Scudo Sports

Maltepe-Dragos sahil yolu bisiklet kazası

Fatih Çetin

Forum Bağımlısı
Tepki
666
Bisiklet
Focus
Bugün 15:00 sularında meydana gelmiş diyorlar. Yer: Maltepe - Dragos ışıklar. İddialara göre sarı dolmuşlardan biri yol kenarından giden bisikletliye arkadan çarpmış. Ve yine iddialara göre bisikletlinin durumu ağırmış. Olayla ilgili internette henüz sağlıklı bir bilgi yok maalesef.

Scudo
Bu 2. haber oldu inşallah arkadaşa birşey olmaz

bu aralar kazalar iyice çoğaldı, korka korka yola çıkmaya başladım. inşallah bisikleti süren arkadaşta ciddi bir şey yoktur.

Bu dolmuşçular! Her gün orada sıkıştırıyorlar ben de yol bisikletiyle o yoldan Tuzla tarafına gidiyorum.
Adamların altında araba var ve bisikletle yarışıp önüne geçmeye çalışıyor. Geçemediğini sıkıştırıyor. Nasıl insan bunlar gerçekten anlamıyorum. Ehliyeti nereden alıyorlar!

Araçtaki bisikletteki hasara göre muhtemelen durum şöyle olmuş:

Araç sağ ön tampon kısmından tam arkadan bisiklete çarpmış; bisiklet, sürücünün altından öne fırlamış ama hemen ardından saliseler içerisinde araç, bisiklet sürücüsüne çarpmış. Aracın kaporta hasarı ve ön cam kırılması, sürücüye çarpması sonucu olmuş.

Araçtaki hasara bakılırsa çok feci bir kaza olmuş. Umarım sürücü hayattadır.

Bisiklet yolunda bile güvende değiliz... İnsan hayatının hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bisikletliler ise trafikte gereksiz çarpınca dahi durulup yardım edilmeyecek kadar değersiz görülmekte, araç sürücülerinin bisikletlilere bu kadar haince davranmasının sebebi nedir ? Ben bulamıyorum.....

İnşaallah bisiklet sürücüsüne birşey olmamıştır.
Geçen ay arkadaşım benzer bir kaza ile yaralanmıştı köprücük kemiği kırıldı, ayrıca kask takdığı için sadece kaskı kırıldı. Umarım bu arkadaşında kaskı vardır.

Normal bir kazaya benzemiyor sanki minübüscü özellikle bisikletlinin üzerine sürmüş.

Hafta içi her gün Kadıköy-Küçükyalı sahil arasını kullanıyorum. Maalesef dolmuş şöförleri bizler için ciddi anlamda tehlike yaratıyor. Sırf yolcu almak-indirmek için olmadık yerlerde sert fren yapıp yolun ortasında duruyorlar. Ya da bir anda sağa yanaşıyorlar. 3 aylık sürede kaç sefer tehlike atlattığımı unuttum. Çarpmamak için için mecburen kaldırıma çıkıp yayaları da zor durumda bıraktığımı bilirim. Uyarsak ta fayda etmiyor. Zira gerek tek olduğumuzdan gerekse denetim eksikliği ve cezaların yeterli gelmemesinden dolayı bu olayların önüne geçilmesini engelliyor.

Bütün bu olayları engellemek için ayda 1 sefer toplanıp protesto için pedallamak yeterli gelmeyecek sanırım.

İstanbul'da yaşanmaz diyorum.İyi maaşta alsam,yemişim parasını.

Aşağıdaki videoları izleyin.Bunun gibi yüzlerce video var.Çoğu İstanbul'da.Hayatınız bunlar gibilerin direksiyon hakimiyetini yitirmesine bakar.

