Scudo Sports

Tek Tabanca, Bir Solukta, İstanbul / Pendik - İzmir / Çeşmealtı 450 km / Gün

Tolga Gürgün

Forum Bağımlısı
Tepki
2.133
Bisiklet
Pinarello
Arkadaşlar Selam ,

Uzun zamandır aklımdan hiç çıkmayan İstanbul - İzmir turunu sağ salim tamamladım . 2 sene önce birlikte Akhisar 'a kadar gidebildiğimiz maceracı arkadaşım Kerim Babacan ' a 1 hafta öncesinde konuyu çıtlattım fakat olumlu bir cevap alamayınca turu tek tabanca yapmaya karar verdim .

Bir gece önceden 3 silme büyük tabak dometesli makarna ile sabaha karşı 250 gr helva yiyorum . :D

Yanıma çikolata , 1 ekmek arası peynir , kuru üzüm & kayısı alıyorum ve su alıyorum .

22 Ağustos sabah 07:00 vapuruyla Pendik 'ten Yalova ' ya geçerken Mehmet ve Hülya Sayar çifti ile tanışıyorum . Yalova ' da günübirlik tura gittiklerini söylüyorlar .
001.jpg

Aç değilim ama genede yolda durmayayım diye çeyrek ekmek yiyorum . Hoş beş muhabbetle 45 dakika hemen geçiveriyor ve vapur limana yanaşıyor .

002.jpg

Son hazırlıklarımıda yapıp vapurdan iniyorum .
Kerim belki seni karşılarım Bursa ' ya kadar sana eşlik ederim felan demişti , gözlerim aranıyor fakat bulamayınca pedala asılmaya başlıyorum .

003.jpg

Rüzgar yandan esiyor ne engelliyor beni nede yardımcı oluyor .

Gemlik aşağıda kaldı .

004.jpg

Bursa ' ya rahat iniyorum . Otobandan devam . Çikolata & Burn karışımını indiriyorum mideye

005.jpg

006.jpg

Tabelaya bakın :D

007.jpg

Otoban çıkışı km saati 115 i gösterdiğinde ilk molamı alıyorum .

008.jpg

009.jpg

Arka cebimde bulunan ısınmış 1 adet Burn içeceği verip buz gibi 2 adet alıp , bol su içip 5 dak kadar gözlerimi dinlendirip yola devam ediyorum .:)

010.jpg

Bol titreşimli yola full konsantre olup km yi de 33 e fixleyip gaz kesmiyorum .

011.jpg

Susurluğa gelmeden 2 sene önce kahvaltı yaptığımız Şeker Fabrikası mevkiinde mola alıyorum . Yanıma aldığım 1 ekmek arası peynir ile bakkaldan aldığım 1 kutu kola , 1 ufak 1 duble çay , su ile karnımı doyuruyorum . :)
Saat 14:15 olmuş .

012.jpg

Yaklaşık 30 km sonra Susurluk ' tayım .

013.jpg

Balıkesir yol ayrımı .

014.jpg

Güneş sol taraftan sağa dogru geçti , ağaç gölgeleri işime yarıyor .:)

015.jpg

İniş zevkli ; yol akıyor , bisiklet akıyor , bende foto çekiyorum . :D

016.jpg

Yol boyunca kavun satıyorlar , canım çekiyor durmak geceye çok kalmak istemiyorum .

Akhisar ' a yaklaşık 80 km kala sağda bir çeşmede mola . Ayaklarımı yıkıyorum buzzz gibi su . :) Saat 17:00 civarı .

Sen daha yorulmadınmı ? :D :D

017.jpg

Akhisar ' a 40 km kala yolda uzuuun mu uzuuun araba kuyruğu var . Yol çalışması zannediyorum .

018.jpg

Sol şeridi kapatıp asılıyorum . Kuyruk 5 km civarı var kesin . Merak ediyorum sonundaki çalışmayı .

019.jpg

Şuraya bakın . Yol çalışması esnasında tepedeki iş makinası kayalara daldırırken kepçeyi komple dağ taş yola inmiş ve kapalı yol .

020.jpg

Araçlar 3 saattir bekliyorlarmış .
Şansıma artık yolu nerdeyse boşaltmışlar . 10 - 15 dakika mola iyi geliyor . Görevliden rica ediyorum tamamen açılmasını beklemeden elime bisikleti alıp geçiyorum yığıntıların arasından.

021.jpg

Arkamdan tek tük araçlar geliyor karşıdan ise gelen hiç yok . Yaklaşık 10 km daha gittikten sonra karşı şeridin nerde olduğunu öğreniyorum . Bu saferde solda 5 km kuyruk . :)

022.jpg

Artık yol kenarındaki kavunlara dayanamıyorum , zaten suyumda bitti , güneş batmak üzereyken Akhisar ' dan önceki son tatlı rampada 500 liraya orta boy kavunu götürüp , dağdan gelen kaynak suyunu marataya doldurup devam .

