Scudo Sports

150-170 YTL'lik Bisiklet ne kadar dayanır?

ProBisiklet

Daimi Üye
Tepki
110
150-170 YTL'lik bisiklet ne kadar dayanı kullanım alanı genel olarak yol, taş toprak olabilir her türlü alan olabilir fakat downhill trial değil tabii. Toplama veya salcano gibi markaların bu fiyattaki bisikletleri nasıldır. Diğer fiyatlar gerçekten çok uçuk.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Scudo
Kısa bir not gerekli bazı modifiyelerde gerçekleştirildiği varsayılarak...

Sürersiniz gayet. Vites geçişleri biraz kemikli olur. Bir de ağır oluşundan yokuşlarda biraz daha zorlar. İhtiyaca ve bütçeye göre alınmalı bisiklet. Meblağ küçük diye alınamaz diye bir şey yok. Ama bu fiyatlara satılan bisikletler standart kadro boyundadır. Sizin boyunuza uygun değilse mecbur fiyat arttırmanız gerektiğini unutmayın.

Benm bisikletimde senin söylediğin gibi ucuz yollu..Alır almaz değiştirdiğim tek donanım koltuk oldu..Fakat en az 100 kere nif dağı-zirfe. Her hafta sonu en az 200 km yol + günlük kullanımlarda işimi çok rahat görüyor.Bence gönül rahatlığıyla alabilirsin..TEK SORUN MARKA ( PAHALI ) BİSİKLETLERDEN AĞIR olmalarıdır..Kendi bisikletimle gittiğim bazı yerler: ( İzmir-manisa-spil ) (İzmir-salihli ) (İzmir-Foça ) ( İstanbul-çorlu ) v.s uzar.. :)

@PRO|Bisiklet

Bisikletin kullanım amacını her nekadar yazmış olmanıza rağmen yinede sizin kullanmanıza göre değişir. Yani bu bilgilerden tam olarak şu kadar kullanılır demek çok zordur ama şunuda söylemek gerekir ki fazla dayanmaz diye düşünüyorum. Çünkü bahsettiğiniz fiyatlara alacağınız bisikletin büyük bir ihtimalle bütün kompenantları markası belli olmayan çok dandik malzemeler olacaktır ve çok kısa sürede zincir kopacak, dişliler bozulacak, aktarıcılar bozulacak, göbekler dağılacak vs. Toplama veya salcano gibi markaların bu fiyattaki bisikletleri nasıldır diye sormuşsunuz. Toplama olarak güzel bir noname ama aluminyum kadro bulursanız 70 YTL. civarı (furç takımı, sele borusu ve hatta mümkünse maşa dahil) gerçi zor ama, geri kalan kompenantlarıda shimano altus veya acera 2. el 100 YTL. civarı toplarsanız size oldukça idare edecek bir bisiklet olur ama bu fiyatlara bulmak bayağı zor. Salcanonun bu fiyatlardaki bisikletleri muhtemelen demir kadro olur ve tahmini 20 kg. yakın olur, çok ağır olduğu için sizi çok yormasıyla beraber üzerindeki kompenantlar çok dandik olur. Kriterlerinizi biraz zorlayıp bahsettiğiniz çok uçuk olmayan fiyatlarda 350 YTL. civarı Sedona Vitra yada Borla alınabilir. Zaten böyle bir bisiklet almayıp 170 YTL. civarı aldığınız bisikletede kısa sürede bir o kadar daha masraf yaparsınız.

Şu anda almayı düşünmüyorum soruyorum sadece mesela şunlar;

(link)

(link)

@ soneryen
Evet tam tahmin ettiğim gibi fakat bilgisayar bilgilerinden bisiklete zaman kalmıyor.

Beklentiniz sadece ayağımı yerden kessin ise Excel, ama benim görüşüm bu bölümdeki diğer konuları okumanız ve geçen markalardan birini almanız yönünde olacak.Aracınızdan zevk de almanızı sağlar.

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Zaten sadece bilgi edinmek amacıyla sordum yani kalitenin farkını anlamaya ve dışarıdaki 3000 YTL ile 116 YTL aynı tip bisikletlerin farkını farklı yorumlar ile anlamak içindi cevap veren herkese teşekkürler. İyi sürüşler.

Not olarak şu anda Beldeyama kullanıyorum çok iyi kaliteli bir bisiklet her türlü ortama her hıza girdi diyebilirim fakat bana ait olmadığımdan tahmin ettiğiniz gibi zevk alınmıyor.

mahalle bisikletçilerindeki noname alüminyum kadrolara kaç lira derler bilgisi olan var mı?

@gökhan özbilen

70-75 T.L civarı birşeydi en son sorduğumda,ama sıfır kadro alıp düzeceksen,carraro markasından bir kadro al 165 T.L o daha kalitelidir hem ağırlık olarak da 200-300 gram daha hafiftir :)

Ya da,Geotech Expert kadro alsan,en iyisi olur :)

@Mutlu Onur ÖZDEMİR

eldeki parçaları değerlendirmek amaçlı düşünmüştüm ya.. evin ortak kullanımına sunmak amaçlı bi bisiklet yani.

bugün sordum bazısı "kadro satmak YASSSAĞGG gardaşşş" dedi =D

başka bi dükkan da sabit maşasıyla 70 liraya bıraktı ama alüminyum değildi sanırım. çok ağır gelmişti kaldırırken. fıtık oluyordum az kalsın =D

arkadaş 140 tlye en fazla beyaz eşya satıcısından bulursun iyi bisikletler 400 tlden başlıyor

Geri