Scudo Sports

Yol Bisikleti Tavsiyesi?

Tepki
2
İsim
Nafız Penbegül
Bisiklet
Diğer
Abiler ablalar arkadaşlar. Ben yol bisikleti almak istiyorum. Bana marka ve model olarak tavsiyelerde bulunabilir misiniz

Scudo
bütçe nedir.

2000 e kadar çıkabilirim. Sanırım

Carraro 052 alabilirsin fiyatı 2250 tl nakitte pazarlıkla 2000 tlye rahatlikla alinabilir. Giris ve orta segmentte kullanicilar ici. Fazlasiyla yeterli uzerinde tiagra 10x2 20vites var karbon masa alemninyum govde . pedalsiz 9.2kg tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Hasan Tunalı
sıfır dersen @umutcanv arkadaşın soylediği seçenek güzel, bende ekleyeyim salcano tiagra da güzel ben sora olanı kullandım gayet memnun kaldım açıkçası ama 2. elde çok daha iyi setli bisikletler bulabilirsin gibi,

Teşekkürler Arkadaşlar carraro bisikletleri nasıl peki

Tabi ki burada zikredilenlerden daha üstün ancak cebinden çıkacak para da buna mukabil artacaktır. :)

Abi ya tamam da çok para olunca aile eve sokmuyor sonra :) :)

eger gercekten gönül verdiysen bu işe aldıgın bisikletin hakkını verecegini düşünüyorsan. bi heves olarak gelip gecmicekse. bütceni arttır derim. kış geliyor sezon kapanıyor. sezonda sürdügün kadar sürme sansın yok. 5 6 ay sık dişini 2000 olan bütceni 4 e 5 e cıkar. güzel bir yol bisikleti al dostum. o 5 6 ayda da zaten araştırma yapar araştırma yaparken bi bisiklete vurulursun :) emin ol severek ve istiyerek aldıgının bi bisiklete cok daha fazla binersin. nerden mi biliyorum. kendi yaptıgımı sana anlattım :D

@Atilla Gobel
Hocam 2015 model carraro da bahsettiğiniz; Gidon, gidon boğazı, seleborusu hepsi Fsa kullanılmış.
2015 de aralarında tek fark jant kalmış. 052 deki jantların da r501 den alta kalır yanı yok.

Forumda şöyle bir algı var shimano her zaman noname den iyidir. Bana sorarsanız yok öyle bir şey. Her şey kalite kalite noname bir jant r501 den çok daha iyi olabileceği gibi çok kalitesiz de olabilir. Yani gözü kapalı aa bunda shimano var bu daha iyi diyemeyiz. Ve ben iki jant arasında gözle görülür bir fark olduğunu düşünmüyorum.

@ahmtayd Katılıyorum dediklerinize, ancak burada muhatabımın parası söz konusu. Bu tarz durumlarda bilinen ve tecrübe edilmiş ürünlerin tavsiyesini yapmanın daha sağlıklı olduğu kanaatindeyim. Eğer marka çok önemsiz bir husus olsaydı sizin bu söylediğinizi çok rahat anlardım. Bence Shimano R501 her ne şekilde olursa olursa olsun Carraro'nun isimsiz jantından daha iyidir. Bunun markasının Shimano olmasıyla bir alakası yok. Shimano R501 muadili başka marka bir jant yine Carraro'nun jantından daha iyidir anlatabiliyor muyum ? Bunun performansla da bir alakası yok. Ben bisiklet alırken isimsiz bir jant almayı gerçekten istemem. Bunu tavsiye etmem. Ben bildiklerimi aktarır, gerisini kullanıcının kararına bırakırım.

Bir husus daha aktarmak isterim, yol bisikleti kullanmaya başladığımdan beri izlenimim şu oldu. Yol bisikletinin can alıcı ve kaliteli olması gereken iki önemli unsuru var, jant seti ve kadrosu. Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim.

• Beğen
Tepkiler: Dilay Gül
@Atilla Gobel
Anlıyorum dediklerinizi.
Peki bilinen marka düşük kompenant, az bilinen marka yüksek kompenant konusunda ne düşünüyorsunuz ?

Sedona yol bisikleti olarak uçmuş resmen bayağı yüksek fiyatlarda. Önerecekken vazgeçtim

@ahmtayd Bu konuda ise bütçe diyorum. Ben XRS 030 kullanıyorum sebebi ise kendi bütçem. Daha kaliteli bir kadro sahibi olmak isterdim ama olamadım. Halimden memnun muyum, hemde çok. Çünkü ben performans yarışçısı değilim, işe gidip gelme için bisikletimi kullanıyorum ve arada uzun tur atıyorum hepsi bu kadar. Salcano bu fiyata bunların hepsini sağlamış. İnsanoğlu tabiatı gereği hep daha iyisini ister keza bende istiyorum ancak bir an durup düşündüğümde sistemin bana yeterli gelmesi gerektiği kanısına varıyorum. Bence önemli olan kişinin ihtiyacını net bir şekilde belirleyip ona göre hareket etmesidir.

Sedona da kullanılan jant seti cole rollen elite fiyatı ayrı olarak 1200 tl den satılıyor diğer parçaları da gayet kaliteli kullanmışlar bu da fiyata yansımış:)

@sinobjk
Abi 4 5 diyorsun. Çok güzel bende isterim ama vallahi billahi beni aileden atarlar yav :) :) :) [emoji2] [emoji2] [emoji2] [emoji2]

@nafizpenbegul

yaw kardesim sende herseyi acık secik söleme yaw :D saka saka yalan kötü bişe tabi ama sölememek yalan sölemek deildir ehhueheuheu :)

@Dilay Gül
Sedona'nin yol bisikletleri gayet akici ve tasarimi hos. Ben sedona kullanip da memnun olmayanini gormedim.
Ayrica web sitesindeki fiyatlari ucuk evet, ama o fiyatlarin epeyce altina iniyorlar.
Sedona 650 ile su siralar ciddi ciddi ilgileniyorum. Yerli marka olmasina ragmen sedona diger yerli markalarin katbekat ustunde bisikletler yapiyor.

Geri