Scudo Sports

Yüzmenin kondisyona katkısı

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Tepki
828
Bisiklet
Focus
Merhaba,
Yol yarışlarında daha dayanıklı olmak ve daha güçlü olmak adına,bisiklet antrenmanı yanında(örneğin ertesi günü)yüzme de çalışmak performansa nasıl bir katkı sağlar ya da sağlar mı?
Ne dersiniz?

Scudo
Yüzme, futbol, voleybol, basketbol, bisiklet, koşu gibi birçok sporu yapmış biri olarak diyeceğim o ki; her sporun kondisyonu (kullanılan kas grupları, nefes egzersizleri, kardiyo şekilleri vs) kendi içinde farklıdır. Uzun süreli koşu geçmişinden sonra yüzmeye başlamıştım. Dalaksız biri olarak tabir edilirim ancak havuzda 20m de yoruldum. Şu an durmadan 1.5/2 km yüzebilmeme rağmen bisiklete ara verdiğimde kısa sürede yoruluyorum.
Ancak illaki bir etkisi, artısı olacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta hiç spor yapmayan bir insana göre çok daha rahat kondisyon sağlarsınız.
Bisiklette dayanıklık için ise koşu en etkili spor olacaktır ‘benim görüşüm’

yüzme candır imkanınız varsa düzenli bisikletle birlikte götürün.
kas ve eklem sağlığınızı 10 yaş gençleştirir vücudunuzu tazeler, ağrılarınız oluyorsa kurtulursunuz ve böylece bisiklette daha çok basarsınız ağır antremana hazır olur vücudunuz.

Yüzme aktif dinlenme için idealdir. Eklem ve kasları rahatlatıp esnekliği arttırır. Performanslı yüzme yaparsınız oksijen alma kapasitenizin (vo2max) artmasına yardımcı olur ve sizi kuvvetlendirir. Antreman sonuna ekleyeceğiniz sırt üstü yüzme omuriliği rahatlatır. Bir çok spora destek olarak yüzme ilave edilebilir.
Bisiklet ve yüzmenin yanıya koşuyuda eklerseniz tadından yenmez :)
Bunları kişisel görüş ve tecrübelerim doğrultusunda yazdım bilimsel dayanağı olmayabilir.

Geri