Scudo Sports

Yol Bisikletine bagaj takılır mı ?

İsa Yavaş

Daimi Üye
Tepki
136
Bisiklet
b'Twin
Siz tecrübeli abilerime bir sorum olacaktı.Yol bisikletiyle uzun yola çıkıldığında eşyalarımızı bisiklete yükleyebilirmiyiz?Bagaj takma yeri yoksa ne yapabiliriz ?

Scudo
Yol bisikletlerinde fabrika çıkışlı olarak bagaj deliği yok. Sonradan monte ediliyor mu bilmiyorum ama yol bisikletiyle uzun turlara çıkmak pek mantıklı olmayabilir rotanızda yokuşlar varsa ve bisikletinizin ön vitesi 2'liyse yüklerle beraber sizi zorlayabilir.
Şu bisiklet uzun turlar için çok tavsiye ediliyor: (link)

dostum bence takılır ama şahsi fikrim olarak estetik açısından arkaya değil ön tarafa takarsan daha güzel durur.Bagaj takma yeri dediğin iki vida deliği her bisikletçi çok rahat açar bence.

@Birtan Kolburan

Birtan bey, ne yaptınız, kadroya matkap vurulur mu ya?

Bagaj bağlamak için vidasız sistemler var, fi tarihinde konusu geçmişti. Onlardan alınır takılır, sonra temizce çıkarılır.

(link) (link) İstesen RÖMORK bile takabılırsın :) schwalbe Marathon 700/25 ya da 700/28 takıp Turkıyeyı bıle gezersın :)

• Beğen
Tepkiler: İsa Yavaş
Bagaj deliği varsa zaten takılır. Yoksa sele borusuna takılanlar var bana pek güven vermiyorlar, birde yeni bir ürün var : topeak roadie rx

http://cdn.hibike.com/image/product/GPT/GPT_Tp4ROD_Roadie_Rack-d3-il.jpg

7 kilo taşıma kapasitesi var, sele borusuna takılanlar da o kadar kapasiteli zaten. Yani takılmasına takılır ama biraz hafif malzemeniz varsa olur. Yok ben 30 - 40 kilo yükleyeceğim diyorsanız kendinize ve bisiklete fazla eziyet etmeyin :)

Ön tarafa da gidon çantası olabilir.

Şu takılmış olan btwinlerden birine sahibim. Taktığım günden beri çıkarmıyorum. Gerçi hiç performans yapmadım taktığımdan beri ama. Tur konusunda tura da çıktım. 3 dişli olduğu için yokuşlarda yormuyor da. Yani beni yormuş olması benimle alakalı tabii. :) triban'ın bagaj delikleri mevcut bu arada.

böyle römörklar artık çok uzun mesafelerde işe yarayabilir gibi aslında

ben daha 1 - 2 gün önce bir tanıdık abimiz yol bisikleti ile izmirden istanbula geldi

ve yol bisikletinin arka bagajında 50 litrelik heybe benzeri yalnız sadece arka bagajın üstünü kaplayan bir heybe çanta ile geldiğini söyledi evet gidon çantası da epey büyüktü...

üstteki fotodakı gibi tekerin yanlarını kaplamıyordu yanlız arkaya doğru epey genişdi ve askeri kamuflaj desenli bir çantaydı yağmur su geçirmez ve yangına dayanıklı olduğunu söylemişti.

Eskişehir Muratoğlu Bisiklet'te vardı römork 400 TL demişti yanlış hatırlamıyorsam.....Pahalı diil mi??? :(

(link)

Bu bagajdan aldım. Çok çok hafif. İnce yapısı ile çok estetik. Yol bisikleti için üretilmiş zaten. Yine üzerinde kullanmak için aynı markanın çantaları da var. Sıkıntısız kullanıyorum gerektiğinde.

şiddetle tavsiye ederim. ha bu arada bisikletim karbon. Sıkıntı yok.

Arkadaslar bende slee borusuna baglanan bagajlardan var. Onun uzerine decathlondan 20 liralik bagaj cantalarindan alip baglasam aktariciya vs. deger mi?

Geri