Satış Temsilcinizin Ukela tavrı (delta bisiklet kızıltoprak) için teşekkür ederim :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
1.245
Tepki
2.688
Yaş
45
Şehir
iSTANBUL
Bisiklet
Giant
Nakitim varsa çıkarır o ukala satışçının önünde sayarım, elemanın ilgisi arttığında gideceğim diğer bisiklet mağazasının adını verir oradan alacağımı söylerim. Yaptım işe yarıyor. Sadece bisiklette değil diğer sektörlerde de işe yaradı tavsiye ederim:D
 
Scudo

aeneskral

Allah için NAMAZ'a dur ey müslüman!
Kayıt
11 Ocak 2015
Mesaj
680
Tepki
839
Yaş
36
Şehir
Gaziosmanpaşa, İstanbul
İsim
Abdulkadir Enes KIRAL
Bisiklet
Giant
Ben direk isim vereceğim; erdoğanlar ankarayı aradım sitelerinde bir kask beğenmiştim o husus ile alakalı. yanlış olmasın serdar bey diye birisi çıktı telefona dedim böyle böyle bir ürününüz var kodu şu bir bakar mısınız stoklarda mı şuan. Bir dakika efendim hemen dönüyorum diye bıraktı telefonu herhalde başka bir müşteri geldi o ara ona bakmak zorunda kaldı sesler geliyor çünkü konuşmalarını duyabiliyorum derken telefonu başka biri kaldırdı efendim ben lütfü firmanın sahibiyim buyrun ben yardımcı olayım(mükemmel bir giriş) dedi. Bende durumu anlattım neyse stokta olduğunu öğrendik. Peki dedim dar gelirse falan nasıl yaparız. Hiç sorun değil başkasıyla değişiriz, başka bir malzemeyle değiştiririz en kötü paranızı aynen iade ederiz siz sıkıntı etmeyin efendim dedi. Adam hem saygılı hem candan konuştu. Orda beni kazandı zaten. Öyle bir siftah yapmış olduk ve halen de alış verişimiz devam ediyor. Kargolarımın bir tanesi bile sekteye uğramadı hepsi gün aşırı tam zamanında geldiler. Tekrardan buradan yetkililere teşekkürleri mi sunuyorum.
 

Burak Mercancı

Aktif Üye
Kayıt
6 Haziran 2011
Mesaj
139
Tepki
37
Şehir
İzmir
İzmir'deki Delta Bisiklet'teki beyefendiden baya bir şikayet gelmiş okuduğum kadarıyla. Benim de oradan alışveriş etmeme sebebimdir kendisi. Son derece itici ve ukala tavırlarla karşılar müşteriyi.

Bundan 2 sene önce patlayan lastiğimi değiştirmek için yeni lastik almaya gitmiştim. Lastiği satın aldım, dışarıya çıktım kendim değiştirdim lastiği. Dükkana tekrar pompayı kullanabilir miyim diye sorarak girdiğimde kelimesi kelimesine bana, "Şu anda bir meşguliyetim var, çıkın dışarıda bekleyin" dedi ve o gün benim için o dükkanın kapısından son kez içeri girişim oldu.

Aslında Delta Bisiklet kaliteli ürünler satan, iyi bir firma; fakat müşteriyle birebir muhatap olan, firmanın yüzü konumundaki satış elemanlarını seçerken ürünleri ile aynı doğrultuda olamıyor demek. Firma yöneticilerinin bunları geri dönüş olarak alıp, satış elemanlarını daha özenli seçmeleri gerektiğini düşünüyorum.
 

OguzGyan

Aktif Üye
Kayıt
5 Mart 2015
Mesaj
176
Tepki
190
Şehir
istanbul
İsim
Oguzk
Bisiklet
b'Twin
Ben de benzer olayi bisiklet almadan once Bakirkoy Metin bisiklette yasamistim. Evime yakin oldugu icin baktigim ilk magazalardan biriydi. Gorevli arkadas agizinin ucuyla zoraki bilgi veriyordu. Kendini begenmis ukala ukala cevaplar. Burdan kürdan almam diye dusunerek cikmistim. Sonra internetten bakinca gordum ki zaten tonla sitede (bu forumda dahil) şikayet varmis o magazadan. Şikayetleri okuyunca hata yapip ordan bisiklet almadigim icin cok mutlu olmustum.
 

