Scudo Sports

aynakol boyu hakkında

wolverinewashere

Daimi Üye
Tepki
138
merhabalar arkadaşlar
aynakolumu yenilemek istiyorum ancak geçen gün aynakollarında
uzunluklarının olduğunu (170 175) gibi öğrendim
ben 17,5 inc bir bisiklet kullanıyorum ve boyum 1.75 - 1.80 arasında
sizce ne boyutta bir ayna kolu almalıyım
şimdiden teşekkürler

Scudo
175mm çok rahat kullanırsın. Gerçi bu bacak boyu ile de ilgili ama belirli bir boydan sonrası için 175 mm rahat oluyor.

@HaliliOzturk

slm
bu her bisiklet icin farketiyormu
örnek
kadro boyu 56cm
kullanıcı boyu 1,68
bu durumda aynakol uzunlugu
neye göre belirlenir
dag ve yol bisikletinde
degerler aynımıdır
teşekkürler...

Bu bisiklet ile değil, sürücünün boyu ile alakalı aslında.
Fakat daha çok nasıl rahat ettiğinizle ilgili. Örneğin Çağrı ile benim boyum hemen hemen aynı ama o 170 mm ayna kol ile rahat ederken ben 175 ile daha rahat çeviriyorum.
Yol için de örneğin MTB'de neredeyse hiç rastlanmayan 165 mm gibi ölçüler var. Sanırım bu MTB ile yol bisikleti arasındaki pedal çevirme tekniğinin farklı olmasından kaynaklı bir durum. Yani MTB'de belirli bir devri tutturup saatlerce gidemezsiniz. Ani güç verebilmek önemlidir vs...

Bence de 172.5 veya 175 kullanabilirsiniz...

aslında bu bir alışma meselesi değil midir? şimdi tam ölçüsünü bilemiyeceğim ama aspid sf'in orjinal aynakolunda 4 dişli vardı ve en büyüğü diğer mtblere göre (genel olarak) büyüktü. 3-4 yıl onu kullandım, sonra değiştirdiğimde daha küçüğünü aldım (170 sanırım). eski hızıma pek çıkamadım. ama eskisiyle rahat hızlanıyodum ve özellikle düz yolda ortalama hızım daha yüksek oluyordu.
şimdiki bisikletimde yine 170 kullanıyorum ve artık buna da alıştım, ortalama hızım da hızlanışım da fena değil.

Geri