Scudo Sports

yol yarışları iptal edildi

Tepki
2
Bisiklet
Sedona
yol bisikleti kapanış yarışları amasya gençlik ve spor il müdürünün ilimizde trafik sorunu var demesi üzerine yarışlar iptal edildi....
şimdi sormak lazım bu beyefendiye bu yarışların amasyada yapılması için çaba sarf eden insanlar amasyada ki trafik probleminin çözümünü bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasında görmüş olamazlar mı ?
bir diğier husus ise fedarasyona gönderdiğiniz yazıda belirtiğiniz bisiklet parkuru şehir merkezinde olmaz zaten fedarasyonun istediği 10km ile 120 km arası yol parkuruna eğer ki danışsaydınız birden fazla örnek verilebilirdi.
sayın müdür bey biz fedarasyona müracaatımızı yapıp yeni bi yarış planlanmasını isteyeceğiz bakalım bu sefer mazeretiniz ne olacak.

• Beğen
Tepkiler: ihsangencer
Scudo
her işi eline yüzüne bulaştıran zihniyetin artıkları, gül gibi alanya yarışlarını harcadılar. sezon başında, listede hem açılış yarışı hem de kapanış yarışları alanya'da gözüküyordu.

Yav arkadaşlar bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ne demek ya :D
Adam kullanmak istemiyorsa kimse kullanıramaz keza motosiklette öyle
Kim ne seviyorsa onu kullanıyor.

her zaman ki gibi bahaneler beceriksiz bilinçsiz bir yapı.

@mehmet roy
o iş öyle değil işte,bir şeyi sevmek için önce onu denemek gerek, oturduğu yerde kimsenin içine bisiklet sevgisi düşmez, insanları denemeye ikna etmenin en güzel yolu da bisiklet yolu yapmaktır, bir şehre bisiklet yolu yap hemen bak gör bisiklet sürenlerin sayısı hemen nasıl artıyor, avrupada bisiklet neden bu kadar seviliyor hiç düşündün mü? adamların genlerinde yok herhalde bisiklet sevgisi, bizimde genlerimizde trafik canavarlığı yoktur herhalde

• Beğen
Tepkiler: Jabbar
@mehmet roy
Belli bir hareket tarzının devlet politikası olması, halkın menfaatleri için mümkün olabilir. "Bunların ne olacağına kim karar vetecek. Ben kindar gençlik istemiyorum" diyenler de haklı tabii ki. Ama söz konusu olan, ülkenin dışa bağımlı petrol ihtiyacının azaltılması = bisikletin yaygınlaştırılması olduğunda durum değişiyor sanki. Ne dersiniz?
İşin içine "devlet politikası" girdiğinde önce halkın daha çok okuması ve "biz bunu istemiyoruz" diyebileceği mekanizmaların kurulmuş olması gerekiyor sanırım. 4-5 yılda bir sandıkla olmuyor bu işler.

Tapatalk kullanılarak gönderilmiştir

@mehmet roy

kullananı görmeyince kendisi niye ortaya çıksın ki...hem bi işi yaparken profosyenelleri örnek alamak gerekmez mi ...mesala siz doğduğunuzdtan beri bisiklet kullanıyomusunuz ...bu kültür size de mutlaka birileri tarafındanaşılandı .... yada gündelik hayatta karşılaştığınız soyut yada somut bi takım şeyleri görerek duyarak buna karar verdiniz...algıda seçicilik yapmak için bu tür organizasyonlara ihtiyacımız var.milyonlarca raflarda bekleyen bisiklet var hangisi kendi kendine yaygınlaşıyo....

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
İnsanlara neyi verirseniz onu alırlar , bisiklet, motorsiklet yada araba yani birisi illa ki motor kullanıcam diye motor kullanmaz. Ülkemiz petrol ve otomobil sanayileri sömürüsü altındarı bize yıllardır karayolu yaptılar bizde kara yoluna yöneldik. Tren yolu mu yaptılar ya da bisiklet yolu mu yaptılar. İnsan istediğini kullanırmış.

O açıklamadan 1 gün sonra ileri bir tarihe ertelendi diye açıklama yapmışlar.

(link)

evet insan istediğini kullanır.Ben kendi arkadaş gruplarımdan,üni mahalle,diğer üni vb
bisiklete karşı ''çocuk işi'' olarak bakanların çoğunluğunu gördüm.
Aynı şekil çoğunluk motosiklet tehlileli diye kullanmıyor.Ya da trafğe çıkmayıp mahallede takılıyor.
Otomobil sömürüsü altında olduğumuzun farkındadım.
Ancak cumhuriyetin ilk yılllarından itibaren demir yollarına önem verildi.Karayolu değil.
Ha adam gibi karayolları da daha yeni yeni yapıldı.Tren de öyle.
Bisiklet birazda kültür.
Ha reklamla falan filanla insanlar bi nebze olsun yönlendirilebilir o ayrı.

Ama sonuçta insanlar ne kullanmak istiyorsa onu kullanır.

Mesela ben sadece kardiyo(koşmaktan nefter ederim) ve bacak kaslarımı daha da kuvvetlendirmek için ayrıca dizlerimin ağrısına iyi geldiği için biniyorum ve yeni bisiklet almak istiyoum.
buna doğa gezileri ve bakkala falan gitmeyi de ekleyebilirim.
Onun dışında ulaşım aracı olarak görmüyorum pek bisikleti.

Eski nesiller dert tasa FAKİRLİK,darbe,karışıklık çok gördü.Onun için bu tarz kültürler gelişemedi bizde.Ekmek parası derdine düştü çoğu.
Yeni nesiiller ve bizler bunu kırabiliriz gelecekte.

Amasaya küçücük yer, nasıl bir trafik sorunu olabilir? Trafik sorunu varsa yöneticilerin beceriksizliğidir.

Geri