Scudo Sports

Yol bisikletine MTB tekeri olur mu?

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Bu tip teker değişikliği sorularında genelde mtb'ye yol veya şehir tekeri takılmasından bahsedilmiş ama benim durumum farklı. Ben yol bisikletinin tasarımına hastayım. Ama sürekli düzgün asfaltta süremeyeceğim için kalın ve dişli teker takmak istiyorum. Henüz yol bisikletim de dağ bisikletim de yok ama bu konuyu merak ediyorum.

Bir gün yol bisikleti alacak olursam ona kalın teker takabilir miyim?

Scudo
Takamazsın. Onun için zaten ayrı bir tür var; cyclocross. Bu kategorideki bisikletlerden tercih edersen, lastik problemin de olmaz.

hayır maalesef yol bisikletine jantına göre genelde en kalın 28C lastik takabilirsiniz. Tam silik değil biraz daha dişli bir model alabilirsiniz belki ama çok işinize yaramayacaktır.

@ahmetcan44
teşekkürler... evet, sanırım benim tarzım cyclocross oluyor. :rolleyes:

http://www.cxmagazine.com/wp-content/uploads/2012/06/cannondale-cross-bike-2013-press-camp-2012-takers-img_0068_1.jpg
tam olarak bunun gibi bir şey istiyorum. evet ahmetcan44 dediğiniz doğru.

Ahmetcan beye katiliyorum. Ayrica MTB de lastigin girdigi yer genistir ve yol bisikletlerinde dardir, yani lastik zaten sigmaz. Birde MTB ler genelde 26"dir (tabiki 27,5 ve 29 inch olanlari da var) yol bisikletleri ise 28"dir.

laciverti (Ufuk) Abi'nin yeni aldığı Cannondale konusuna bakabilirsin. :) Cyclocross tutkunu kendisi. Uzun uğraşlar sonucu aldı, yardımcı olacaktır açtığı diğer konular da.

Geri