Scudo Sports

Zincir yağı nasıl çıkar?

The UGUR

1317-P.8
Tepki
2.033
İsim
Ugur
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaslar nefret ettim şu zincir yağından.Formam rezil oldu resmen.Elde yıkadım makinede yıkadım geçmedi.Var mıdır bir yolu bu yağ lekesi çıkarmanın? Forma beyaz üstünde siyah leke durunca iğrenç duruyor hem de az leke de değil.Bildiğiniz bir taktik varsa ama kesin olan yani formayı harcamak istemiyorum söylerseniz çok sevinirim.Teşekkürler şimdiden [emoji5]

Scudo
yağ daha kurumadan sıcak su ve omoyla güzelce ovsaydınız nerdeyse tamamen çıkabilirdi

@Serkan Mıstınoğlu
Şansım yoktu o anda ne yazık ki :( Şu an yapabileceğim bir şey yok mu? :(

Aspirin diye bi temizlik spreyi var. Gecen yagli boya bulasti elime. Tiner yoktu. Onu bile söktü. Yagi da soker bence

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Diş macunu kullanın.

• Beğen
Benzin ile saniyesinde sokersiniz. Aseton da deneyebilirsiniz. Aslinda izopropil alkol bu isler icin birebirdir ancak onu temin edemeyebilirsiniz.@Uptown Cyclist

• Beğen
Tepkiler: Nibiru ve The UGUR
Bulaşık deterjanı veya balata spreyini deneyin :harika:

"Ulan bu konuda da wd40 çıkmaz heralde" dedim ancak yine çıktı. :) İlahi sprey mübarek

Gaz yağı çıkartır merak etmeyin...

• Beğen
@Asusmune Aspirin aldı annem deneyecek hemen.Teşekkürler :D

Herkese çok teşekkür ederim oldukça uzun bir liste çıktı benim için.Hepsini tek tek deneyeceğim. Wd - 40 ve gaz yağı formaya zarar vermez mi? İlginç geldi biraz :D

• Beğen
Tepkiler: Güray Görkem
Arkadaşlar yağ formada olduğunu unutuyorsunuz sanırım. Benzin gazyağı wd40 tahribat yapmayacağından emin misiniz. Forma elden gidebilir.

@Onur YCL Ben yemeklere bile katıyorum tavsiye ederim :komik::komik:

Bulaşık deterjanı işe yarayabilir genelde söküyor. Birdesordum mısır nişastası dediler ama umarım işe yarar.

Yok gaz yağı zaten uçucudur temizledikten sonra kendisi de iz bırakmıyor...

• Beğen
Yukarıda arkadaşlardan birisi izopropil alkol söyledi. Islak mendiller de buna benzer madde içerir. Deneyin isterseniz. Ama benzin, tiner gibi maddelerle dikkatli olun, çünkü formanız sentetik olursa zarar görebilir.

• Beğen
@çimtay Wd-40 kullanmayı düşünmüyorum açıkçası.Formada kullanmak tuhaf geldi biraz.Şimdi aspirin ve aseton deneyeceğim.Belki sonra gaz yağı falan olabilir.Wd-40 her şeye kullanılıyor ama forma'da gerçekten iş görür mü bilemiyorum

@Kenan Garibov Sentetikten kastınız nedir bilmiyorum bence siz karar verin :\ formam şu B'twin Aerofit 900 forma

@Uptown Cyclist
83% Polyamid, 17% Elastan diye yazılmış.

Bu materyalların benzine karşı dayanıklı olduğundan emin olmak lazım kullanmadan önce. Aman, asetonla da çok dikkatli olun, o da bir çok sentetik ve plastik materyalları halledebilir.

• Beğen
Evet arkadaşlar aspirin kullandım lekenin %80 kadarını çıkardı.Çok azıcık kaldı ki o kadar da olsun bisiklet forması bu sonuçta sürekli kirlenecek.En azından içim rahat giyerim artık.Teşekkürler herkese bana da ders oldu bir daha beyaz forma almam :D

• Beğen
Tepkiler: Kenan Garibov
Geri