Bugünde güneş batıyor . :)

023.jpg

Ve güneş battı gece gözlüklerini takıyorum . :D

024.jpg

Akhisar taaa ilerde .

025.jpg

Manisaya 20 km kala bir benzincide durup limonata , su , çay molası .
Km saatim 335 olmuş :D
Artık tanıdıklara haber verme zamanı .İzmir ' den Kuzenimi arıyorum . Çeşmealtı' ında olduklarını öğreniyorum . Annemi arıyorum geçen hafta Kuşadası ' ındalardı belki İzmir ' e dönmüşlerdir diye . Kardeşim Aydın ' a gitmiş eşiyle . Maalesef dönmemişler. Eşimi arıyorum . Manisa ' ya yaklaştığıma dair bilgileri geçiyorum .

Sonuç olarak İzmir ' de kalacak yer yok . Daha İzmir ' e gelmemişken eski bekar arkadaşlarıda şimdiden aramak istemiyorum .

026.jpg

Yolda hız yapamiyorum ön far yetersiz ayrıca yolda kötü .

Artık iyice karanlık oldu .

027.jpg

23:00 civarı Manisa ' dayım . Şehir çıkışında benziklikte mola alıyorum . Motorsikletle Çeşme ' ye giden benzin için durmuş olan gençlere beni Sabuncubeli ' ne kadar çekmeleri için ricada bulunuyorum :) Olurdu olmazdı derken birtanesinin arkasına tutunarak yol almaya başlıyoruz , düzgün girmekte zorlanıyorum . İlk kırmızı ışıkta bırakıyorım onları . Bir kamyon gözüme kestiriyorum . Ona tutunuyorum yeşil yanınca birden öyle bir hızlanıyorki ondanda vazgeçiyorum .

Yokuşu sardırmaya başlıyorum hava serinliyor . Çıkıyorum , çıkıyorum . Çok yavaş ilerleyen güvenli bir kamyon denk geliyor ve kurtarıcım oluyor . :)

Sonrası İzmir / Bornova saat 00:45 . .İyi geldim buraya kadar . Hemen üniversiteden bekar arkadaşımı arıyorum . Tabii uyuyor , hal hatırdan sonra rahatsız etmek istemiyorum . Aklımdan kuzenim geçiyor , en kötü ihtimal onu ararım beni arabayla gelir alır diye düşünüyorum .

İşte İzmir / Alsancak .

028.jpg

Gözünü sevdiğim İzmir hala ayakta , sahilde devam . Hata edip Çeşme otobanına giriyorum , gişe sonrası bol yokuş var . Zifiri karanlık . Hemen solda aşağıda eski yol ışıl ışıl .
Suyumda bitti . Çık çık bitmeyecek sanki . Güzelbahçe sapağından çıkayım bari diyorum . Çıkıp sahile iniyorum . Aklımdan Altınoluk Mandırası geçiyor , açıksa ballık kaymaklı yoğurt yerim diye . Kapalı tabiki . Çok rüzgar var . Deniz köpürüyor yola doğru . Hemen kuzeni arıyorum saat 02:15 . Oda ne telefonu kapalı . :D İnanamıyorum adam telefonu kapatmış . Neyse yapacak bir şey yok . Devam .
Zeytinalanı mevkiinde benzinlikte açık şarkuteri . Duruyorum . İçeri giriyorum .

Hava çok soğuk geliyor . Titriyorum . İçeride klima olduğu içinmi nedir dahada soğuk . Peynir , ekmek , powerade alıyorum . Titreye titreye yiyorum .

km saatini fotosunu çekiyorum .

436 km olmuş ort 27,7 . . .

029.jpg

030.jpg

Benzinliğin yanında karpuzcunun oturduğu ofis tarzı bir yere oturmak için izin alıyorum. Karpuzcu TV sesini öyle bir açmışki 5 dakika dan fazla dayanamayarak Çeşmealtı 'na devam. Berbat bir yol, çalışma varmış çok yavaş ilerlemem gerekiyor. Sahur davulcusu beni ayıltıyor. Sonunda Varıyorum. Anneannemi arıyorum. Telefonu çalıyor ama açan yok. Sabah saat 04:15 Çorbacıya gidiyorum sabahı beklemek üzere. Canım köfte çekiyor. Dışarısı çok rüzgarlı ve soğuk. Yedikten sonra sıcak bir yer varmı diye rica ediyorum. Saolsunlar mutfağa yakın bir yere sandalye atıyorum. Dinleniyorum. Çorbacı kapanıyor. Muhabbet koyu, ama benim uykum var. Sabah saat 07:00 de ayrılıyorum, Anneannemin evine gidip kapıyı artık çalıyorum. Kucaklaşıyoruz. :) Kahvaltıdan sonra 4 saat melek gibi uyuyorum. Hasret giderip. Akşam 20:00 otobüsüyle İstanbul'a dönüyorum.

