Scudo Sports

Yol bisikletine Pd-T700 pedal nasıl olur?

Drdaldal

Aktif Üye
Tepki
92
İsim
ALPER DALDAL
Bisiklet
Trek
Arkadaşlar merhaba,
Hali hazırda mevcut Trek Fx 7.5 fitness bisikletime yeni bir kardeş aldım; Canyon Ultimate CF 9.0 SL Di2..

Benim Trek de PD-T700 Click'r pedal mevcut ve ct71 ayakkabı ile kullanıyorum çok memnunum. Canyon'u aldığım ozan arkadaşımın yanında gönderdiği PD-6800 Ultegra SPD-SL pedal üzerinde mevcut. Ancak bu pedal en gevşek ayarında olmasına rağmen Click'r a göre oldukça zor çıkma eğiliminde. Bende bu pedalı çıkarıp Canyon'a da T700 takıp ct71 ve RD-078 ayakkabı ile her iki bisikleti kullanayım diyorum siz ne dersiniz??

Yoksa hiç kombinasyonu bozma yol bisikleti yol pedalı ve ayakkabısı ile mi kullanılır dersiniz??

Önerisi olan var mı??

Scudo
Hafif bir mtb pedal alıp 56 numaralı kallerle ve istediğiniz ayakkabıyla kullanabilirsiniz. İster mtb ayakkabısı alın ister sizdeki ct71'i kullanın.

Ct71'ler güzel(bende var ve memnunum) ama pahalı bir mtb ayakkabı kadar da verimli değil...

@Ozan k. Haklısın dostum bende öyle düşünüyorum...
Peki Canyon a pedal olarak T700 click'r mı?? yoksa m530 mu?

Yol bisikletini mümkün olan en yüksek performansı elde etmek, Strava'da segment birinciliğine oynamak, yarış koşmak gibi maksatlar için kullanan bir sürücüye yol ayakkabısı ve yol pedalı kombinasyonu şart.
CF 9.0 Di2 modeli kullanıcısı olarak sizin belklentinizin de bu yönde olduğunu tahmin ediyorum.

Ancak yol bisikleti illa yol pedalı/ayakkabısı ile kullanılır diye bir şart yok. Bilakis ben dahil birçok kullanıcı çeşitli sebeplerden ötürü mtb/commuting türü SPD pedalları tercih ediyor.

Özellikle pedalın çift taraflı oluşu ve çıkarınca yürüme kolaylığı kullanıcıyı cezbediyor. Pedalın daha ağır oluşu ve yapısı gereği tam performansı verememesi sizin için büyük problem değilse SPD pedalı tabiki kullanabilirsiniz.

Sevgili @Sadettin Z. yok öyle segment birinciliği, yarış vs... CF 9.0 tamamen sevdiğimden ve olmuşken iyisi olsun mantığındandır. Ama hakkını verir kullanırım...
Çift taraflı Spd pedal öneriniz hangisi olur?? t700 mü? m530 mu? Yoksa tek taraflı olsun yaklaşık yarısı ağırlık olsun A600 mü??
Kararsızım...Tipik Balık Özelliği...

@Drdaldal

T700 tipik commuter pedalı. Yol bisikletinde, hele CF 9.0 gibi bir yol bisikletinde ciddi şekilde tezat, hatta komik durur.

Ben M530 pedal kullanıyorum. Biraz ağır olmaları dışında görünüm ve performans olarak çok memnunum.

Daha küçük ve hafif bir pedal için M540'da tercih edilebilir.

A600 yine commuter tarzı. Bisikletinizi normal ayakkabı ile kullanmanız gerekecekse düşünülebilir, ama düşünmemek daha iyi :)

Bence yol bisikletini nerede kullanacağınız ile alakalı. Ben trafiğe de giriyorum dolayısıyla durup kalkarken pedalla uğraşmak istemiyorum, çift taraf da kilitli olursa o zaman istemeden bile pedal kilitlenebiliyor ve haberim olmadığından ayağımı çekmeye çalıştığımda sürpriz yaşayabiliyorum.

Dolayısıyla tek taraf kilit tek taraf düz bir pedal seçtim

Ama siz yol bisikletini sadece performans amaçlı kullanacaksanız yarı ağırlıkta bir pedal daha mantıklı ve yakışıklı olur. Zira dikkat etmeyenler bana "ileride kilitli pedala geçersin" diyor, bunlar zaten kilitli deyince de şaşırıyorlar.

Geri