Bu cani insanın, bırakın insanlığı hayvanın o yolda hızlı gittiği aracın halinden belli. Allah kardeşimize acil şifalar versin.

tavşanlı istikameti için saat 06.30 da bostancıdan çıkıyorum sabah araç yok tabi pazar günleri,ve gene antreman bölgem bura saat 06.30 çıkış yazın oluyor ,tek araç yok sarı minibüslerde yok ..
yalnız bu kazaya bakılırsa bisikletli bisiklet yolundan gitmiyor, bu durumda suçlu bisikletli olabilir, bu konuda polis ile konuşmuş idim bisiklet yolu var iken bisiklet yolundan gitmeyip araç yolundan giderse bisikletli ve arkadan bi araç ona çarpar ise ne olur dedim,bu soruya bisikletli suçlu olur dedi ,çünki bisiklet yolu var iken bisiklet yolunu kullanacak dedi ,kazaya bakınca bu durum gözüküyor eğer sarı minibüs ki böyle bi durum söz konusu değil bisiklet yoluna çıkarda bisikletliye çarpar ise, yüzde yüz suçludur ..evet bu durumda suçlu söförmüdür yoksa bisiklet sürücüsümü ,arkadan çarpma olduğu için şöför sucun yüzde 90 ı nı alır yüzde 10 da bisikletliye kalır ,evet biz biz olalım bisiklet yolundan gidelim arkayı sağlama alalım, özellikle 06.30 da çıkmayanlar ,trafiğe kalanlar buna dikkat etmesi lazım çok kereler bu yolu kullandım ama çıkış saatim hep 06.30 olmuştur kışında 07.00 de çıkmışımdır, pazar günleri o saatte araç yok olsa da çok az olur ..

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1157727_10151645090444724_780875076_n.jpg

Kudret hocam az önce bu güzergahtan geldim. Kadıköy-Pendik sahil yolunda bisiklet yolu diye bir yer yok, kendimizi kandırıyoruz. Bu yol mangalcıların uğrak yeri ve araç park etmek için kullanılan bir yol halinde artık, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz.

Bana bisiklet yolunu kullan diyecek olan polis memuru, önce o yolu kapatan araçları çekip onlara bir güzel ceza yazmalı. Ben şahsen uzun süredir bisiklet yolunu kullanamıyorum. Yolun en sağ şeridinden gidip geliyorum.

Arkadaşımıza da büyük geçmiş olsun, umarım iyi durumdadır.

Saygılar.

@i. gürle

Cevap çok basit onlara göre acıtasyon çocukken babasında para yokmuş annesi temizliği gidiyormuş,okuyamamış,olmamış mışlar,mişler vb.ama sanki parasız ve fakir olmak şuçmuş gibi bunlar aslında çok ezik tiplerdir.çakallar ve sırtlanlar gibi çoğul olunca delikanlı ve ağır abi olurlar ama face to face olunca bir anda salon erkeği ve alttan alan adam moduna girerler.sen biniyorsun yaaa herif ömründe görmemiş, bilmemiş kıskançlık haset ooooo say ,say bitmez böyleleri bide çevresinde kendi gibi tipler olunca kaynaşıyorlar ve ürüyorlar;yapacak bir şey yok.

Bizde bugün murat la aydos dönüşü gördük bu üzücü manzarayı. Allah şifa versin kaza geciren arkadaşa :(

Bu ülkede yaşayan dolmuş şoförü , taksici , otobüs şoförü , kamyon ve tır şoförleri kesinlikle ama kesinlikle ZEHİRLENMELİ.
Hepsinden nefret ediyorum

@Kudret Kurtcebe

@Kudret Bey;

Yazılanlara ve resimdeki izlere bakılırsa bisikletli arkadaşımız bisiklet yolunu kullanmıyormuş ve doşmuş ona arkadan çarpmış.

Sahil yolunu sürekli kullanıyorsunuz sanırım. Ben de kullanıyorum. Hatta elimden geldiği kadar bisiklet yolunu kullanmaya çalışıyorum. Çalışıyorum diyorum çünkü her daim önümde bir mangalcı, araç sürücüsü, yaya vsvs çıkıyor. Korna çaldığımda bana bakanlar yüzünden kendimi tren gibi hissediyorum.

Bisiklet yollarında böyle bir manzara mevcut iken bana ''bisiklet yolunu kullanmazsan suçlusun'' diyen trafik polisine bisikletimi vereyim. Gidip o yolda 1 tur atsın gelsin. Bakalım ne kadar gidiyor?

