama ben kendim hakkımda kendi kararlarımı verebilecek noktadayım. Özgür olabileceğimiz turlarda buluşmak temennisi ile. Hayırlı kazasız belasız turlar diliyorum sizlere.

• Beğen
Tepkiler: eberkol
@hasanalparslang
Hepimiz yetişmiş kendi güvenliğini sağlayabilecek bireyleriz diye yazmış ama akabinde Ergen tribi atmış. Sanki ergen çocuğun anne babasına söylediği gibi
ben kendim hakkımda kendi kararlarımı verebilecek noktadayım demiş. Çocuk tribi bunlar.Bir tek turdada olsa diyaloğumuz hukukumuz oldu. daha sonraki tura kulağındaki rahatsızlığından dolayı katılamadı ama konuştuk geçmiş olsun dedik. Nerede ne hata ettikte böyle bir tribe girdiğini anlayamadım. Kim ne yaparsa kendi yapar. Sana özgürce turlarında iyi pedallar dilerim. İnşallah bir gün pişman olmazsın veya özgürce pedallarken keşke kurallı hareket etseydim başıma buyruk olmasaydım diyeceğin bir pişmanlık yaşamazsın. @ÇaNakkaLeRuHu
Benimle bir alıp veremediğin varsa lütfen etkinlik duyurusu altına yazma, bana direk özelden yaz, whatsapptan yaz ama burada çocukca yazma. Ne sana yakışır, ne bana yakışır.

1 @soneryen
2 @White_pearl
3 @Bahadır ÖZEL
4 @eberkol
5 @Uzgor
6 @Kadarus
7 @vatansever
8 @AGOKLEN
9 @hasan sarı
10 bayram
11 @hasanalparslang
12 yassar (Nöbetçi. Devredebilirse katılıyor)
13 suat can yurdum
14 vatanseverin arkadaşı

Süper valla

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
iyi akşamlar,sesimi duyan varmı

18 olsun ,biri bana dönebilirmi acep

Tüh yahu kaçırmışım bunu iyi mi.. Size iyi turlar. Fotoğrafları bekliyoruz :)

bu sabah bi hevesle 6 da kalktık.küçükçekmece/kanarya da ikamet etmekteyim.göl kenarından çekmece sonra avcılar metrobüs ama kimse yoktu,bastık beylikdüzü tüyap ne yazıkki ordada in cin top oynuyor.tüyap ta nası sis var göz gözü görmüyor bide terimiz sogudu tüyap inceden bi soğuk,üşüdüm malesef.saat 8.15 e kadar bekledim,sonra mecburen geri döndüm.gerçi gelicem diye kimseye haber vermedim,kimseninde telefonu yok,bu yüzden kimseye kızacak durumumda yok.tur inş. keyifli geçer,foto bekliyos...

• Beğen
Tepkiler: hasanalparslang
@Atilla59

8.15 ne yazık ki çok geç. Tüyap oradan muhtemelen 6.00'da terk etmişlerdir. 6.45 gibi Hadımköy tankın orada buluşup 7.00'da tur başladı. Turun makalesini daha sonra paylaşırım.

Şimdi bir iki foto paylaşayım. Detayları facebook grubumuzdan ve ilerleyen zamanlarda kendi (link) adresli sitemizden yürütmeye çalışacağız.

(link)

130.JPG logo2son.png

Dosyalar

• 128.JPG
    128.JPG
    132,6 KB · Okunma: 35
  • 133.JPG
    133.JPG
    185,1 KB · Okunma: 35
  • 143.JPG
    143.JPG
    202,3 KB · Okunma: 36
  • 149.JPG
    149.JPG
    195,8 KB · Okunma: 35
  • 154.JPG
    154.JPG
    191,2 KB · Okunma: 36
@soneryen

@soneryen şu yazdıklarını uzun bir hastalık dönemi geçirdiğim ve bilgisayara nadir girdiğim için henüz yeni gördüm. Keşke görmemiş olsaydım diyorum. "Çocuk tribi" felan seviyeyi bayağı düşürmüşsün. Benim tiribe felan girdiğim yok. Yazdığınız kuralların bana uymayacağını düzgün bir dille anlattım sadece. Ayrıca hayatta verdiğim kararlardan hiçbir zaman pişman olmadım ALLAH(C.C.)'a şükürler olsun. Herzaman da tek tabanca ve başıma buyruk oldum. Bundan da bir tek canlı rahatsızlık duymadı. Çünkü şükür herzaman doğru kararlar aldım. Seninle bir alıp veremediğim niye olsun. Sen eğer samimi olsa idin bu cevabı buradan yazmaz bu özelden yazma dediğin hareketi kendin yapardın. Neyse uzatmaya gerek yok tekrar iyi temenniler diliyorum sizlere ALLAH(C.C.) tekerinize taş değdirmesin, kasklı ve tek sıra olarak gittiğiniz güzel turlarınızda kaza bela gelmesin İnşaallah.