Veledrom

Üye
Kayıt
19 Şubat 2015
Mesaj
6
Tepki
2
Yaş
47
Şehir
İzmir
İsim
Erdinç
Bisikletçilerden muzdarip olan tek ben değilmişim ,foruma yazmayı düşünüyordum ,vesile oldu. İzmir'de gerçekten satışçı yok. Bu kadar satmama gibi lüksleri varmı bilemem.Ne yeterli bir bilgi verirler ne de satmak için ilgi.
Ancak herşeyi biliyor olarak geleceksin,bunu istiyorum diyeceksin onlarda bi zahmete girip satacak. Biz bisiklet kullanıcısı artsın diye bekliyoruz onlar ters istikamette gidiyorlar.
Sorun almamakla çözülüyormu?
Almamak belki onların kaybı bi durum ama bayisi olduğu bisikletleri 'bu yüzden' almamakta bizlerin kaybı oluyor.
Örneğin bir Cannondale Badboy..
 

mehmet.ali

Forum Bağımlısı
Kayıt
16 Nisan 2014
Mesaj
1.602
Tepki
2.933
Yaş
39
Şehir
Kayseri
Başlangıç
1990—91
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bende 10gündür ara ara telefonda erdoğanlarla görüşüyorum. Mehmet bey var yahu bir insan bukadarmı kibar ve yardımsever olur valla helal olsun mükemmel bir işletme anlayışı.
 
Kayıt
12 Mart 2015
Mesaj
41
Tepki
71
Şehir
TR
Su kucucuk bisiklet pazari kullanicilari kadar diger sektorlerde de tukeciler bilincli olsa ne hos olurdu.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ahmet-E

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.336
Yaş
44
Beni tanıyanlar az çok bilirler. Ben İstanbullu değilim. Ama her şanslı Türk insanı gibi İstanbulu bir kaç kere görmüşlüğüm var. (Kadıköy, galata, taksim, vatan caddesi, kavacık, kağıthane) İstanbul bilgim bu kadar. Kıssadan hisse Kızıltoprak nerede bilmiyorum. Söylemek istediğim şey mevzu bahis arkadaşa biraz fazla haksızlık yapılıyor olabilir mi.

Yani o gün kötü gününde olmuş olamaz mı?
Ör: Çocuğu 40derece ateşle yanarken o izin bile alamamış olamaz mı?
O gün ailevi sorunları olmuş olamaz mı?
Sizden hemen bir kaç dakika önce dünyanın en aşağılık insanına saatlerce dil dökmüş ve üstüne tonla hakaret yemiş olamaz mı?
Patronu ile tartışmış olamaz mı?
Mı mı mı?

O kadar çok olasılık var ki. Aslında hepimiz aynı şeyleri zaman zaman yaşıyoruz ancak çok büyük bir çoğunluğumuz "Hizmet" sekteründe çalışmadığı için bizlerden şikayetçi olan tek kişi yanımızdaki mesai arkadaşımız oluyor. Şanssız bir gün olmuş olabilir. Bence bir başkasının o arkadaş ile ilgili yorumunu görmek lazım. Eleştirmek güzel bir şey elbette ama eleştiri olarak kaldığı sürece..
 

rsomuncu

Üye
Kayıt
4 Şubat 2015
Mesaj
67
Tepki
30
Şehir
gümüşhane
İsim
remzi
Bisiklet
b'Twin
Bak ya herkes bir olursa bu pazarda kimse böyle davranislarda bulunamaz. Bu tür magazalarda bisiklete gönül vermiş insanlar olmali işe bisikletle gidip gelmeyen bir insanın bisiklet satması saçmadir bence
 
  • Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
1.366
Tepki
2.562
Yaş
37
Şehir
Zeytinburnu
@SerkanH

