Scudo Sports

Zamana Karşı yarışa nasıl hazırlanılmalıdır?

Yücel Demirkılıç

Forum Bağımlısı
Tepki
263
İsim
Yücel Demirkılıç
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar ,
Konuyu takip eden arkadaşlar için açıklıyorum. Yerli - Yabancı birçok sitede yaptığım araştırmaya göre bazı bilgiler elde ettim bunların kısaca özetini açıklamak gerekirse :
Zamana karşı yarışta öncelikle Chris Boardman'ın sözleriyle başlamak istiyorum : ''Zamana karşı yarışın %90'ı rüzgar direncini kırmaktır'' yani rüzgara karşı çok iyi bir pozisyonda olmanız gerekmektedir. Rüzgar almayacağınız bir pozisyon olmalı , zamana karşı bisiklet ve kasklar bunun için çok önemlidir. Daha sonra zamana karşı antrenmanlarında en az 20 dakika ısınılmalıdır (20-40dk). Antrenmanda setler halinde calısılmalı örnek olarak:
15 dakikalık 6 dakikalık ve 2 dakikalık setler gibi. Zamana karşı yarışta esneklik çok önemlidir , yoga yapmak faydalı olabilir. 5x30 saniyelik setler halinde sprintler sizin vo2 güclendirecektir. 10 Dakikalık zamana karşı setler ve her set arasında 30 saniyelik dinlenmeler önemlidir . Son olarak heyecan yapmamak ve kafanızın rahat olması çok önemlidir.

Scudo
Giresun'un yaylalarına çık. Yüksekte oksijen az olduğu için vücut hemoglobin (Hücrelere oksijen taşımakla görevli ve ömrü 120gün) üretmeye başlar. Bütün prof.lar yarışlardan önce 1-2 hafta yüksek yerlerde antreman yapar. Yokuş yukarı koşmaya zorla kendini hergün. Düz yol fayda etmez. Ama kendine dikkat et hasta olma. Hemoglobin miktarın 1 hafta sonra çok yükselir ve 120 gün ömrü olduğu için etkisi uzun süre devam eder. Deniz seviyesine inince vücudun oksjenden 1 kat daha fazla yararlanacaktır.

@Ali Dursun

Kan'daki hemoglobin oranını artırtmak çok mantıklı , fakat zaten antrenmanlardan dolayı yorgun oluyorum bir de rampa yukarı koşu ters tepmesin? Daha önce bisiklet için koşu yaptık takım olarak fakat düşüş yaşadık bisiklette

@Yücel Demirkılıç

Sana tavsiyem çadırlarla gidin. Çünkü en az 1 hafta geçirmeniz lazım orda. Ve havanın soğuk olacağını düşünerek hazırlık yapın. Yaylacılardan da et ve süt alın :) İlk 2 gün antreman yapmayın vücudun alışma süreci var. İlk gün başlarsanız başınız döner. Sabah güzelce bol proteinli kahvaltı yapın ısınma hareketlerinden sonra 1-2 saat yokuş yukarı koşun. sonra bisikletlerle 3-4 saat yol yapın. Ben mesela yayladan yaylaya gidip geliyodum. 3 saat gidin gittiğiniz yerde yemek yeyip 1 saat dinlenip geri dönün. 6-7 saat de böyle yapın. Akşam haliniz kalırsa 1-2 saat gene koşu yapın. Çok faydasını görürsünüz. Bol bol yeme ve içmeyi de ihmal etmeyin.

@Hamza Hakkı
Teşekkürler :)
@Ali Dursun
Yorumunuz için tesekkürler , eğer fırsat bulursam yüksek rakımlara çıkmayı deneyeceğim :)

• Beğen
Tepkiler: Ali D.
Yücel bilgiler için teşekkürler ;)

Geri