Scudo Sports

''yol''dan çıkan var mı?

Ahmet-E

Daimi Üye
Tepki
238
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet ile tanışalı bir kaç yıl oldu.Ancak,erken emekliliğin de getirdiği fırsatla kısa sürede gerek teorik gerekse pratik bazda epey mesafe kaydettim.Bisikletimi de yenileyerek,bana göre güzel bir bisiklet ile,artık bu konuda tamama erdim,arayışı bıraktım derken,karşıma yol bisikleti sorunsalı çıktı.
Özellikle forumda yol bisikletleri çok övülüyor,sürüş keyfinden,avantajlarından bahsediliyor.Sürekli 'yol'a gelen kişileri görüyorum.Deneme fırsatım da olmadı.Yanımdan Ferrari gibi geçen 'yol'luları da görünce acaba sorusu aklıma gelmiyor değil.
Sizce bu işin Nirvanası 'yol' mu?.'Yol'lu olmak bir ayrıcalık mı?
Hülasa,'Yol'dan çıkanların,varsa,hikayesini de duymak isterim ki içimde ukde kalmasın.

Scudo
Öncelikle Bol kelime oyunlu bir yazı olmuş :D Berke'nin de dediği gibi mtb den veya şehir bisikletinden yol bisikletine geçen daha cok oluyor. Yoldan cikan daha az oluyor. Galiba yol bisikletinin hizinin hazzina varan ne cikacam dağa bayıra diyip mtb ye gecmiyor.

Eğilmekten sırtı ağrıyan olur, rahatsız bulan olur o yüzden geçen tekrar dönen olabilir tabi...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
yola gelmek iyidir hocam biraz alışma süreci olur sonra mtb filan aramazsınız :) bu işin bence nirvanası triathlon :) bisiklette geliştireyim kendimi diğer segmentlere de atlarım ben :)

Ben kendi adıma açıkçası yarışlara katılmayı düşünmediğim için triathlon bana fazla kaçar :D ama Bi tane Cannondale Slice olsa fena olmazdı :D markete giderken sürerdim falan

@Alperen Haner Bi günde en fazla 70 km yapmışımdır o da dağ bisikletiyle.Tebrik ederim işte Slica uygundur sana ama bende harcanır güzelim bisiklet :D

@mehmet aşkın

Hayatında ilk defa yol bisikleti kullanan kişinin sırt omzu kolu ağrır o normal. Bir haftadan fazla sürmez alışma süreci. Yol bisikleti kullanan tek bir kişiden bile bu yaptığınız yorumu duyabileceğinizi sanmıyorum. :)

Bir kişinin yol'dan başka bir bisiklete geçme sebebi ancak sürüş zemini olabilir. Dağa bayıra çamura girmek isteyen adam gider bir MTB alır, ikinci bisiklet olarak. Yolcu yolundan vazgeçmez kolay kolay. :)

Uzun gidebileceginiz guzel yollar varsa yol bisikleti candir. Bastigin gucu tekerde hissetmek ayri keyif.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet-E
@Ahmet-E
Ahmet bey siz kendi bisikletinizide kucumsemeyin biliyorsunuz aynisi bendede var kondusyonunuz iyi ise yol bisikletlleriyle asagi yukari ortalama surati tutturabilirsiniz hatta daha konforlu bir surus sergileyerek, bence sizin pedala verdiginiz gucle ilgili sizin bisikletin kadrosu , lastigi yol dan pek geri kalacak makine degil selamlar.

Bende Yol'a gelmek için para biriktiriyorum.

İnsanın aklına bir kere yol bisikleti girmişse alana kadar çıkmıyor.

Belki yola geçtikten sonra fazla bir hız farkı olmayacak ama işte insan yol bisikleti gördükçe istiyor.

@irfanyazicituncişte aradığım bu tarz tecrübeler.Kondisyonum,yaşıma göre fena değil,Durmaksızın 60-70km rahat gidiyorum,max. hızım 48km/saat.Bir günde aralıklarla 100 km üzerine rahat çıkarım sanırım.Bu nedenle zaten acaba? diyorum.

Yoldan mtbye geçtim aradaki farklar herkesin tahmin edebileceği şeyler yol bisikleti hızlı atik ve zevkli ama trafikte manevra kabiliyeti az mtb yavaş manevra kabiliyeti yüksek rahat ve kaldırımdan kaldırıma atla trafikte istediğin gibi oyna gibi yol bisikleti a noktasından b noktasına gidecekseniz mükemmel ama trafikte şehir içinde kullanacaksanız mtb daha iyi agresif sürüşler için yazdım

Kahveci isimli arkadaşa katılıyorum, eğer düzgün yollar yoksa yol bisikleti işkence. Bizim memlekette (Gaziantep) düzgün bisiklet yolu olmadığı için 2 yıl kullanmış olduğum yol bisikletinden kısmen vazgeçip (bir süre ara verdim) dün mtb ile araziye gittim çok hoşuma gitti. Aslında bisiklet seçimi biraz da kişilikle ilgili. Mesela yol bisikleti ile düz yolda 3-4 saat pedal çevirmek bana sıkıcı geliyor. Birde gidilen yoldan geri dönmek çekilmiyor. Tabi burada gidilen yolun özelliği de önemli. Ama mtb ile biraz heyecanlı sürüş bana ayrı bir zevk verdi. Ama yine söylüyorum, bu iş kesinlikle kişilerin bisikletten beklentileri ile alakalı.

Geri