Scudo Sports

Bu da benim ufaklık...

Berk Mercancı

Forum Bağımlısı
Tepki
676
Bisiklet
Raleigh-USA
Herkese merhaba. Yaklaşık 1 aydır bu forumda dolanıyorum. Çok yardımı oldu o yüzden teşekkür ederim.

Şu 1 aylık süreçte habire sorup duruyorum kendime ne alsam, dağ mı alsam yol mu, o mu bu mu... Sonra hidrolik disk fren kavramını öğrendim. Baktım cafcaflı bişey. Dedim bari alcağım modelde olsun bu... Sonra araştırdım Salcano Astro 212 HD tam bana göre ! Bütçeme de uygun. Fakat araştırmaya devam ettikten sonra dağ bisikletinin beni yoracağını anladım. İzmir / Güzelyalı'da oturuyorum, "Deniz kenarında dağ bisikletini napıcan" dedim. Zaten her yer asfalt, dağın tepelerinde bile evler var artık... Ben de yol bisikleti almaya karar verdim.
Bunun yanı sıra hidrolik freni ilk aldığında yok ses çıkarıyo yok sürtüyo cart curt bi takım işler çıkardığını okudum. Ayrıca çok da masraflı geldi bana. O yüzden "5 yaşından beri V fren kullanıyon oğlum ne hidroliği !?" dedim kendi kendime ve fren olayını aradan çıkardım. Seçim yapmam da bayağı bi kolaylaştı tabi.

Salcano'yu da kafama koydum ama başka marka almıcaktım çünkü çok hesaplı tam benim gibi bir öğrenciye göre :) Bu modeli görünce "Tamam ben bisikletimi buldum" dedim ve ertesi günü gittim aldım fikrim değişmeden. Bu arada 1 aydır fotoğrafçıda kazandığım bütün parayı da bu bisiklete yatırmış oldum :D Kendisi Salcano City Sport 24 VS'dir

Neyse artık çok uzatmadan fotoğrafları da koyayım. Makinamın hafıza kartına virüs bulaşmış, fotolar kaliteli değil telefonumla çekmek zorunda kaldım ama bir kaç photoshop müdahalesiyle elimden geldiğince güzelleştirmeye çalıştım idare edin artık :) Kartı temizleyince ilk işim yeni fotolar çekip buraya koymak olucak.
http://img826.imageshack.us/img826/2194/img00068201107201607.jpg
http://img810.imageshack.us/img810/9772/img00066201107201606.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/7765/img00064201107201605.jpg

Scudo
Hayırlı olsun güle güle kullanın bende bu model alcaktım ama sonra fikrim değişti astro 241 sv aldım.Disk fren almamakla en iyisini yapmıssınız ama bu salcanodaki tektro fren sistemindeki pabuçlar kötü debğişmesi lazım
Bol pedallamalar :)

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Teşekkürler sana da hayırlı olsun :) Zamanla değişiklikler yapıcam tabi. Neyin dandik neyin kaliteli olduğunu zamanla anlıcam...

Hayırlı uğurlu olsun güzel bisiklet, mavi beyaz olmasıda çok hoş, continental lastik olmasıda güzel bir avantaj, baradine pabuç takviyesiyle tadından yenmez :), kazasız bol pedallar.

• Beğen
Ben de ilk beyazında karar kılmıştım sonra ellerinde sadece bu modelin kaldığını söylediler. İyi ki de tek bu kalmış diyebilrim :)

Önce kaskımı eldivenlerimi alayım, takviyeleri daha sonra hallederim :)

@Berk Mercancı

Valla ben bu bisikletten önce çift amortisörlü bisikletim vardı.Bu bisikletler çok iyi onların yanında hafif kadrolar çok sağlam frenlerde bi sorun olabiliyo.Bide Tekerlere çok dikkat et çok ince geçen cam patlattı:(
Bol pedallamalar :)

Kilo olarak ben de merak ettim, hayırlısı olsun çok güzel duruyor ufaklık:)

Kadro seçme imkanımız yok dimi bu bisiklette ve sizin boyunuz kaçtı? Sanırım mithatpaşa üzerinde oturuyorsunuz Finansbank'tan anladım da :) Ben de şu an aynı karışık duygular içerisindeyim ve asfalttan inmeyecek biri için dağ bisikleti ne gerek demeye başladım. Bakalım önce izmire bi geri döneyim ondan sonra karar vereceğim

Kilosunu bilmiyorum yarın hemen tartıp yazarım buraya :)

579 lira liste fiyatı, ben 500'e aldım.
Kadro boyu 19"tir. Benim de boyum 1,83
Kadro seçenekleri de var sanırım ama neler var bilemem

@Can HASTÜRK

Dağ bisikletinin duruşu sanırım cezbediyo insanı, daha karizmatik duruyo. Bence alın bu tarz bi bisiklet. Asfaltta kayıyo bildiğin :)

Bu arada evet, Güzelyalı'da oturuyorum siz nerdesiniz ?

@Berk Mercancı

Ben de güzelyalı ilköğretim mezunuydum :) Şu an ankarada üniversite okumaktayım ama normalde bucada oturuyorum. İzmire geldiğimde bisiklete kavuştuğumda haberleşebiliriz, çünkü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı biraz cezbetmekte beni :)

• Beğen
Geri