Scudo Sports

yol bisikletine 28c lastik

Scudo
@Cenkay Aker yanlış hatırlamıyorsam bir fotografta vittoria randonneur 28c lastiğin kadroya ya da maşaya büyük geldiğini görmüştüm vaktiyle sahibinden.com'da ilan açmıştı (Yüzeyindeki fazladan kauçuk katmandan kaynaklı) . Onun dışında yol bisikletleri için üretilen 28c'ler genelde sorun çıkarmaz. Şöyle hesaplayalım 23c demek 23 mm (yaklaşık değerler) eninde olması anlamına geliyor. 28c ile arasında 5mm en farkı var bu da sağdan ve soldan 2.5mm eder. Yani yanlar kurtarıyor. Haliyle yukarıya da birkaç milim yükselecek. Ama kadroya değmesi için gördüğüm kadarıyla 2.5 mm den fazla yükselmesi gerek. Yani muhtemelen uyar. Eğer üzerindeki frenler Sora ise Shimano'ların hepsi bildiğim kadarıyla zaten 28 destekliyor. Kadroya deymese bile geriye pek boşluk kalmaz orası ayrı tabi.

23c her deliğe giriyor yolu da doğru düzgün tutamıyor. Ben yol bisikletinde 30c kullanıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cenkay Aker
@Cenkay Aker yanlış hatırlamıyorsam bir fotografta vittoria randonneur 28c lastiğin kadroya ya da maşaya büyük geldiğini görmüştüm vaktiyle sahibinden.com'da ilan açmıştı (Yüzeyindeki fazladan kauçuk katmandan kaynaklı) . Onun dışında yol bisikletleri için üretilen 28c'ler genelde sorun çıkarmaz. Şöyle hesaplayalım 23c demek 23 mm (yaklaşık değerler) eninde olması anlamına geliyor. 28c ile arasında 5mm en farkı var bu da sağdan ve soldan 2.5mm eder. Yani yanlar kurtarıyor. Haliyle yukarıya da birkaç milim yükselecek. Ama kadroya değmesi için gördüğüm kadarıyla 2.5 mm den fazla yükselmesi gerek. Yani muhtemelen uyar. Eğer üzerindeki frenler Sora ise Shimano'ların hepsi bildiğim kadarıyla zaten 28 destekliyor. Kadroya deymese bile geriye pek boşluk kalmaz orası ayrı tabi.

23c her deliğe giriyor yolu da doğru düzgün tutamıyor. Ben yol bisikletinde 30c kullanıyorum.
Teşekkürler çok güzel açıklamışsınız. Tekrar inceledim bence de 2.5mm bir sorun teşkil etmeyecek gibi.

Arkadaşlar merhaba bisikletim salcano xrs044 700x23c lastik ile geliyor. Buraya 28c takabilir miyim? Biraz zor gibi görünüyor.
Aradaki boşluğu ölçmeniz gerek. Göz kararı uyar demek hata olur.
28mm ve daha geniş lastikler kullanıldığında kadro ile lastik arasında en az 6mm boşluk olmalı.
Daha ince lastikler kullanıldığında ise 4mm boşluk olmalı.
Daha az boşluk bıraktığınızda pek sağlıklı olmayacaktır.
Tavsiye edilen boşluğun 3 nedeni var.
1. sürüş esnasında sıçrayan küçük taş parçacıkları vs. nin kadro ile teker arasında sıkışmasını önlemek.
2. viraj alırken az da olsa doğal olarak teker sağa sola yalpa yapar. bu esnada kadroya sürtmesini önlemek.
3. sürüş esnasında olurda tellerde kopma olursa veya tekerin akoru bozulacak olursa teker fazla yalpa yapan tekerin kadroya sürtmesini önlemek.

Ayrıca her 28 mm o değerleri sağlamayabilir.

Geri