Scudo Sports

kaldırımdan uçmayı nasıl öğrenirim?

fulham

Forum Demirbaşı
Tepki
44
İsim
Mustafa
50 cm lik bir kaldırım görünce bisikletten inip elimle indiriyorum
ama sanırım uçanlar var..
nasıl öğrenecez bunu. anlatabilir misiniz ipuçlarını?

Scudo
(kendi yöntemim)
incegim yere hızlanıp geliyorum ve ön teker kaldırımdan inmeden gidonu kendime cekip öyle atlıyorum böylece arka teker üstüne inmiş oluyorum.fazla vaktim olmadıgından kısaca yazmak zorunda kaldım arkadaslar sana daha detaylı bilgi vereceklerdir.kib

ozgur gusel ve oz acıklamıs aslında kaldırımdan inecegin esnada onunu kaldır bisikletinin ve pedala asıl ama cok fazla abartma yoksa dimdik oluosun kaldırımdan indiginde sende iniosun bisikletten :D

ben de Özgür ün anlattıklarına katılıyorum fakat dikkat edilmesi gereken başka bir nokta da ayakların konumlarıdır. ayaklar yere paralel olmalıdır. beni sol ayağımı önde tutuyorum ve bu insandan insana değişir sağ ayağımı öne koyduğumda atlayamıyorum :).eğer yavaş gitmiyorsanız gidonu kendinize çekip seleden kalkıp ağırlığınızı hafif arkaya verirseniz problem olmaz. ama yavaş geliyorsanız kaldrıma 30-40 cm gerideyken pedala yüklenip ön trekerleğinizi daha kaldırımdan ayrılmadan yerden temasını keserseniz öne düşmekten kurtulurunuz.

sanırım benden bu kadar :)

@hippix

eğer jantnız çift kat ise sorun çıkacağını sanmıyorum tabi bu konu indiğiniz zeminle ve lastiğinizin hava basıncı ile de alakalı :)

@sinto

Herşeyden önce tekniğinizle alakalı. Eğer inmeyi bilmiyorsanız çok jant değiştirirsiniz. O nedenle madem uçmayı veya atlamayı öğrenmek istiyorsunuz hem birisinin bunu size pratik olarak göstermesini isteyin (burada ne kadar yazsak boş) hem de daha alçak kaldırımlarda deneme yapın.

@HaliliOzturk

bu denemeleri yaparken kask takmayı da ihmal etmeyin ;) yanlış bir hareketin yol açabileceği çok kötü şeyler olabilir :eek:

• Beğen
Tepkiler: Aykut Subaşı
Sadece denemelerde mi? Ayak pedala değmeden kafanızda kaskınız olsun ;). Pişman olmazsınız.

şimdi yukarda güzelce inmek anlatılmış ama güzelce konmak tam anlatılmamış :) şimdi inerken mümkün olduğunca tekerlerinin de paralel olması lazım direkt arka teker veya ön teker üstüne inersen hem dengeni sağlayamaya bilirsin hem de tekere çok yük bindiği için jantların yamulabilir. Bunları tamamen deneme yanılma ile öğrendim. İlk başlarda ön teker üstüne ine ine önce ön jant sonra acaba arka tekere inince nolur dememle yavaş yavaş arka jant yamuldu :) en iyisi mümkün olduğunca paralel olmak. Bunun dışında ağırlık merkezini de mümkün olduğunca arkaya taşımalısın. bunu da selenin en gerisine giderek ya da hafif ayağa kalkıp ağırlığını geri vererek yapabilirsin. Aslında bu dediklerim bunny hop yaptıktan sonra yere inerken de geçerli ki kaldırımdan inmenin de temel mantığı budur.Bi de en önemlisi bi kask ve eldiven şart, malum düşünce kafasının yarılmasını kimse istemez. Yazdıklarım eleştiriye sonuna kadar açıktır ;)

Bende bir süredir bunlara çalışıyorum :) Ama nafile ...
Daha ayakta pedal çevirmeyi yeni öğrendim :)

17 cm lik kaldırım farklı, 50 cm lik yükseklik farklı şeylerdir...

50 cm'den atlarken kesinlikle yere paralel düşülmemelidir...Bu, bileğiniz+maşanıza aşırı basınç uygular...

En önemli konu, arka lastik üstüne inerken dik olup, daha sonra dik tuttuğunuz bacaklarınızla aşağı doğru ivmelediğiniz vücut ağırlığını absorbe etmektir...Bunu, bacaklarınızı yere dokunma esnasında kırarak yapabilirsiniz....

Bu yöntemi Dünya üzerindeki tüm "trial"cılar kullanır...
Ve emin olun jant setiniz ortalama bir jant seti ise ve iyi örülmüşse birşey olmaz...Ama teknik çok önemli kalıyor bu durumda...

Ben şuan bu teknikle iki metre sınırındayım...daha da geliştirmeyi düşünüyorum;) jantım da 6 aydır akor görmüyor ve hala jilet gibi;)

İyi çalışmalar...İyi günler:)

jantın yamulma riski kullanıcıyla alakalı ben hopluyorum zıplıyorum tek teker yapıorum bi şey olmuyo bi arkaşa iki dakka veriyorum yamultmayı beceriyolar hala kafam almıyo :D hor kullanan ben yamultan onlar

kilitli pedal varsa ayaklarla bisikleti kendine çek bir de iki teker birden yerden kesilirse önce arka tekerin yere değmesine gayret et bu teknikleri gösteren video larda var (link) gibi

ön kaldırarak in daha dengeli inmiş olursun...ama arka akordun anasıda ağlar.

bunny hop olarak araştır özellikle mtbtr de bulabilirsin ilgili dökümantasyonları

benim daha farklı bir tekniğim var; şöyle ki :
kaldırıma paralel olarak hızlanıyorum ve gittikçe kaldırım kenarına yaklaşıyorum.
Daha sonra en kenar çizgiye gelince ve iyi bir sürat yakaladıktan sonra tüm gücümle bisikleti yukarıya dogru çekiyorum, hem gidondan, hem de pedallardan ve az bişey havalanıyorum. İniş safhasında da iki tekerlekle ayni anda asfalta konuyorum. :)
İyi eğlenceler....

teknık anlatılmıs zaten ben de dıkkat edılmesı gereken bısey soylemek ıstıyorum. kaldırımın sonuna dogru on kaldırmak ıcın gec kalmayın gec kalırsanız gıdon kolunuzu cektıgı anda sız de onu cekıyorsunuz bu da buyuk bı sarsıntıya neden oluyo. ben ce en iyisı en gec 20 cm falan kala on kaldırma

Geri