Sevgili çağrı,
@H.Çağrı
Bence bu konu bir mantık meselesi değil maliyet meselesi.
Sen sürttüğünü kabul ettiğin halde hala bir hidrolik disk alıp benim mecburiyetten harcadığım kadar parayı hidrolik diske harcasaydın o zaman da sana bu davranış mantıklı gelmezdi...
Ben afaki örneklerden bahsetmiyorum. Hidrolik diski yüceltmeye yönelik söylemler benim yaşadığım olumsuzlukları bana unutturmuyor maalesef. Ben hidrolik diski sürten bisikletimi 2000 euro verip almıştım. Ve o bisikleti hidrolik diski var diye almıştım. Sürten hidr diski için haybeden harcadığım ilave paranın ise hesabını ben dahi bilemiyorum. Şimdi beni bu kadar masrafa sokan bir sistemden vazgeçmemi mantıklı değil diye kestirip atma lütfen. Yoksa bu sözleri ezbere sarfettiğini düşüneceğim.
Aşağıda alıntıladığım sözlerini acelecilikle sarfedilmiş sözler olarak varsayıyorum. Onun için teker teker açıklama getirmeye çalışacağım.
@H.Çağrı
Disk sistemine göre üretilmiş bir kadro üzerinde sen hiç v-brake pivotu gördün mü?
Yada öyle bir bisilete fabrikada takılan maşada v-brake pivot yerleri olurmu?
Zira hidr disk için üretilmiş bir kadroya, disk fren sistemi için fabrikada seçilmiş bir jant setine ve yine disk fren sistemine uygun olarak seçilmiş bir ön maşa da V-BRAKE PİVOTLARI OLMAYACAĞINDAN, hidr diskini başka bir fren sistemine çevirecek kişi mecburen mekanik diski seçer ve bunun mantıkla değil mecburiyetle alakası vardır. Bu teknik bir bilgidir. Tercih meselesi değildir.
@H.Çağrı
Maalesef bu sözüne de tamamen katılmak mümkün değil.
Hidrolik diskte, diske sürten balataların arasını hidrolik sıvının sistem içindeki negatif basıncı otomatik olarak kontrol ederken yani bu aralığa dışarıdan müdahale söz konusu olamazken, mekanik diskte balatalar arası açıklık bir alyan ayar vidası vasıtasıyla manuel olarak değiştirilebiliyor. . Dolayısıyla hidr balatada sürten disk aynı bisiklet üzerinde mekanik sisteme geçildiğinde balatalar arası manuel olarak açılabildiğinden KESİNLİKLE SÜRTMÜYOR. Bunu belki biliyordun da aceleden aklına gelmemiş olablir.
Shimano direktörü Türkiyeye geldiği zaman 2006 da İzmirde yaptığı bir bayi toplantısında, hidrolik disklerin sürtmemesi için pek çok öneri açıkladıktan sonra kendi ağzıyla “HER ŞEYE RAĞMEN HİDROLİK DİSKLER SÜRTEBİLİR” dediği halde biz neden tereciye tere satmaya çalışıyoruz anlayamıyorum... :rolleyes:
Hidrolik diskin artıları var. Kullandım gördüm biliyorum. Ama hidrolik diskim sürtüğü için değiştirmek zorunda kaldım bu da benim gerçeğim.
Selam ve sevgilerimle..
Sürtmeyen frenleriniz olsun(hidrolik bile olsalar

)...