@Erdal YILMAZ

erdal bey,
yol bisikleti kullanıyorsunuz avatardan anladığım kadarıyle ,evet bende 28 e geçtim ,sabah erken saatte çıkarım, trafik yoktur ,şimdi, yol bisikletlileri ,özellikle attila bisiklet takımı o yolu kullanıyor idi ct -pazar ama erken saatte çok adam olunca galba sürücüler daha bi dikkatli oluyor, böyle tek bisikletli olunca başka oluyor galba psikolojik bi durum bu ,
yol bisikleti ile bisiklet yolundan gitmek sabah sabah zevkli değil tabi ayrıca faceden yolcular var gene erken saatte çıkıyorlar ,
senelerin şampiyonu murat suyabatmaz dernek başkanı o ne yapıyor ona bakalım birde ...
ben derneğin sayfasına bakıyorum çalışmalara, sanki durmuş gibi, bu yakada bostancı -tuzla arası ne olacak bisiklet yolunun hali ,kaç defa söyledim şu mangal olayını ,dernek bunu başaramaz ise kim başaracak, direk büyük şehire çıkacak ora büyük şehirin ,ceza yazacaklar ve milletede büyük şehir mangal yeri gösterecek, belediye bunu niye yapmaz ,istanbulda çok mu bisiklete binen var sallıyor topbaş olayı tabi...
bir keresinde dernek forması ile girdik o bisiklet yoluna ve bisiklet yolu üzerinde mangal yapanlarıda uyardık tabi aldılar mangallarıda ,orada mangal yasağını büyük şehir koyacak onun işi bu..pazar günleri o yol riskli, sabah risk sayısı daha az ama bize yapılan o bisiklet yolu evet, hiç beğenmiyorum öyle bisiklet yolumu olurmuş,kesik kesik ayrıca bi iniyorsun bi çıkıyorsun öyle şey olmaz, dümdüz bisiklet yolu olacak, kavşaklar kesin emniyete alınacak ,ideal tepe köprüsüne girerken yerde kocaman yazı var bisikletlilere dikkat edin diye ama bu millet kördür ,daha emniyetli olması lazım ,,gerekirse tepeden yol verecen bisikletliye evet kavşaklarda, nerde o para büyük şehirde ..

@Engin ATAL
Ne farkınız kaldı trafikte bisikleti hor gören magandalardan şimdi?
Nefret sadece nefreti doğurur... Olay eğitim sorunu ve çabamız bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak, tanıtmak ve özendirmek.
Ben 20 sene önce de Beşiktaş Yenikapı arası bisiklet kullanırdım. Ne kask vardı o zaman ne koruyucu ekipman. Bisiklete tüm aksesuarlar dahil asgari ücretten fazlasını verilmesini düşünemezsin bile. Ama şimdi bisikletçiler bisikletliler ve bisiklet forumları sayesinde bir şeyler değişiyor. Belki olması gerektiğinden yavaş ama değişiyor.
Eskiden bisikletle 3 haneli km.ler yapmak çılgınlık olarak adlandırılırdı. Şimdi her hafta yeni bir tur hikayesi okuyoruz. Bisiklete kaskla binen sayısı artıyor.
Bizler çevremize anlatacağız doğrusunu ki bir şeyler değişsin. En basitinden Kudret abiyi düşünün kaç konunun içine doğru kadro seçimi ve bacak ölçüsünün hesaplanmasını yazdı durdu. Bir kazancı mı var bu işten? Maddi olarak elbette hayır ama bisiklet kültürüne yapılan destek olarak manevi kazanç.
Sözün özü; Tekrar yazdığım gibi yazdıklarınızda geçen zihniyeti en ağır şekliyle kınıyorum...
KARANLIĞA KÜFRETMEK YERİNE BİR MUM YAKMAK LAZIM...

@emir arıca
Emir bey yazdıklarınızı okudum size katılıyorum evet fakat bu ülkede bisikleti , trafiğe çıkan hayvanlara aşılamak imkansızın ötesinde birşeydir. Ben her gün araçlar tarafından sıkıştırılıyorum , aniden önüme çıkıyorlar , yoldan gayet kurallara uygun bir şekilde ilerlememe rağmen dibime kadar sokulup korna çalan araçlar veya ben tepki verdiğimde beni tartaklamaya çalışan şoförlerden dolayı bu ülkede bisikletten soğumaya başladım. Üzülerek söylüyorum ki ben hiç umutlu değilim. Belki 500-600 yıl sonra bir şeyler değişir bu ülkede oda BELKİ

Geri