Scudo Sports

Kadro Restorasyon [ Salcano NG650 ] Bol Fotoğraflı

Cem Özyurt

Forum Bağımlısı
Tepki
292
Bisiklet
Mosso
Merhabalar,

İlk kadro boyama deneyimimiz oldukça ilgi toplamıştı (https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=93763)

Aradan uzun zaman geçti ve tecrübelerimiz arttı, yeni bir çalışma ile yine buradayım :)

Kadro, oturduğum sitede arkadaşlarıyla bisiklet süren küçük bir arkadaşımıza ait, Berk Yılmaz. (kendisini birazdan bisikletinin başında göreceğiz :) )

Kadro over size olduğu için bisikletini yavaş yavaş geliştirmeye başladık, geliştirme dediysek mütevazi değişimler, zoom maşa yerine xcm, gidon, boğaz derken aniden bisikleti boyamaya karar verdik, kendi bisikletim kadar özenli olduğunu söyleyemem çünkü 1-2 ay boyunca bisikletsiz bıraktık arkadaşı, acele acele bitirmeye çalıştık :) bütün küçük tayfa yanımızda oldu sürekli, hepsinin emeği vardır bu işte, fotoğraflar üzerinden anlatmaya devam edeceğim hikaye tadında.

(link)

Fabrika çıkış halinden, ufak gelişimlerle aldığı hal

(link)

Bisikletin parçalanma işlemi tamamlandıktan sonra, kadro birkaç arkadaşıyla birlikte zımparalanmaya başlandı ve bitti :)

(link)

Proje pozu

(link)

Kadroyu nasıl boyayacağımızı yine sanal ortamda çizimlerle belirledik, 1-2 tasarım ve renk kombinasyonunu Berk'e sundum

(link)
(link)

Kendi istediği renk kombinasyonu ve tasarım bu oldu

(link)

Şeritler için ölçüm yapıp sınırları belirledikten sonra bantlama işlemini hallettik

(link)
(link)
(link)

Berk

(link)

Sarı katları attıktan ve bantlarını açtıktan sonra

(link)
(link)

Yardım eden diğer arkadaşları Göksu Bilgin ve Yasin çiçek

(link)

2. bantlama işlemi ve siyah katları

(link)
(link)
(link)

Son rötuşlar için ince bir bantlama faslı daha, çok uzaktan da olsa scott scale'e benzettik bu halini :) renklerden dolayı herhalde, bu arada aşağıdaki fotoğrafta açıkta olan arka bacakları da sarıya boyadık, fotoğrafını "bisikletlerimizin fotoğrafları" başlığında göreceksiniz maalesef

(link)

Ve bantları açtıktan sonraki hali

(link)
(link)

Berk'in dişler ve kadro meydanda :)

(link)

Kadronun işi bittikten sonra, maşaya da renk katmak istedik, kadroyla uyumlu olsun dedik ama sadece 1-2 fotoğrafını çekebildim

(link)
(link)

Onuralp Onur, yakında onun bisikletine de el atacağız gibi görünüyor :)

(link)
(link)

Bisikletini restore etmek isteyenlere yardımcı olması dileğimle, bisiklet şu an toplandı, linkini bu başlıkta yayınlayacağım, öğrenci işi restorasyonlara devam edeceğim :) okuduğunuz için teşekkürler

Saygılarımla
Cem Özyurt

Scudo
Sizi tebrik ediyorum Cem bey.... Çocukları bu kadar sevindirmeniz ve gelecekte ülkemize bisiklet severler kazandırdığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Cem Özyurt
teşekkür ediyorum abiler, bisikletin son hali dakikalar içinde geliyor..

sarı siyah uyumunu her zaman sevmişimdir. bunu bende yapacam ilham için teşekkürler :)

Canlı olarak çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim ;) Özenerek yapıldığı belli

• Beğen
genç arkadaşları canı gönülden tebrik ediyorum çok başarılı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık

• Beğen
Cem abi gerçekten müthiş böyle bir restorasyon benim aklımda da var ama yardımcı kimsem yok yaparım ama bu konuda kendime güveniyorum acaba maliyeti nekadar oldu boyaların markası nedir reklam olmasın diye özelden de atabilirsiniz markasını

• Beğen
Güzel olmuş. Ellerine sağlık :)

• Beğen
@melih kuzgunkaya

disk frenler değil sadece önde disk fren vardı, jantları değiştirdik v frene döndük, jant göbeklerinde ilginç bi uyumsuzluk var vida disk için, ayrıca kadro da disk uyumlu değil, rublenin arkasındaki metal parça diske benzetiliyor.

Bizim yaptığımız fazla bir şey yoktu cem abime arkadaşıma yardım ettiği için teşekkürler . cem abi uğraşısının sonucunu aldı :)

• Beğen
çok güzel olmuş elinize sağlık ;)

• Beğen
Geri