2007 den 2014 yazına kadar 7 yıl aralıklarla mağaza satış elemanı olarak çalıştım. arkadaşı anlayabiliyorum kötü bir gün geçiriyor vs.vs. gibi bir sürü mazereti olabilir eyvallah haklıdır. ama maalesef satıştaki kişinin bu şekilde bir tavır takınmaya hakkı yok. yani bahsi geçen arkadaşla benim de bir tecrübem oldu. aynakol var mı diye sorduğumda (aynakolların önünde duruyoruz) yok diye kestirip attı. bu kötü bir gün geçirmek değil, bu baştan savmaktır. bu arada hala bazen mağazalarımıza uğrar, satıcı çocukların hatrını sorar, onlarla satış yaparım. kısacası bahsi geçen arkadaşın mizacı böyle sanırım.
 
  • Beğen
Tepkiler: Burak Mercancı

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
790
Ben de 2006 yılından beri bu firmanın Kızıltoprak şubesine girer çıkarım. Daha bir kere alışveriş imkanım olmadı. Kabalıkla karşılaşmadım ama müşteriye ilgi çok az. Dükkanın içinde garip bir elektrik var. İnsan dükkana girdiğinde önce güleryüzlü bir karşılama bekliyor daha sonra sorularına cevap alması gerekiyor. Bahsi geçen arkadaşı bilmiyorum ama dükkanın genel olarak bir iletişim sorunu olduğu kesin.

Bir üstümdeki arkadaşın bisikletçi dükkanına girip "aynakol var mı" diye sorması da biraz garip. Belki bu soruya sinirlenip yok demiş olabilir. Doğru soru "aynakol arıyorum veya bakıyorum" gibi olmalı. Fırına girip ekmek var mı diye sormaya benzemiş.
 
  • Beğen
Tepkiler: MTE

Kerem Özbayrak

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Haziran 2009
Mesaj
1.245
Tepki
2.688
Yaş
45
Şehir
iSTANBUL
Bisiklet
Giant
Erdoğanlar'dan alışveriş yapmadım ancak arkadaşların övgüleri nedeniyle kafamda yer eden bisikletçi grubuna girdi artık. Bunun dışında iyi denilebilecek bir yer de ben eklemek isterim. Bostancı tarafına yolunuz düşerse bostancı 4yol minibüs yoluna yakın "bisiklet evim" de müşteriye nasıl davranılacağını bilen iyi yerlerden biri. Yeni aldığım bisikletin lastiklerini kendi pompamla şişiremediğim zaman gittim oraya (uygun değildi pompam). Uygun pompa almak istediğimi söylediğimde adam 30-35tl lik pompaları gösterecekken "dur yav gerek yok almana al bu ucu ters tak kendi pompanı kullan" şeklinde cebimdeki paraya göz dikmeden işimi halletmişlerdi. Bunun dışında her lastik şişirmeye gittiğimde ısrarla para teklif etmeme rağmen benden bunun için para almayacaklarını söyleyip üstüne bisikletimi ayak üstü kontrol eden, orası gevşemiş, burası kirlenmiş deyip ufak ayarlamalar yapan oldukça iyi niyetli çalışanların olduğu bir yer. Tavsiye ederim. Adamlar kısaca piyasayı çözmüş arkadaş. Bundan sonra her işim düştüğümde gideceğim ilk yerdir "bisiklet evim"
 

SerkanH

Forum Bağımlısı
Kayıt
27 Nisan 2014
Mesaj
3.494
Tepki
2.336
Yaş
44
@Ahmet O
İşte ben de sizin gibi birisini soruyordum. Tecrübesi olan başka birisi daha yazsa derken bundan bahsediyorum. Be merak ettiğim cevabı aldım. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Bahsi geçen tavır hiç hoş değil. Bir An önce duzeltmesi lazım kendini..
 

