Scudo Sports

Yol bisikletine 11-25den 11-32 geçiş?

byhsyn34

Aktif Üye
Tepki
78
İsim
Hüseyin I
Bisiklet
Salcano
Selam herkese Triban 520 için konusuyorum
Önde 30/39/50 aynakol arkada 11-25 9lu ruble var.
Tur bisikleti olarak kullanacağım için elimdeki 11-32 rubleyi taksam sorun olurmu?Zincire kaç bakla eklemem gerekir? Bir hesaplama olayı var mı?
Arka aktarıcı sora, sitesinde şu bilgilere ulaştım;
Model NumberRD-3500-SS
SeriesSORA
Cassette Compatibility9
Maximum Sprocket32T / 14T
Minimum Sprocket25T / 11T
Maximum Front Difference16T
Total Capacity37T
Outer LinkAluminum/Painted

Scudo
Arka aktaricinizin uyumlu olup olmadığına da bakın

Şu anki bisikletimden 11-32 ruble oranlı sora setimi sökerek başka sisteme geçtim. Kısa bacak olmasına rağmen bir sorun yaşamadım, yaşanmazda.Takabilirsiniz yeterki setiniz bütünüyle 9 lu sistem olsun.

Ben de kisa bacak ultegra arka aktariciyla 32 ruble kullaniyorum. Shimano 28 veya 30 dese de cogu bisiklette 32 ruble sorunsuz calisiyor.

Kac bakla eklemeniz gerektigine siz bakip karar vereceksiniz. Arkada en buyuk disli onde de en büyük disliye alip bakacaksınız. Arka attiricinin yayi artik hareket edemez haldeyse bakla eklemek gerekir.

Aslında bu total capacity işini bütün vites seçeneklerini garantiye almak için limitlendirildiğini düşünüyorum ben. Tam çapraz olarak, sizin düşündüğünüz sistemde -ön 50 arka 32 ve ön 30 arka 11- kombinasyon durumunda takdir edersiniz ki arka bacak zinciri her zaman uygun gerginlikte tutmakta zorlanacaktır. Ancak ben çapraz kullanıma izin vermem uygun kombinasyonlara çok dikkat ederim derseniz gerçekte bu ruble kullanımı size gerçekte büyük sorun çıkarmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: byhsyn34
Hortlatalım. Ben de aynı bisikleti 2. el olarak aldım. Ve aynı değişikliği yapmayı düşünüyorum. Yüklü turlar ve iniş çıkışın bol olduğu rotalarda uzun sürüşler için gerekli. Ayrıca dizimde de hafif sorunlar var. Zorlamaya gerek yok. Bence de sorun olmayacaktır. Hiç birimiz aynakol en büyükte iken rubleyi en büyükte kullanmayız. Peki 11/32 rubleyi nasıl seçmeliyiz. Hangi model olmalı. Yol mtb fark eder mi? En uygun f/p ürünü hangisi olur? Benim bulduklarım aşağıdakiler bunlardan hangisini seçmeli ya da sizlerin tavsiyesi nedir?
(link)
(link)
(link)

@Yalniz
Bisikletinizin türü ve üstündeki vites donanımını yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz.

@Yalniz Ben de aynı bisikleti bir müddet kullandım. Daha sonradan mtb uyumlu 11-32 ruble takmıştım hiçbir sorun yaşamadım. Aynı şekilde kullanan bir kaç kişi daha var. Sorunsuz kullanıyorlar.

Triban 520'de 11-32'ye geçtim, çok memnunum.

Bu da ilgili konudaki mesajım:
@Kaan.Özçelik

Teşekkür ederim bilgiler için. Bisikletçilere sorunca emin olmuyorlar cevap verirken. Tecrübe dilmiş bilgi daha sağla oluyor. Varsa kendi bisikletçimden yoksa Türkiye sitelerinden tedarik edicem.

Geri