Scudo Sports

Köpeklerle başım dertte!

Tepki
13
Bisiklet
Ghost
Merhaba Arkadaşlar. Bu Benim İlk Konum. Geçen Günlerde Arkadaşımla Gezintiye Çıkmıştık. O Sırada Bir Köy Yoluna Girmemiz Gerekti. Yolun Kenarında Bulunan Boş Arsada 15'e Yakın Sayıda Köpek Vardı. Ortalama Süratle Giderken Tüm Köpekler Birden Ayağa Kalkıp Havlama Ve Hırlama Sesleri Aracılığıyla Bizi Uzun Bir Mesafe Kadar Kovaladılar. Defalarca Farklı Zamanlarda ve Mekanlarda Başımıza Geldi. O an ki Adrenalin Heyecan vb. Yaşayan Bilir :)

En Sonunda Bir Güvenlik Mağazasını Ziyaret Etmeyi Düşündüm. Önceden Araştırdığım Köpek Savar Adlı Cihaza Bakmak İstedim. 75 TL Gibi Bir Yanıt Verdiler. Almayı Düşünüyordum Fakat Kafama Takılan Bazı Şeyleri Sizinle Paylaşmak İstedim. Eğer Bir Daha Köpeklerle Başım Derde Girerse Ben Bu Cihazı O An ki Stresle Ne Kadar Seri Bir Şekilde Çıkarabileceğim ? (tabi ki köpek savarı bisiklete binerken kullanmayı düşünmüyorum bisikletten inip de kullanacağım )

Bisiklet Konusunda Çok Uzmanlaşmış Tanıdıklarım Nadir de Olsa Arazi Alanda Kulaklarına Toprak Parçası vb. Maddeler Kaçmış, İşitme Sorunu Olan vs. Köpeklerde Fayda Etmediğini Belirttiler. Onların Çözüm Yoluda Biber Gazı . Bu Bana Biraz Kötü Geldi. Köpek Savar Sadece Ses Dalgalarıyla Köpeği Taciz Edip Uzaklaştırıyordu. Birde Bu Cihazın Rott, Dogo, Pit vb. Köpeklerde İşe Yarayacağını Sanmıyorum. Zaten Kovalandığımız Köpeğin Cinsinin Bu Tür Bir şey Olduğunu Fark Edersem İnip Köpek Savarı Doğrultacak Değilim. Yapacağımız Şey Belli Ölümüne Pedalları Yağlamak. Neyse Biraz Fazla Uzattım. Cevaplarınızı Bekliyorum Arkadaşlar !

Bknz Örnek Bir Durum

Saygılarımla,
Melih E.D.

Scudo
köpek savar köpek havlamadığı zaman işi yarıyor çünkü köpek havlamaya başladığı zaman ses dalgalarını duymuyor diye duymuştu. yani köpeği gördün hemen açıcan havlamaya başlarsa kaçıcan...

• Beğen
Tepkiler: Melih E. D.
Merhaba,
Videoda da gördüğünüz gibi 25-30 tane bile olsalar, onlar yalnızca alanını koruyor. Bisikletten inip, 2-3 dakikanızı onlara ayırıp yürüyerek veya sakince geçtiğinizde köpekler saldırmıyor. Yalnızca oradan uzaklaşmanı sağlamaya çalışıyorlar. Dolayısıyla o tarz biber gazı gibi zarar verecek maddeler kullanmak çok da iyi bir durum değil bence.

Bence Köpeği Görünce Yavaşlayıp Yürümeye Başlamalıyız. Köpek Ayağa Kalkıp Koşmaya Başlayınca İş Bitmiştir Bana Göre :) Birde Kendini Alanını Korumaya Adamış Diğer Köpeklere Karşın Alan Koruması Konusunda Daha Niyetli Olan Köpekler Var. Sokak Köpeklerinden Dediğiniz Yolla Kurtulabiliriz. Ama Bisikletten İndiğimiz Gibi Bizi Parçalayabilecek Köpeklerde Var.

Bknz => Ömer Ş. Arkadaşımızın Paylaştığı Video

Sizde Bu Konudaki Anılarınızı, Tecrübelerinizi ve Düşüncelerinizi Paylaşırsanız Seviniriz :)

Cumartesi akşamı bende çok aydınlık olmayan bir yoldan geçerken nereden çıktığını anlamadığım bir köpek tarafından kovalandım. Önce hızlı bir şekilde pedalladım ama köpekte pes etmedi o da daha hızlı kovalamaya başladı. Bende baktım olacak gibi değil ani bir fren yaptım ve bisikletimi ona siper ederek olağan gücümle "Höyyyyttt" diye bağırdım :) Görüntü çok komik olmasına rağmen köpek bir anda ne olduğunu şaşırdı ve tırıs tırıs geri gitti bende şaşırdım. :) Sonra yola devam ettim. Galiba bu hööyytt işe yarıyor :)

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi, sizi parçalayacak köpekler de var. ben neredeyse her yolculuğumda köpeklerle karşılaşıyorum. ama en fazla 4-5 köpekle, bana doğru koşmaya başladıklarında ya hızlanıyorum ya da fren yapıp sürmeye devam ediyorum. köpekler sizin tekerlerinize doğru koşuyorlar ve belli bir noktada buluşmayı planlıyorlar. eğer bu rotayı değiştirirseniz- köpek afallıyor. ben çoğunlukla fren yapıp zik zak çizip köpeği afallatıyorum. ama çok saldırgan bir köpektir, eğitimlidir; bence riske girmeyip kaçın..

