Scudo Sports

Yol Bisikleti ve Postür Bozukluğu

turac000

Daimi Üye
Tepki
132
Merhabalar,

Yakın zamanda bir aero yol bisikleti almayı planlıyorum. Bu tür bisikletlerin geometrisi herhangi bir postür bozukluğu (duruş bozukluğu) meydana getirir mi veya var olan duruş bozukluğunu artırır mı ?

Bende birazcıkta olsa bir duruş bozukluğu var. Nedeni ise yıllarca yanlış bir şekilde dik duruyormuşum ama şimdi dikkat ediyorum tabii.

Bir forumda okuduğuma göre doktor, postür bozukluğu olan birine ağırlık kaldırmamasını ve eğilmesini gerektirecek bisikletlere binmemesini önermiş.

Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Kısaca postür bozukluğu;
GBNgyv.jpg

z3L1Jg.jpg

(bu baya bir ileri seviyede...)

Güncel ☺️

Scudo
Vücut zamanla esner.Yol bisikleti kullanıldığı zaman ilk kez ağrır hatta.Zamanla keser ağrımayı.Vücut ona göre esnemeye başlar çünkü.Hatta bu yüzden esneme hareketlerini önerirler.Size en büyük önerim ise: Kesinlikle 'bike fit' yaptırmanız.Retül dedikleri şey yani.Bisikletiniz ile gidiyorsunuz ve uzman kişiler bisikleti size göre ayarlıyor diyebiliriz.Kesinlikle gereksiz değil ve ücreti 100 dolar sanırım.Bu konu'da 'Aktif Pedal' övülür, isterseniz bakın.Bulunma yeri Ankara olduğu için 'bike fit' yeri bilemiyorum ancak dediğim gibi İstanbul'da 'Aktif Pedal' öneriyorlar.

Geri