Katedilen Mesafe = 450 km
Ortalama Hız = 27,2
Seyahat Süresi = 18,5 saat
Pedal Çevirme Süresi = 16,5 saat

Tolga Gürgün

Scudo
Macera dolu bir rota olmuş tek basına birde buyuk cesaret;) Ayaklarına saglık gecede durmadan devam etmıssın Çeşmealtı o yol bakım calısmaları 2aydır bıtmedı malesef:( sende nasıbını almıssın yanı:D Artık 2-3 gun denız gunesin zevkını cıkarırsın;)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Demir
olum adamımsın !! bu sefer seni yalnız bıraktım :( cok uzgunum dostum, ama hep yanindayim, maceraci ve cilgin dostum :))) TEBRIKLER ! Acikcasi beni bayaa sasirttin, sonuna kadar gitmiş olman takdire sayan ..

bir dahaki sefere beraberiz ! amasra'ya var mısın ???? bir dahaki haftasonu ?? direk !! gideriz ...

@surfer

Olmazmı , tabiiki . . . Senin gibi sağlam biri olunca rota ve menzil hiç farketmez . . :D :D

• Beğen
Tepkiler: Furkan Demir
Obaaa.Abi sessiz sedasız yapmışsın hem de slick lastik ile mtb ile gün/mesafe rekoru :)
Saymıyorum, seninki dişsiz lastik :)
Şaka bir yana tebrik ederim abi.Senin adını Ultra Maratoncular listesine 2.defa yazacağım.Bu senin başarın.Yalnız, azim ve macera dolu.

İstanbul-İzmir yolu böyledir.Her sürüşte ayrı bir macera vardır.
Bu arada ısınmış içecekle, dükkandaki soğuk olanı değiştirmek de akıllıcaydı :)
Tebessüm, imrenme, hasret ve derin duygularla okudum abicim.
Ayaklarına kalp kaslarına sağlık.
Ben de işten ayrılıyorum, iş bulana kadar her an böyle bir "delilik" :) yapıp rekorları alt üst edebilirim :D
Yalnız bu hafta dinlenme ve beslenmene 2 kat dikkat et, aman diyeyim.
Görüşmek üzere abi.

@athletic

Fatih ' cim ,

Bu işlerin azmettiricisi sensin :D . Uzun mesafe için bu ara tam zamanı sıcak yok , günler nispeten uzun .

Birlikte uzun uzun çevirmek dileğiyle kardeşim .

Selamlar,
Tolga Gürgün

@Tolga Gürgün

....hakikaten bir solukta olmuş...:) ancak ben gece yolculuğu ile ilgili fazlasıyla risk aldığınızı düşünüyorum. kamyona-motora tutunma tercihleriniz..? bir yeni başlayan olarak haddimi aşmak istemem ancak bilgilenmek açısından riskler konusundaki kontrolünüzü ve tercihlerinizi paylaşırsanız sevinirim...

@Ali Kader Erol

Ali Bey Selam ,

Mutlaka kaliteli uzun mesafeleri görebileceğiniz bir ön far mutlaka olmalı . sıkıntısını çok çektim . Görünebilmek adına hatta arka flaşörlerden ise en az 3 tane takmak lazım :)

Selamlar,
Tolga Gürgün

çok beğendim aynı gün içinde 450km.
derhal denemem lazım arttırıyorum 500 yapıyorum...
Gelecek turunuzda eşlik etmek isterim...
Gerçi efeler yalnız oynar ama bu seferlik karşılıklı oynayalım olurmu...

Tolga kardeşim helal olsun bu nekadar güzel bir tur olmuş, cesaretinide maceracı ruhunuda tebrik ederim, Uzun yapmayı sevdiğini tahmin edebilirdim ama 450 yapacağını düşünmemiştim hiç bir zaman unutmayacağın bir tur yapmışsın , darısı hepimizin başına kendine iyi bak sevgilerimle,

@Aytekin Erzan

Teşekkürler Aytekin ' cim ,

Yola Şile ' den çıkıp güzargaha Çeşme ' yide dahil ettikten sonra toplamda 575 km yapılabilir . Ondan sonra zaten yol bitiyor deniz tekrar başlıyor :D :D Ama bu 24 saatte olurmu bilmem :rolleyes:

Birlikte en kısa zamanda neden olmasın ...

Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: Aytekin Erzan
@Alp Aslan

Alp ' cim Selam ,

Epeydir aklımı kurcalıyordu . Rahatladım .:D :D

Sevgiler ,
Tolga Gürgün

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
Bu bir şaka olsa gerek:Ahhh-1660 Şapka çıkartacam ama yetersiz kalacak,şapkacı dükkanını komple önüne seriyorum.:60: Hocam seninki artık turluktan çıkmış durumda,arabayla bile insan o yolda giderken tükeniyor valla tebrikler.

@cannon9

Birlikte daha nicelerine sağlığımız elverdiği sürece kardeşim ...

Sevgiler,
Tolga Gürgün

Geri