@ÇaNakkaLeRuHu
Öncelikle bende bu grup içinde olduğumdan ve gruptaki bir çok arkadaşım gibi bende sizin yazınızdan duydugum rahatsızlıktan ötürü cevap verme gereği duydum. Bahsi geçen sizin uyayamayacağınız kurallar sadece sizin değil , grupta sürüşe katılan herkesin güvenliği ve selameti içindir. Burada tek tek yazılan kuralların ne işe yaradığından bahsetmeyeceğim. Ama bir örnek soru sormak istiyorum. Kurallara uymadan tek tabanca olarak yedek lastik ve pompa almadınız lastiğiniz patlarsa ne olacak. Sonrası Allah Kerim tabi ki ancak sen tedbiri alacaksın, sonrasında takdiri Allah a bırakacaksın.
Bir diğer nokta bu bulunduğumuz ortamın adı forum , yani tartışma ve konuşma platformu. Hem buraya üye olup yazı yazıp hem de "ben tek tabanca takılırım" demek abestle iştigal.

Lenovo K50a40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi günler grup içindeki kurallar hepimizin selameti için koyulmuş kurallar. Kalabalık çıkılan turlarda aksilikler olmasın hepimiz hepimizin gözü önünde olsun diye koyulmuş kurallar. Dağınık gidilen bir turda geride kalanlar, önden gidenler hep sıkıntı yaratacaktır. Kaybolanlar, tekeri patlayıp geride kalıp haber veremeyenler turun temposunu bozacak şeyler. Tur organizasyonu yapan arkadaşlara bir sorum olacak. Bu artçı ve öncü kurallarınız yokuşlar içinde geçerlimi acaba. BBK(Büyükçekmece Bisiklet Kulübü) olarak bizim yokuş kuralımız sağlam çıkan çıkar yokuşun başında bekler şeklinde. Bu haftasonu gideceğiniz tura ne yazık ki katılamıyorum. Sonraki hafta bir tur düzenlerseniz mutlaka katılmak isterim. Pazar günleri genelde Avcılar dan çıkarak Eminönü ne kadar performans turu yapıyoruz. En fazla 4 kişi olduk bugüne kadar. Eminönün de bir çay simit sonra durmadan geri dönüyoruz. Ortalama 25 şimdilik ama hedef 30 km ler civarı. Katılmak isteyen olursa cep numaram 0505 923 34 18 Bu gruptan arkadaşlar ile daha önce Silivri turu yapmışlığımız var. Beni tanıyan hepsine bol selamlar. Sağlıklı pedallamalar.

@trainspotting35
Yokuş inerken bşr arkadaş bayram ileride durup gelenlere zemin kaygan yavaşla der. İnişte viraj varsa kör noktada bir arkadaş süratla yokuştan inerken zevk almak isteyen arkadaşları kör noktada durup işaret ile bilgilendiriyor. Bu turda bu işi bayram kardeşimiz yaptı. Çünkü karaburun inişleri çok müthiş keyifli ama virajlı. Çıkışlarda dileyen basıp çıkıyor. Ben ve murat ekip başı olarak en yavaşlarla birlikte en arkadan ilerlemeye motive etmeye ve yokuş stresini atmalarına yardımcı olmak için arkadan yavaş arkadaşlarla çıkıyoruz. Ama herkes tecrübeli ise aynen sizin grub gibi çıkıp yukarıda da beklediğimiz oluyor. Biraz grubun durumuna göre hareket ediyoruz. Performans turunda ve diğer turlarda görüşmek ümidiyle. Telefonu alıyorum whatsapp gruba kayıt edeyim. Görüşmeler rahatsız ederse bitin turlara katılmayacağınız için takip ve rahatsızlık vermesin diye dilerseniz whatsapp grubu sessiz moduna alın ama izin verirseniz gruba dahil edeyim

@trainspotting35
Ekledim. Ayrıca gruba katılmak isteyenler bağlantıyı tıklayabilir.

(link)

Buda grubumuzun QR kodu

IMG_5799.JPG

buda turun kısa bir video, görüntülerdende anlaşılacağı üzere öyle gestapo sistemi yok ekipte, 100-200m içine dağılmış ama hoş bir sürüş oluyor :)

@soneryen abinin dediği gibi 1.24'dk da Bayram hocam keskin virajta yavaşla demese ıslak-çamurlu zeminde hız kesmeden tepetaklak olabilirmişim, kurallar önemli :)

Geri