Siz tecrübeli abilerime bir sorum olacaktı.Yol bisikletiyle uzun yola çıkıldığında eşyalarımızı bisiklete yükleyebilirmiyiz?Bagaj takma yeri yoksa ne yapabiliriz ?
Yol bisikletlerinde fabrika çıkışlı olarak bagaj deliği yok. Sonradan monte ediliyor mu bilmiyorum ama yol bisikletiyle uzun turlara çıkmak pek mantıklı olmayabilir rotanızda yokuşlar varsa ve bisikletinizin ön vitesi 2'liyse yüklerle beraber sizi zorlayabilir.
Şu bisiklet uzun turlar için çok tavsiye ediliyor: (link)
dostum bence takılır ama şahsi fikrim olarak estetik açısından arkaya değil ön tarafa takarsan daha güzel durur.Bagaj takma yeri dediğin iki vida deliği her bisikletçi çok rahat açar bence.
7 kilo taşıma kapasitesi var, sele borusuna takılanlar da o kadar kapasiteli zaten. Yani takılmasına takılır ama biraz hafif malzemeniz varsa olur. Yok ben 30 - 40 kilo yükleyeceğim diyorsanız kendinize ve bisiklete fazla eziyet etmeyin
Şu takılmış olan btwinlerden birine sahibim. Taktığım günden beri çıkarmıyorum. Gerçi hiç performans yapmadım taktığımdan beri ama. Tur konusunda tura da çıktım. 3 dişli olduğu için yokuşlarda yormuyor da. Yani beni yormuş olması benimle alakalı tabii. triban'ın bagaj delikleri mevcut bu arada.
böyle römörklar artık çok uzun mesafelerde işe yarayabilir gibi aslında
ben daha 1 - 2 gün önce bir tanıdık abimiz yol bisikleti ile izmirden istanbula geldi
ve yol bisikletinin arka bagajında 50 litrelik heybe benzeri yalnız sadece arka bagajın üstünü kaplayan bir heybe çanta ile geldiğini söyledi evet gidon çantası da epey büyüktü...
üstteki fotodakı gibi tekerin yanlarını kaplamıyordu yanlız arkaya doğru epey genişdi ve askeri kamuflaj desenli bir çantaydı yağmur su geçirmez ve yangına dayanıklı olduğunu söylemişti.
Bu bagajdan aldım. Çok çok hafif. İnce yapısı ile çok estetik. Yol bisikleti için üretilmiş zaten. Yine üzerinde kullanmak için aynı markanın çantaları da var. Sıkıntısız kullanıyorum gerektiğinde.
şiddetle tavsiye ederim. ha bu arada bisikletim karbon. Sıkıntı yok.