Bize Zarar Vermedikleri Sürece Güzel Bir Aksiyon Oluyor Ama :D

Köpek savar hiç bir işe yaramıyor. Benim bedevi arkadaşım köpeklerden çok korkar. Ekobis ile ne zaman yola çıksa bunu köpekler kovalar.
Köpeksavar almış, bende test için ondan aldım. Organize sanayi de ne kadar köpek varsa denedim. Hayvanlar dibime kadar gelip köpeksavarı yaladı. :D
Yani bir işe yaramıyor. Tepki bile vermiyorlar. Bende biber gazı var. 10 mt kala sıktım mı 360 derece, 4 tur yapıyorlar.
sadece rüzgar sana doğru eserken sıkma yeter. :in:

• Beğen
@Tolga Can

Demek ki Sizler Olmasaydınız Boşu Boşuna 75 TL Yatıracaktım Cihaza Sizlere Çok Teşekkür Ederim.
-Peki Biber Gazı Yasal Mıdır ?
-Acılığına Göre Çeşitli Kademeleri Var Mıdır ? Varsa Hangisini Önerirsiniz ?

En sevdiğim konu :D

Öneriler şöyle:

-Durun
-Kaçın
-Çökün
-Bağırın
-Takla atın
-Amuda kalkın
-Dans edin
-Ölü taklidi yapın
-Yemeğinizi paylaşın
-Su içirin
-Duş aldırın
-Yufka açın
-Kazak örün

Ben taş atıyorum, yakınsa tekme atıyorum.Tabanca olsa mermi de atarım.Öyle de zalim birisiyim.Beni parçalayacakmış, öldürme kapasitesi varmış, hastana hastane kuduz aşısı ararmışım...hiç önemli değil.Zalimim o kadar.

• Beğen
Tepkiler: Harbi Bisikletci
Biber gazı yasaldır fakat hayvanlar üzerinde kullanmayı düşünmüyorsunuz sanırım???
Ayrıca Dazer 2 adlı cihaz köpekleri gayet de kovuyor. 7 metre mesafesi vardır. Havlarken de duymaz diye bir olay yok.

• Beğen
volkert:

En sevdiğim konu

Öneriler şöyle:

-Durun
-Kaçın
-Çökün
-Bağırın
-Takla atın
-Amuda kalkın
-Dans edin
-Ölü taklidi yapın
-Yemeğinizi paylaşın
-Su içirin
-Duş aldırın
-Yufka açın
-Kazak örün

Ben taş atıyorum, yakınsa tekme atıyorum.Tabanca olsa mermi de atarım.Öyle de zalim birisiyim.Beni parçalayacakmış, öldürme kapasitesi varmış, hastana hastane kuduz aşısı ararmışım...hiç önemli değil.Zalimim o kadar.

Aferin Size

Aniden havlayarak çıktıklarında içime doğru s**ıyorum korkudan ilk şoktan sonra yukardaki videoda gösterdiği gibi çişledikleri sınırın dışına çıkana kadar eşlik ediyorlar :D bu genelde kağıthaneden kemerburgaza gidiş-dönüş yolunda oluyor.. Bir gün yine dönüş yolundayız tam köpeklerin yanında arabanın içinde bir adam var kaybolmuş yol tarifi soruyor biz de karşı yoldayız 4-5 tane köpek ama köpek değil onlar analarını at şeytmiş sanki hatta onları görünce atlar köpekten mi evrildi diyesin gelir :D bu bahsettiğim yaratıklar bize doğru havlayarak geliyor, abi de rahvan rahvan arabanın içinde bize yol soruyor biz de kaçıyoruz ya el kol hareketi yapıyor! ulan ne küfür yemişti o gün benden hea!

Bende pek sevmiyorum,normalde hayvanları severim ama böyle salak salak saldırınca çıldırıyorum. Acıtırsa acıtırım kafasındayım bende. Yerden bir şeyler alıp atmak yada yere eğilip alacakmış gibi yapmak çözüm olabiliyor..

• Beğen
Tepkiler: yasin çalış
volkert bey o zaman orman kanunlarıyla yaşayalım. herkes birbirini öldürsün,kan davaları olsun, bizi bir sivrisinek soktu diye ormanları yakalım demi? hayvanların da bir psikoloji var, kendilerini ve alanlarını savunuyorlar. biber gazı, taş atmak son çare olmalı bence

Geri