GPS Trackah by Subsembly GmbH (WM6 uyumlu telefonlara)

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Merhaba,

Bugün ki antrenmanda ilk defa bu yazılımı kullandım. Bunu diğerlerinden ayıran nokta KML dosyası (Google Earth için) olarak tüm gittiğiniz güzergahı kayıt etmesi. Yaklaşık 25 KM'lik bir yolda 32 KB.'lık bir dosya oluşuyor. Fiyatı 1$ ve çok basit bir arabirimi var. İşte ekran görüntüleri:

http://files.marketplace.windowsmobile.com/69fb15cb-2372-4a9a-8ed0-b00e4fa071b8/Screenshot/1.png http://files.marketplace.windowsmobile.com/69fb15cb-2372-4a9a-8ed0-b00e4fa071b8/Screenshot/2.png http://files.marketplace.windowsmobile.com/69fb15cb-2372-4a9a-8ed0-b00e4fa071b8/Screenshot/3.png

Dosyayı Google Earth'ün yüklü olduğu bir bilgisayara bluetooth ile gönderiyorum. Sonra çift tıklayıp açtığımda artık tek tek güzergah çizmekten kurtulmuş oluyorum. Haritada çizgi haricinde üç işaret (Start, Stop ve Summary) var. Özette mesela şöyle yazıyor:

12,16 km; Average: 4,8 km/h, Max: 36,2 km/h; Altitude difference: 284 m

Evet, bugün çok yol yapmadım ama yorucuydu. Çamlıca'ya çıkmadan evvel Dereyolu Caddesi'nde biraz turladıktan sonra çilekeş yokuşlara girdim. Girmez olaydım fark tam 284 metre imiş...:)

Sevgiler, saygılar...
 
Scudo
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
52
Tepki
22
Şehir
İzmir-Ankara
Peki bu antrenman sırasında telefonun gökyüzünü görmesi gerekiyor mu? Yani cebimizde olsa da oluyor mu? Yoksa ille gidona falan bi yere sabitlemek mi gerekiyor? Bir de wm'da üst tuşa bastığımızda ekran kapanıyor ya o sırada program ve gps halen daha çalışmaya devam ediyor mu? Ve son olarak telefonunuz marka model nedir acaba?
 

Joyrider

C'mon, join the joyride, everybody
Kayıt
24 Ağustos 2010
Mesaj
370
Tepki
201
Şehir
Ist
İsim
ZEA
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Can HASTÜRK

ilk bağlantı esnasında telefonun gökyüzünü görmesi gerekiyor... QuickGPS yazılımını kullanıp baz istasyonlardan da veri indiririseniz uydu bağlantınız hızlanır... bağlandıktan sonra cebinize veya çantanıza koyabilirsiniz cihazınızı...

üst tuşun ekran kapatma nedeni olası istenmeyen ekran dokunuşlarının engellenmesi amaçlıdır... arka planda program(lar) çalışmaya devam eder

not: ben sportypal kullanıyorum... hem beleş hem de türkçe... cihazım HTC Jade
 
  • Beğen
Tepkiler: Can HASTÜRK
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
52
Tepki
22
Şehir
İzmir-Ankara
@Erdinç ALTINÇEKİÇ

Üst tuş ekranı kapattıktan sonra bazı şeyleri susturuyordu Core player gibi şeyleri, ama aynı şekilde de windows media player'da susmuyordu. Bunun gibi şeyler vardı yani her programda artalanda çalışmaması olasılığı olduğu için sormuştum. Elimde bir tane WM bir de Andorid var, android'te de var bisiklet için gps programları ama bu daha iyi ise neden bunu kullanmayalım ki.. QuickGPS olayını öğrendiğim iyi oldu yoksa 1-2 dakika sürüyordu bağlanması hele hareket halinde çok daha rezil bir durumda.
 

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Benim telefonum marka ve modeli Samsung Omnia. Bu yazılım daha çok Androit ve iPhone harici telefonlara hitap ediyor. Yazılımı çalıştırıp "Start" düğmesine bastıktan sonra cebinize atın bir sıkıntı olmuyor. Zaten radyo dalgaları, telefonunuzu cips poşeti içine koymadığınız müddetçe geçecektir. Tabi cebinize koymadan evvel "Lock" yapmanızda fayda var. Yanlışlıkla kayıt durabilir ama yazılımın kapatma tuşuna veya telefonun bekleme düğmesine bassanız bile arkada çalışmaya ve deli şarj yemeye devam ediyor...:)

Bir binaya girdiniz; farz edelim bir markete. Kasadan çok uzaklaşıp buz dolapları oraya gidip bir su aldığınızı düşünün. O sırada GPS sayısı bir anda 8-9'dan 1-2'ye düşüyor ve hiç bir uydu ile iletişime geçemezse yeşil ışık turuncu oluyor. İşte tam burada hiç bir koordinat verisi alınmadığı için cihaz şarj yemeye devam etse de kayıt durmuyor. Sanki "Pause" yapmış gibi oluyorsunuz. Ama kasalara yaklaştığınızda veya yola koyulduğunuzda eğer konumunuz değiştiyse yeni bir kayıt atıyor.

Örneğin şu son aldığım (link) kaydı:
(link)
(Sağ tıklayıp kaydedin ve Google Earth yüklü bir bilgisayarda açın...)

