Scudo Sports

deccathlon btw,n Fransa'dan mektup var

ali sezgin

Üye
Tepki
98
Bisiklet
Salcano
Selam arkadaşlar,
Bugün Fransa'dan mektup geldi. Bir baktık Btwin'den geliyor. Daha önce alıp iade ettiğim katlanıt tilt 7 için gelmiş. Tüm katlanır tilt serisi için kullanıcılara göndermişler sanırım. Forumda bir arkadaş bu konudan bahsetmişti. Daha önce bu kadar sorumluluk sahibi bir firma ile alışveriş yapmamıştım. Gerçekten insan kendini iyi hissediyor. Tilt serisi kullanan arkadaşlar var ise bence en yakın mağazaya yada firma ile telefon irtibatına geçmelliler.

(link)

(link)

(link)

(link)

Scudo
Fransız medeniyeti Türkler olsa ne yapıp ne edip kullanıcıya yıkmaya çalışırlar, insanlar hatalarını kabul edecek kadar kendileri ile barışık ve NAMUSLULAR !!!

Hatalı ürünü, hatayı kabul etmeyip üste çıkmaya çalışarak bir kaç müşteriye itelemeye çalışıp ordan kar elde etmeye çalışmaktansa, bu hareketle yüzlerce müşteri kazanacak ve uzun vadede çok daha fazla kar edecek adamlar. İşi, ahlakı ve insanlığı biliyolar işte.

Geçen gün IKEA' da benzer bir durumla karşılaştım. Çocuklar için üretilen cibinlikler boğulma tehlikesi taşıyor diye hepsinin geri toplatılması gerektiği kararını almışlar. İşte en önemli öğe budur, müşterilerin güvenliği her şeyden önce gelir.

@Hasan SAYLIK

Hasan Bey bir olaydan harekete çıkarak bütün bir milleti yaftalamanız hoş görülemez. Türk Ceza Kanunununa göre yaptığınız suçtur. Lütfen cümlelerimize azami derecede özen gösterip kuralım.

Geçen bir konuda vardı.

"Decathlon dan sakın alma."

Sadece bu kadar yazılmış. Merak ettim ve sordum.

"Decathlondan şimdiye kadar gördüğüm şikayet eden ilk kişisiniz. Neden almasın?"

Cevap komikti.

"Yerli malı değil."

Zamanında ülkemizi işgal eden, zorla kovduklarımız ve vatan evlatlarını silahlarına şehit verdiğimiz bu aynı fransızlar değil mi yoksa jenerasyon değişti ülke de mi değişti.

Ha pardon artık toprak işgaline gerek yok, ekonomik olarak işgal etseler yeter onlara, sömürü aynı zaten.
Bu markayı ülkemizde satıp bizim kenid bisiklet markamızı geliştirmemizi engellemek için, mektup ta neymiş
bedava bisiklet bile dağıtırler..

Arkadaş bir başlık da kilitlenmeden dursun, güzel güzel konuşalım yahu...
Al bu da bir süre sonra kilitlenecek. Buraya yazıyorum.

Bizim toplumun eşsiz özelliği bu zaten
UNUTMAK
daha aylar önce olanları bile unutmuşuz, SOMA yı da unutacağız.
80 yıl önce olanlar nasıl hatırlansın dimi ama..

Unut ve mutlu ol aldırma, kasma, alttan al, devam edin sevgili ulusum..:mad:

• Beğen
Tepkiler: m.cihan
Tabi ki iş ahlakı olan parayı değil verdiği hizmeti ve müşterisini düşünen şirketler yada satıcılar var ama kaç taneler ve neredeler !!! Ben Fransızların yada İsviçrelilerin yada hangi ülkeyse yada şirketse bu kişilikli duruşlarına hayranım. Türkiye'de bunun sebebi devlettir kişiler değil. İnsanlara kendi başlarına bırakırsak sokak ortasına araba park ederler, bisiklet yolunda da mangal yaparlar. Milletimizi yaftaladığım falan yok !!! Ülkemizde ki insanların hali böyle. Medeniyetten yoksunuz . Kabul edelim. Herkes değil ama çoğunluk böyle.

@Çetin ŞAHİNÖZ

Herkes bir seviyede milliyetçidir. Milletini sevmeden insanlar olduğunu da sanmıyorum buradaki kimsenin.

Fakat şöyle bir durum var;
Ben müşteriyim değil mi? Bana düzgün hizmeti veren, parayı alır. Bir yere kadar yerlinin hatalarını kabul ederim ben. Sonuçta ülkem insanı kazansın isterim.
Ama bir yerden sonra, afedersiniz ama enayi değiliz. Sırf yerli diye aynı mala 2 katı fazla para ödemek; ya da daha kalitesiz, daha kötü hizmete aynı parayı vermek ne kadar mantıklı?
Benim zar zor kazandığım 3 kuruş para, öğrencinin aç kalarak biriktirdiği 3-5 lira neden bu dandik hizmete gitsin ki...