Ahmet Onur Çakmak

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Şubat 2014
Mesaj
1.366
Tepki
2.562
Yaş
37
Şehir
Zeytinburnu
@clubber

gidipde: "selamun aleyküm emmi aynakol var mı?" şeklinde bir soru sormadım elbette. Gayet medeni ve normal bir şekilde sordum sorumu. Gereksiz savunma yapmaya gerek yok ;) Orada aynakol olacağını bilecek kadar bilincim yerindeydi çok şükür :)
 

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
790
@Atilla Gobel zaten sitede otomatik refresh (yenileme + F5) özelliği var :)

Bende Delta bisiklet'ten bir parça aldım, Türkiye içine 3. günün sonunda mesai bitiminde akşam elime ulaştı :) Delta'mı bir daha asla. Çevremdeki kimseyede önermem.
 

Eser Sevinç

Eskiden buralar dutluktu
Kayıt
5 Nisan 2011
Mesaj
2.017
Tepki
3.080
Şehir
Ankara - Eskişehir
İsim
Eser Sevinç
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Forumdaki genel olarak yeni kullanicilarin actigi konulardaki soruları bol bol gördükten ve bir çoğuna yeterli cevapları vermiş olmama ragmen bir çoğunda soruyu soran kişinin memnuniyetsizligi ve verilen cevapları yetersiz bulmasına şahit oldum, hatta tekrar sorusuna cevap vermediğim için ilgisizlikle hem ben hem de forumun suçlandığını da çokça gördüm.

Forumu kısaca araştırınca bütün bisiklet firmalarından ve bisikletçilerden şikayetlere rastlanabilir. Kimisi hakli kimisi haksiz. Bana göre bir çoğu da haksiz.

Konuda açıklandığı kadarıyla delta bisiklette ne yaşandığı ve hangi diyalogların geçtiğini bilmiyoruz. Sadece konuyu acanin tek taraflı suçlamalarını ve memnuniyetsizligini okuyoruz.
Tek taraflı suçlamalar bana inandırıcı gelmiyor.
 

suat akman

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Mayıs 2013
Mesaj
2.393
Tepki
4.903
Yaş
50
Şehir
Muğla - Bodrum
Başlangıç
1985—86
Bisiklet
Mosso
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Iyi gun, kotu gun...
Iyi satici, kotu satici...
Iyi musteri, kotu musteri...
Alisverise gittigimde (ne icin olursa olsun), musteri geldiginde (turizm hizmet sektorudur) bana nasil davranilmasini istersem oyle davranmaya calisirim. Sorunum varsa derin bir nefes alip ardimda birakmaya calisirim...
Size gore basit olan birsey baskasina uzay teknolojisi gibi karmasik gelebilir bilmiyorsa. Ama bu size ukalalik yapma hakki vermez! Kibar bir dille ne aradigini, beklentisini, butcesini ogrenip farkliliklari izah ederek tavsiyede bulunmak gerekir.
Gercekten KIL musteride vardir adami canindan bezdirir. Kotu bir gun gecirdigi icin magazalara girip saticilari ezerek hincini cikarmaya, ofkesini kusmaya calisan musterilerde vardir...
Kisacasi musteride saticida yeri geldiginde hakli-haksiz olabilir.
Ancak kapitalist duzende hizmeti verenseniz, maalesef fiziksel veya kisisel alinacak sozlu taciz tarzi birsey olmadikca hosgorulu ve sabirli olmak zorundasiniz.
Musteriyseniz insani davranmak, size hizmet veremeyen / hizmetinden hoslanmadiginiz saticiyi usulunce reddedip sizinle baskasinin ilgilenmesini talep edebilirsiniz. Zaten begenmediyseniz / alternatifi yoksa ustlerine durumu bildirip terkedin magazayi. Cikarkende kafasina dank eder belki diye 2 cift lafinizi esirgemeyin olsun bitsin ;)
Size kazik atmissa sattigi mal ve hizmet ile; verin tuketici mahkemesine, basvurun gerekli/yetkili sikayet mercilerine tazmin etsin zararinizi ve ifsa olsun herkese ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: hsnbykkls

