Scudo Sports

Yol Bisikletinde iki teker arası mesafe ?

Campagnolo

Üye
Tepki
62
Yol bisikletinde en ideal arka ve ön tekerlek arasındaki mesafe sizce kaç cm olmalıdır ?

99 cm'mi ? 100 cm'mi ? Yoksa daha fazlamı olmalı ?
Bu oran kısa ise faydası nedir ? Uzun ise zararı nedir ?

Not: Yanlız sadece Sn.Mustafa İÇDAĞ bu soruya cevap vermesin diğer arkadaşların da yardımını bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Hekimoğlu
Scudo
güzel bir soru :).. ben de hep cevabını merak etmişimdir..

Uzun olmasının viraj kabiliyeti dışında dezavantajı var mı? Açıkçası çok araştırıyorum bulamıyorum. Uzun-kısa farkının sürüşe etkileri nelerdir?

Daha atak oluyor alet. İvmelenme artışı , bisikletle bütünleşik olmayı sağlıyor.

Aralık uzadıkça zamana karşı benzeri sabit tempo eforlarında avantajlı

Daraldıkça ani hızlanma, sprint ve virajlı parkur yarışlarında (CX veya kriteryum gibi) avantaj artar

Teşekkür ederim aradığım cevaplar buydu

• Beğen
Tepkiler: Clal ve Sinyor
way be zaman yolculuğu gibi oldu. :)

Ben yokuş performansı açısından söyleyeyim: Ara mesafe ne kadar küçük olursa o bisikletle o kadar iyi tırmanılır. Hatta sırf bunun için özellikle klasik yol bisikletlerinde arka tekeri alınabildiği kadar öne alarak kullanırdık. Lastik kadroya adeta değecek kadar yaklaştığında mutlu olurduk :)

Ben yokuş performansı açısından söyleyeyim: Ara mesafe ne kadar küçük olursa o bisikletle o kadar iyi tırmanılır. Hatta sırf bunun için özellikle klasik yol bisikletlerinde arka tekeri alınabildiği kadar öne alarak kullanırdık. Lastik kadroya adeta değecek kadar yaklaştığında mutlu olurduk :)
Muhtemelen 1-2 cm lik bir yakınlık farkından bahsediyorsunuz. O kadarlık bir aralık bile sürüşe etki ediyor mu?

Muhtemelen 1-2 cm lik bir yakınlık farkından bahsediyorsunuz. O kadarlık bir aralık bile sürüşe etki ediyor mu?
Evet bunu bariz bir şekilde hissetmeseniz bile teorik olarak ve farkedemeyeceğiniz bir derecede etki eder. Hele 2 cm den itibaren tecrübeli bir sürücü farkı anlar.

Geri