Siz sanıyorsunuz ki, bu insanlar "Adamlar Fransız, huaaa ne güzel" diye yazıyor buraya.
Elin Fransızı olması gereken hizmeti veriyor. Benim hemşerim de ne yaparım da biraz daha sokarım kazığı düşüncesinde.

Sizi bilmem ama, ben bu insanlara para kazandırmam.
Eğer 3000km uzakdaki internet mağazası, aynı semtdeki bisikletçimden daha iyi hizmet veriyorsa, kargo ve vergi dahil daha ucuza ürün satıyorsa, üstüne malının arkasında duruyorsa...

Ha bir de;
Öyle bir mesaj atmışsınız ki, sanki bu mektup yüzünden Sirkeci'deki X bisikletçisi malının arkasında durmuyor.

Türkiye'de ki satıcıları geçtim de bizde böyle hakim var mıdır ?(link)

Kesinlikle Gökhan Toros'a katılıyorum. Kullandığımız bisikletlerin hangisi %100 Türk Malı. Sedona Türk markası ama kullandığı malzemeler yurt dışından geliyor. Cep telefonlarımız, TVler, mutfak malzemeleri vs. Günlük hayatımızda kullandığımız bir çok araç gereç ya yurt dışından geliyor yada malzemeleri. Çetin Bey'in kendi görüşü saygı duymak lazım. Ama aynı pencerden baktığınıza günlük hayatımıza yediğimizden içtiğimize herşeyi değiştirmemiz lazım. Çünkü tüm bu araç gereçler ekonomik işgalin ürünleri.
Herkezin parası kıymetli, emeği kıymetli. Kimse kimseye durduk yerde 5 kuruş vermez. Doğal olarak herkez parasının karşılığını nereden nasıl alabiliyorsa alışverişini bu yönde yapıyor. Bu hayat kalitesi, yaşam şekli ile alakalı milliyetçilik ile ilgili değil.

bisiklet kullanırken donuma kadar btwin marka giyiyorum. adamlar hak ediyor. gerisi palavra enayi değiliz neden daha fazlasını ödeyelim. ayrıca bu mektup hizmetin göstergesidir. malının arkasında duruyor adam helal olsun verdiğim paralar analarının ak sütü gibi helal olsun. bizimkilerde aç gözlülükden aç kalsın. bu neya merlinde 105 arka aktarıcı 73 lira bizim burada 150 lira enayimiyim ben bir tıkla kapımda.

bisiklet kullanırken donuma kadar btwin marka giyiyorum.

"Bozuk saat bile gunde iki kez dogru zamani gosterir" sozuyle baslamak istiyorum. Dostunuzda olsa yanlisini soylemek ve elestirmek, dusmaninizda olsa dogrusunu kabul edip saygi gostermek normal olmali. Bunu yaparken seviyesizlesmemek, birini gereginden fazla yere vururken digerini goklere cikarmamak gerek. Yanlistanda dogrudanda ders cikarmak ve ona gore gelismek gerek.
Elbette herkes vatanina, milletine deger verir! Yabanci hayranligini Alman hayranı Enver Pasa seviyesine cekmemek, dogru yaptiklarini takdir ederek kendimize entegre etmek gerekir. Eger uygun fiyata muadili varsa yerli mali kullanmak gerekir. Ama yerli mali ureticileri sizi soyacak veya enayi yerine koyacak tavirlar ve stratejiler icindeyse kanunun tuketiciyi korumasi gerekir. Vergi kanunlarinin ithalatciyi, ihracatciyi, saticiyi, aliciyi korumasi gerekir ki Turkiye'de bu tam bir kesmekes! O yuzden herkes pek cok urunde kendi butcesini dengelemek icin yabanci ulkelere akitiyor parasini.
Bu arada yukarida bir yorumda "devletin sucu" gibi bir ifade vardi. Suclu devlet gorunse de aslinda hukumetlerdir. Devlet bakidir, hukumetler gecicidir. Ancak hukumetler uygulamalari, kanuna saygi veya kanun tanimazliklari ile devletleri ya yukseltir, ya ucuruma surukler. Bunu sadece mevcut hukumete yonelik soylemiyorum. Genel olarak tum devlet ve hukumetler icin gecerli bir kuraldir. Baski kurmamiz duzeltmemiz gereken devlet degil, devlete olumlu olumsuz etki eden hukumetlerdir...
Keske hukumetler devlet tesviklerini esit ve dogru yolda duzenlese, sanayiciler "yerli mali" yaftasina siginarak tuketiciyi kalitesiz ve fahis fiyatli urunlere mahkum etmese. Biz son tuketicilerde gururla kendi ulkemizde kalan harcamalar, dogru orantilanmis vergiler ve guvenilir kaliteli yerli markalar ile alisverisin mutluluguna erissek...

Geri