Gerçi baştan sona alınan bir kayıt değil (yazılımı çalıştırmak Bebek'de aklıma geldi) ama asıl meselelerin olduğu çizgiyi Google Earth üzerinde görebilirsiniz. Bir benzincide ve bir kaç bakkalda molalar vermiştik. Çizgileri ayrıntısı ile izlerseniz duruma şahit olabilirsiniz. Finish kısmında ise ben cihazı kapamayı unutmuşum ve bir kaç kere bakkal ile meydan arası dolaşmışım. Orası da ilginç...:)
 

Joyrider

C'mon, join the joyride, everybody
Kayıt
24 Ağustos 2010
Mesaj
370
Tepki
201
Şehir
Ist
İsim
ZEA
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Salih bey, programın üreticisinin linkini paylaşabilir misiniz?

denemek istiyorum...
 

Joyrider

C'mon, join the joyride, everybody
Kayıt
24 Ağustos 2010
Mesaj
370
Tepki
201
Şehir
Ist
İsim
ZEA
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Salih Dinçer

güzel turmuş... yorucu muydu?

bu tur için gelmek isterim istanbul'a
 

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
Yazılımın 30 günlük sürümünü şuradan deneyebilirsiniz:
(link)

@Erdinç ALTINÇEKİÇ
Benim için yorucuydu ama hafif bisikletli ve kondisyonlu biri için kolay bir tur...:)
 
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
52
Tepki
22
Şehir
İzmir-Ankara
ya bir de benim ilgimi şu tarz videolar çekiyor

(link)

(link)

(link)

(link)
hatta ben de yapmak istiyorum bu videolardan...

GPS + Camera sonrasında GPS ile kameranın videosu üzerine overlay ile yapılıyor sanırım ama oldukça güzel duruyor :) Gezileri böyle kayıt altına alsak güzel olmaz mı ???

Şimdi buldum (link) sitesindeki program sayesinde yapılabiliyormuş videoların hepsinde de garmin mevcut sanırım Ve ContourHD video kayıt cihazı kullanmaktalar
 

Salih Dinçer

Forum Bağımlısı
Kayıt
30 Haziran 2011
Mesaj
1.002
Tepki
691
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Sedona
@Can HASTÜRK
Bunlar benim de çok hoşuma gidiyor ve antrenmanları kayıt edip gelişmeleri iyi analiz etmemizi sağlayacaktır. Ayrıca video destekli olması turlara katılamayan arkadaşları için kıymetli bilgiler içerdiğini düşünüyorum. En yakın zamanda turlarımızda bu tür sistemleri oturmalıyız.

İlk vidyo sade, şirin ve fazla kafa yormuyor ama kamera görüntüsünü beğenmedim. Suyun akıp gitmesi gibi bir görüntüsü var. Sanırım biraz daha fazla uzun pozlama ile elde edilmiş. Bu vidyo "overlay" olarak kayıt edilmiş olabilir. Sanırım diğerleri internetten aldığı harita verileriyle sonradan montajlanıor olmalı.

Şu üçüncü vidyo gibi: (link)

Bu vidyo gerçekten çok hoş. Sonlara doğru dikkat ettim de tur üyeleri çok kalabalık. Hatta bana yarışı andırdı ve yaptığımız 20-30 kişilik turları sanki gölgede bırakıyor gibi...:)

Tabi bu imkanlar biraz gelir seviyesi ile de alakalı. Herkesin tulumu olduğunu görünce bu tür imkanlara sahip olmaları normal. Özellikle eğim (grade) ve vites (gear) verileri harika olmuş! Bence bunlar hepimiz için eğitici vidyolar.

Başarılar..
 
Kayıt
4 Temmuz 2011
Mesaj
52
Tepki
22
Şehir
İzmir-Ankara
Kesinlikle oldukça hoş, hem kendimize hem de forumdaki diğer arkadaşlara destek olabileceğini düşündüğüm birşey sonucunda tek başımıza dahi olsa bir tura çıksak ve bir parkurun belli yerlerini bile çeksek (tabi oranın eğimini, rakımını ve yol durumu manzarası gibi şeyleri de) bir arada vereceğimiz için birbirimize yol tarif etmek için bile güzel birşey olacaktır. Bir de benim en çok hoşuma giden şey kalp ritmi mesela geri dönüp böyle bi videoyu hazırladık izliyoruz, hangi durumlarda tam olarak nerede ne kadar zorlandığımızı biliyoruz ama bi de bakıyoruz ki kalp ritmi ne kadar yükselmiş nolmuş nasıl yavaşlıyor falan onları da seyredebilme ihtimalimiz var :)

Benim de en beğendiğim sizinki ile aynı olan o 3. Ve oradaki gezi (mi yoksa yarış mı anlamadım :) ) o ortam benim de çok hoşuma gitti ve oldukça kalabalıklar ilk izlediğimde arkadakinler geçmeye başlayınca "noluyor ya" dedim gerçekten de bu sporun burada ne kadar geri kaldığının bir göstergesidir bu...

Maddi imkanlar durumuna gelince evet haklısınız ama mesela ben bir bilgisayarcı olarak bu tarz bisikletimle bilgisayar arasında bir bağ olmasından hoşlanıyorum ya da ne bileyim teknolojik diyelim, ve dikkat ettim tüm bu çekimlerde de hep aynı kamera kullanılmış bu kameranın fiyatı da 200$ civarında ve ortalama da 20 dolar gibi bir kargo ücreti mevcut, ve bunu da garmin'in bir bisiklet amaçlı bir gps'ine birleştirip son verdiğim sitedeki programı da edinirsek biz de aynen bu şekilde kayan haritalı, (sanırım bi de powermeter lazım watt gücü için :( ) en azından watt değeri olmayan hız ve eğim gibi bilgilerin olduğu bir video oluşturmamız pekala olası... ama şimdi kim verir 200 dolar kameraya :) bu biraz öncelik meselesi sanırım