Yusuf Z. Şipal

Forum Bağımlısı
Kayıt
14 Nisan 2010
Mesaj
1.792
Tepki
1.476
Şehir
Aydın, İzmir
Bisiklet
Cannondale
Bu konu ilginç esasinda, belki de sektörel olarak ilgi ve alakanin, müşteri memnuniyetini sağlayacak şekilde hangi sektörlerde daha fazla gerçekleştiğini tasnif edebilmek mümkündür. Benzer durumlarla ilgili, sebep olarak siralanabilecek hususlar şöyle olabilir.
Çalışan, işveren tarafından yeterince tatmin edilmiyordur. Düşük ücret, uzun ve dinlencesiz çalışma sureleri calisanin davranislarinin bu şekilde ortaya cikmasina neden oluyor olabilir. Bu müşteriyi ilgilendirmez ve kabul edilebilir bir bahane değildir.
Çalışan, çok da ihtiyaç sahibi değildir. Bu isten de az çok anliyordur, bu yüzden de, davranisi isini kaybetmesine neden olabilecek olsa da çok da umurunda değildir. Bildiği tek şey bisikletse, yani kendini ortaya koyabilecegi tek yol buysa, varligini, kendi egolarini da tatmin edebileceği şekilde boyle ortaya koyuyor olabilir. Eğitsel durumu (tahsil anlamında kullanmiyorum) da çoğu zaman bu durumu destekler nitelikte zayiftir.
Çalışan. Kraldan çok kralci olabilir. Patronun genel tavri buysa, rol modelini kopyalayan kişiliği zayif çalışan, müşteriye bin beterini yapabilir. Kotu olan, müşteri hakkini muhatap mecrasinda arayamaz. Kendini ifade edebilmesi mümkün değildir, tek yol ya uğrama ya hukuk yolu:)
Elbette müşteri de sorunların önemli bir parçası olabiliyor ancak, insanlar genel olarak ayni şeyi söylüyorsa o zaman bir sorun olma ihtimali yüksektir.
Firma da umursamayabilir, belki marka bazinda tekel ya da yakin bir konumdadır, insanlar bir şekilde oradan alışveriş yapmak durumundadır ama ticari yaşamda hedeflerinizi kisa vadeli yaparsanız yarinlariniz olmayabilir.
 

MTE

Aktif Üye
Kayıt
2 Mart 2015
Mesaj
139
Tepki
136
Şehir
İSTANBUL
Bisiklet
Focus
@Eser Sevinç

neden ben salak mıyım ya da yalancı mıyım derdim ne işim gucum yok şikayet edicem onu bunu ? inanmazsan da inanma... sen kavram kargaşası yaşıyorsun ama öncelikle !!! elma ile armutu ayırt edemiyorsun. foruma yeni girmek ile ne alakası var ya da yeni üye olmak ile ? 2 bin küsür mesaj yazdın diye kendini daha otorite mi görüyorsun ? yok inandırıcı gelmiyormuş da falan da filan da... çocuk yok karşında ...

yazmıssın ki aradaki geçen dialogları bilmiyoruz... Ne bileceksin kardeşim daha , yazmışım oraya ap açık hatta çok sert olmam gereken yerlerde bile yumuşatarak yazmışım... kafama kamera takıp gidip tekrardan canlandırma mı yapayım sen anla diye :D ?

bilinçli bir forum üyesi olmasam saçma sapan bir konunun altında başlık açardım. gittim delta bisiklet için özel olan bir başlık altında açtım. belki bir umut görürler de cevap yazar en azından bir hareket yaparlar diye... 2 gundur konu en üst seviyede ve bu adamlar forumun sponsoru hatta belki de gizli ortağı ne bilim ben... böyle saçmalık olmaz 3 sayfa olmuş konu uzamış birçok kişinin şikayeti olduğu ortaya çıkmış.

boş konuşuyorsun !!!

yine tekrarlıyorum bana öyle forum üzerinden abilik yapma düzgün konuş çocuk yok karşında... düşüncemi söylüyorum lafının saklanarak insanlara yalancı diyemezsin ... inandırıcı gelmiyormuş. hah ... inanma ln inanma çokta umrumdaydı... ayıp ya...
 
  • Beğen
Tepkiler: OguzGyan
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.