Scudo Sports

Çift fren kolu mu?

Tepki
245
Bisiklet
Salcano
Arkadaşlar aşağıdaki videodaki bisiklette sanki 4 fren kolu var gibi. Böyle bir sistem mümkün mü? Donanım olarak belli markaların bisikletlerin de mi var?

Scudo
Evet dropbar gidonları üstten tuttuğunuzda da frenleyebilmeniz için araya fren takılıyor.

http://i.imgur.com/CaoRaSB.jpg
http://img28.imageshack.us/img28/2164/69050837.jpg
salcano cyc01 ve cyc02 modellerinde var sanırım standart donanım olarak.

Hidrolik disk frenlerde de yapilabiliyor mu? Bir de bu parcayi nasil temin ederim. Bir turlu bulamadim.cevaplar icin tesekkurler.

bende merakla beklemekteyim benim de almayı düşündüğüm bişey...

Aşağıdaki linkte anlatılmış. İngilizceniz yoksa bile resimlerden anlayabilirsiniz.

(link)

cyclocross breake diye arattığınızda ebay ve benzeri yabancı sitelerde kolayca bulabilirsiniz. Montajı çok kolay. Sadece telle çalışan frenlerde kullanılabiliyor. Sipariş verirken gidon çapına uygun olanı seçmeyi unutmayın değişik çaplarda olabiliyor. Ben yaklaşık 1 sene önce 80TL civarında bir paraya almıştım ebayden.

@Tolga Günsezer

Mert C. arkadaşımızın paylaştığı fotoğraflara bakılırsa hidrolik disklere de takılabiliyor gibi.

• Beğen
Tepkiler: Mert C.
@alp değer tanrıverdi
yanlış görüyor olabilirim ama orada avid bb7 mekanik disk fren seti görüyorum

@Cuneyt Erkman

Kablolar hidrolik gibi ama ben çok tecrübeli olmadığım için öyle sanıyor da olabilirim.

Şu an kullandığım ve bir önceki bisikletimde kullandım bu frenleri. Çalışma sistemi mevcut fren teli ilave kolların içinden geçiyor, hangi kolu sıkarsa.
nız sıkın çalışıyor.
Ayrıca hidrolik disk frenler kapalı hortum içinde yağ basıncı ile çalışır. Bu sisteme dışarıdan ilave yapmak mümkün görünmüyor.
Resimdeki Salcanoların CYC01 modelinde Avid BB7, benimde kullandığım CYC02 modelinde Avid BB5 mekanik disk fren var.

@Cuneyt Erkman
cyc01
AVID BB7, AVID HSX 160MM ROTOR
cyc02
AVID BB5, AVID HSX 160MM ROTOR

Evet Salcano CYC serisi üzerinde ilave fren kolları orjinalde var. Ayrıca tüm tel sistemli frenlere ilave olarak takılabiliyor.

@alp değer tanrıverdi

ara fren kolları mekanik disklere takılıyor bildiğim kadarı ile.
hatta hidrolik disk frenler için sti kollar bile bir iki modelden ibaret.

Geri