Scudo Sports

Yurtdışı / Avrupa'dan Ürün Getirip Satma

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
305
merhaba arkadaşlar,

eğer olursa ilerleyen aylarda iş nedeniyle sık sık avrupa seyahatim olacak gibi, ayda 1-2 defa.
en azından oradaki kişisel masraflarımı karşılamak için üzerine ufak meblağlar ekleyerek yasal olarak misal burada pahalı olan brooks sele, jant vs gibi sizce neler getirip satabilirim.
not: bavul ticareti, kaçakçılık veya ticaret değil amacım lütfen yanlış anlaşılma olmasın.
sizin böyle bir durumunuz olsa ne getirirdiniz ?
eğer olursa önceden sipariş alırım diyorum, misal diyelim 2 tane brooks sele gibi. yasal olarak 2 sele sorun olmaz. üzerine ufak bir kar ekleyerek burada alıcıya teslim ederim. hem ben dediğim gibi kişisel harcamalarımın bir kısmını çıkarırım hemde alıcı ucuza almış olur.

saygılar

Scudo
Bana kalırsa bu meseleye bu başlık altında tatmin edici bir cevap bulmanız zor. Piyasayı

okuyup, Türkiye'de ne pahalı ne ucuz, ne satılıyor ne satılmıyor, bunlara karar verip ona

göre bir şeyler getirmeniz gerekir. Ayrıca posta yoluyla yurt dışından kolaylıkla alışveriş

yapabiliyor insanlar, bu yüzden getireceğiniz ürün yalnızca Türkiye'de değil Avrupa'da da

fiyat bakımından avantajlı olmalı ki satışını yapabilesiniz. 2 tane sele satıp masraflarınızın

bir kısmını karşılamanız çok zor, zaten piyasaya çok hakim değilseniz o selelerin elinizde

kalması da kuvvetle muhtemel. Kısacası, sıfır ürün alıp satarak kafanızdaki düşünceyi

gerçekleştirmek çok kolay değil bana kalırsa. Dediğim gibi, böyle bir düşünceniz varsa

bunu Türkiye'den de yapabilirsiniz. Benim tavsiyem, bisiklet ile ilgili gerekli bilgi

seviyesine ulaştıktan sonra yurt dışındaki ikinci el bisikletlere yönelmenizdir. Zira

Türkiye'ye nazaran çok çeşitli ve uygun bisikletler bulabilirsiniz orada. İşte o zaman iki

bisiklet satsanız masraflarınızın bir kısmını karşılayabilirsiniz, bol şans..

Güzel düşünmüşsünüz. Forumdan ihtiyacı olan kişilerden sipariş alabilirsiniz bence. Fakat gittiğiniz ülkeye de bağlı. Daha pahalıya gelmesin ;)

Ayrıca bavul ticareti, kaçakçılık değil yanlış anlaşılma olmasın demişsin de bunda yanlış anlaşılacak ne varki hocam. Alıp gelip satacaksın yani. (Vergilere dikkat ettikten sonra :) )

@Ali.K forumda da görmüştüm, almanya da ikinci el bisikletler çok ucuzmuş ama işte bisikleti kolilemek/paketlemek biraz sıkıntı, gerçi iyi fiyata satma şansım olursa neden olmasın da. yüksek kar yapma gibi düşüncem olmadığı için pek fazla araştırma yapmadım açıkçası ne ucuz ne pahalı diye. misal 0-100 eur arası kar eder miyim diye bakıyorum.

@ahmtayd işte öyle düşündüm bende. misal gideceğim ülke ve tarihi yazarım forumdan ihtiyacı olanlara birkaç parça bir şey getiririm. kazan kazan durumu olur yani :)

tabi tüm bunlar için benim seyahat durumumum kesinleşmesi gerek.

Geri