Scudo Sports

Yurtdışı alışverişlerinde 75 Euro sınırı 150 Euro'ya çıkıyor!

Scudo
Ben pek inanmıyorum, yurtdışı alışverişe sıcak bakılmıyor, buğdayı-patatesi ithal ederler bize gelince 75 euro, 2 gün önce 70 lira gümrük v. verdim.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
@sonerveozer
O zaman ,

"Alma verme, ekonomiden sana ne?"

"Tüketme kardeşim tüketme!"

Bana da pek inandırıcı gelmedi, çünkü mevcut yasada da sınır 150€; ancak yasanın uygulanmasına dair bakanlar kurulu kararı 75€ dediği için geçerli sınır 75€.

Mevcut likidite sikintisi da dusunuldugunde pek mantikli degil.

• Beğen
Tepkiler: MertAG
Aynı şartlarda sadece limitin 150€ ya çıkacağını sanmıyorum, kanunda ve uygulanışında epey bir değişiklik bekliyorum.

dogru olsa bile euro 3.62 :/

Burası Türkiye her şey olur,bir bakmışsınız 250 euro olmuş.

(link)

Biraz önce denk geldiğim ShiftDeleteNet haberi beni "yine mi yahu" dedirtti :D

(link)

Gümrük vergisi alt sınırı 75€'dan 150€'ya çıkacakmış. Yıllardır çıkacak ama bir türlü çıkamadı. Konu, shiftdelete tarafından yine hortlatılmışken buraya iliştireyim dedim. Belki bu kez gerçekten aslı vardır (hiç sanmasam da)

Bakanlık, yurtdışı alışverişleri için 75 euro olan gümrük vergisi sınırlamasını, iki katına çıkarmaya hazırlanıyor.

denmiş,

Amazon gibi dünya devi haline gelmiş olan alışveriş sitelerinin ülkemize ürün göndermeye başlaması, yurtdışından yapılan alışverişlerde ciddi bir artış yaşanmasına neden oldu.

denmiş,

Bu konuda sevindirici haber, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan geldi.

denmiş,

Yeni taslakta, değeri 150 euro'yu geçmeyen eşyaların ithalat vergilerinden muaf tutulacağına dair bir ibare yer alıyor.

denmiş ve şu (photoshop olduğunu düşündüğüm) belge iliştirilmiş :)

screenshot_6.jpg

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaynak yok, resmi açıklama yok, bir isim yok, saat yok, tarih yok :D Hiçbir şey yok. "Gümrük ve Ticaret bakanlığından yapılan açıklama" denmiş. Hangi açıklama? :D

İnanmadım ama insan ümitleniyor işte :ckskc:

Yalan yahu, bunlar geçmedigimiz köprünün parasini alan soyguncular degil mi? Neden bize iyilik yapsinlar :D :D

Diğer başlıkta da belirttim, mevcut yasa da zaten muafiyet sınırı için 150€ diyor.

@Serkan Mıstınoğlu'nun verdiği görüntünün neredeyse aynısı halen geçerli olan yasada var:

Madde 167 – Aşağıda sayılan hallerde, serbest dolaşıma sokulacak eşya gümrük vergilerinden muaftır:
...
4. (Değişik : 18/6/2009-5911/37 md.) Değeri 150 EURO’yu geçmeyen eşya,
5. (Değişik : 18/6/2009-5911/37 md.) Gerçek kişiler tarafından serbest dolaşıma sokulacak şahsi eşyadan;
a) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait, alındığı tarihte üç yaşından büyük ol+mayan kullanılmış motorlu veya motorsuz özel nakil vasıtaları,
b) Yerleşim yerlerini Türkiye Gümrük Bölgesine nakleden gerçek kişilere ait her türlü kullanılmış ev eşyası,
c) Yerleşim yeri Türkiye’de olan bir Türk ile evlenerek veya evlenmek üzere Türkiye’ye gelen kişilere ait çeyiz eşyası,
d) Miras yoluyla intikal eden kişisel eşya,
e) Türkiye’ye öğrenim görmek amacıyla gelen öğrencilere ilişkin eğitimle ilgili malzemeler ve eğitimle ilgili diğer ev eşyası,
f) Türkiye Gümrük Bölgesinden geçici olarak çıkan gerçek kişilerin geri getirdiği kullanılmış ev eşyası,
g) Yerleşim yeri Türkiye dışında olan gerçek kişilerin Türkiye’de satın aldıkları veya kiraladıkları konutlarında kullanılmak üzere geçici veya kesin olarak getirdikleri ev eşyası,
h) Yolcuların kendi kullanımlarına mahsus ticari mahiyette olmayan kişisel eşya,

Bu da kaynak:
(link)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Gümrük vergisi muafiyeti zaten eskiden 150 Euro idi. 3-4 sene evvel 75 Euro'ya düşürüldü.

Amazon her zaman Türkiye'ye ürün gönderdi. Yeni bir şeymiş gibi yazılmasına anlam veremedim.

150 euroya çıkarsa iyice rahatlarız.

Zaten artık Türkiye'deki paragöz esnafa beş kuruş kazandırmamak için yedek iç lastiğimi, hatta 2 euro'luk yama setimi, hatta ve hatta fren ve vites telinin ucuna taktığımız başlığı (hani elimize batmasın ve tel dağılmasın diye takılan minik şapka gibi şey), evet onu bile yurtdışından sipariş ediyorum. Böyle bir şey olursa daha büyük kalemleri de sipariş ederim.

Ha şu da var, zaten atıyorum 200 euroluk bir şey sipariş etsek, üzerine %18-20 vergi de eklesek yine de çoğu zaman TR fiyatından daha ucuz oluyor. Hafif bir ucuzluğu geçtim, bazı ürünler yarı yarıya ucuz oluyor. Ayrıca bir sorunla karşılaşınca karşımızda bizle ilgilenen ve gerekirse değişim ya da para iadesi yapan ciddi satıcılarla muhatap oluyoruz. TR'deki gibi üç kuruşun peşine düşen çomar esnafla muhatap olmak zorunda kalmıyoruz.

Artık bizimkilerden öyle bıktım ki neredeyse ekmeği, sütü bile Amazon'dan falan sipariş edicem.

Ithalati kolaylastiracaklarini hiç sanmam.

• Beğen
Tepkiler: Sado39
zaten bu gidişle geçtiğimiz yıllardaki euro kuru o farkı kapatacak.

• Beğen
Tepkiler: Sado39
@Serkan Mıstınoğlu aynı haber burada da geçiyor

(link)

ve burada en altta gümrükler genel müdürlüğü sayfasından bir link var

(link)

Bu başlık daha önce açılmıştı sanki :islik:

Dövizin yükseldiği dönemde 75€ sınırını yükseltmenin aksine düşürürler gibi geliyor bana.

Geri