Hiç bir zararı yok. Ben de 20/50 motor yağı kullanıyorum. Hatta daha düşük özellikli olan şanjman (dişli) yağı bile kullanabilirsiniz. Ancak, genel amaçlı yağ kullanırken sık yağlamanız lazım.
Zincirin şöyle bir kendine has özelliği var: Toz, toprak, su, çamur ve pisliğin içinde çalışıyor. Yağ ise bu pisliği zincire yapıştırıyor. Bundan dolayıdır ki, zincir yağlamasında iki düşünce okulu var:
1. Kuru yağlama (wax/mum): İyi yanı, hem yağlıyor, hem de pisliğin zincire ulaşmasını ve yapışmasını önlüyor. Kötü yanı, uygulamak için zinciri söküp ısıtılmış wax içine daldırmak, asarak kurutmak, tekrar monte etmek... zahmet gerekiyor, ve bunu belli aralıklarla tekrarlamak gerekiyor.
2. Islak yağlama (oil/yağ): İyi yanı bulması, alması, uygulaması sonsuz kolay. Kötü yanı, pisliğin zincire yapışmasını engellemiyor. Bunun bir çözümü var gerçi. Zinciri sık sık ve bol bulamaç yağlarsanız, hem mükemmel yağlama sağlanıyor, hem de fazlalık yağ pisliğin kısmen akıp gitmesini sağlıyor. Senede 1-2 defa da zincir ve makaraları fırçalayıp, benzinle silip, kuruduktan sonra yağlarsanız, kalan pisliklerde temizleniyor.
Ben şahsen ikinci yöntemi uyguluyorum.