Scudo Sports

Modifiyenin Böylesi

akifberkant

Forum Bağımlısı
Tepki
1.545
Bisiklet
Salcano
Merhaba dostlar, bisiklete yeni başlarken aldığım Bianchi Speed bisikletimi, hala günlük kısa mesafelerde ve işe gidip gelirken kullanıyordum. Başlangıç seviyesi olarak ta iyiydi aslında, ben çok seviyordum bisikletimi. Bisiklete alışmam ve bilgi edinmem için çok faydası olmuştu.

(link)

Geçen hafta sevgili arkadaşım Furkan, balığa gidip gelirken kullanmak için bisiklete ihtiyacı olduğunu söyledi. Toplamda 4-5 km.lik bir mesafeymiş. Bot taşımak için bisiklet istiyormuş.Israrla bisikleti ona satıp satamayacağımı sordu. Ben de onu kırmadım, zaten üç bisiklet te fazla geliyordu. Kardeşimle gezilere çıkmayı düşünüyorduk ama onun da çalışma saatleri uymuyordu.

Bisikleti Furkan' a teslim ettim. Ertesi gün ziyarete gittiğimde baktım ki benim el becerisi ve mekanikteki yeteneğinden dolayı '' MacGyver Refik '' diye andığım Refik ağbi ile bisiklete motor takıyorlar, şaşırdım kaldım;

(link)

(link)

O gün motorun montajını yaptılar. Ertesi gün ise çalışır hale getirdiler. Baktım Furkan kardeş sevinçten uçuyor. Ben bu tür bir modifiyeyi hiç düşünmemiştim ve bisiklet kullanmayı sevdiğim için de düşünmem. Fakat Furkan gayet memnundu ve motorun o gücü ve hızlanışı gerçekten güzeldi.

(link)

(link)

(link)

Ve işte bisikleti bu hale getiren kişi;

(link)

Bu arada ben de günlük bisiklet kullanımını bırakacak değilim tabii ki. İşe de, işe getirip götüren servisle gitmeye niyetim yok. Çıkarım her gün yola Sedona:)

(link)

Dediğim gibi ben bu tür bir modifiyeyi hiç düşünmemiştim.Ama arkadaşım böyle birşey denemiş ve sonuçta istediğini yapabilir. Şu an çok mutlu ve önemli olan da insanın mutluluğu .
Bana ilginç geldi ve sizlerle paylaşmak istedim. Böylece arkadaşım da, vereceğim bu sayfanın linki ile yorum ve önerilerizi de görerek bilgi ve fikir edinmiş olur, Bisiklet forumla tanışır...

Herşey gönlünüzce olsun dostlar

Selamlar

Scudo
Abilerimiz kendilerini aşmışlar :D
Güzel ama gerçekten.Disk olmazsa olmaz ama o motora.(bisiklet diyemiyorum :D)
V-Brake imkanı yok 50 den sonra durdurmaz.Benden söylemesi :D

gaz-fren yapılırsa frenler yetersiz gelir ama normal boşta giderken idare eder v frencikler :D

Güzel bir çalışma olmuş. :) En azından mobiletlerden hafiftir.Fren konusunda Soner'e katılıyorum V frenle bir yere kadar. Bence öne disk fren şart. ;) Arkadaşınızın moto-bisikletini iyi günlerde kullanması dileğiyle. :D

• Beğen
Tepkiler: akifberkant
Bu kit'ler bayagı bi yayıldı demek. ama montajını yapmak gerçekten beceri gerektiriyor olsa gerek. şimdi benim takıldığım nokta mopedlere, 50'lik scooterlara bile takan polisler bunlara bişi der mi? bence diyecekler gibi görünüyor zira bizim burda kask olayını bile hiç mi hiç affetmiyolar artık. bu arada işe servis yerine bisikletle gidip gelmeniz takdire şayan, tebrikler :in:

@diavolo

. Arkadaş zaten yazlığında kullanacak. Yazlıkta balığa gidip gelirken kullanacağından trafik ve trafik polisi konusunda da sıkını yaşamayacak. Teşekkürler

kendini aşmış bu arkadaşlar teşekkürler

• Beğen
@FarukDemir

Sağolun, hepimize kazasız, belasız sürüşler dilerim.

bizim burda da arkadaşınızın kigibi eski çift kadrolu bisanın birinde var ama o disk frenli frenlerin sağlam olabilmesi için .. sizin bisikletinizde çok güzel duruyor..

• Beğen
@niyazi keşo

Benim değil, arkadaşımın bisikleti. Fren konusunu ben de söyledim, buradaki yorumlarda da gördü. Gerekli önlemleri alacak. Teşekkürler

Arkadaşınıza iyi sürüşler! Frenler konusunda arkadaşlara katılıyorum,ilerde janttada sorun çıkarabilir.Yazlıkta kullanılacaksa motobisikletin olumsuz yönü şortla kullanıma uygun olmayacaktır...

• Beğen
Değişik bir çalışma olmuş:)Efor bisiklette bisiklete böyle motor takılırken görmüştüm...Sedona bisikletinizde güzelmiş...

• Beğen
Selam Akif alana da satana da öncelikle hayırlı olsun. Değişik bir çalışma olmuş bisikleti bu şekilde değerlendirmek de güzel ama bence bisiklet ruhuna aykırı moped gibi olmuş ama bir çok kişiye ilham kaynağı olacaktır

• Beğen
@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Katılıyorum dostum, değişik bir çalışma. Fakat arkadaşım gayet memnun. Selamlar

741 e de yakışır bu aslan parçası motor :)

Geri