Scudo Sports

Yol bisikleti kadro geometrileri (Triban 3 vs diğerleri)

Samet Arslan

Forum Bağımlısı
Tepki
297
Bisiklet
b'Twin
Merhabalar.

Triban 3 yol bisikletim var, kadro boyu 60. Kadro geometrisi bana ilginç geldi. Competitivecyclist.com'daki diğer yol bisikletleriyle karşılaştırdığımda triban 3'ün 60 kadro ölçülerinin -ki 60 kadro ölçüleri bu sitede XL bedene denk geliyor- diğer bisikletlerdeki M-L beden ölçülerine denk geliyor. Bu kadar fark olması normal mi?

Triban 3'ün ölçülerini vereyim ona göre daha sağlıklı yorumlar yapılabilsin.

Sitedeki "Seat tube" ölçüsü yani; aynakol göbeğinden sele borusunun başladığı yere kadar olan bölüm: 53.5 cm
Effective top tube yani; sele borusundan maşaya kadar olan uzaklık: ~57 cm

Bu kadar fark olması normal midir acaba? Kafama takıldı sormak istedim :)

Scudo
Yarış serisi değilde spor serisi oldugu ıcın biraz daha sehir bisikleti geometrısıne yakın.French Fit olabılır.

Bu ölçüler her ne kadar genelde doğru olsa da, sele borusu, alın borusu vs. açıları ile oynayarak oldukça değiştirilebiliyor.
O nedenle, kadronun üzerinde ne yazdığından çok, sizin bisiklet üzerinde uygun pozisyonu alıp alamadığınız çok daha önemli.

Bir ek soru ise, alın borusu uzunluğu nedir, merakımdan soruyorum.

Alın borusu hangisi oluyor tam olarak. Aynakol göbeğinden gidona doğru giden boru mu? Yoksa en üstteki mi? En üsttekiyse dediğim gibi yaklaşık 57 cm

@Samet Arslan

http://2011.pro-lite.net/images/stories/Geometry/bike_frame_geometry.jpg

Fotoğraftaki B ölçüsü

Orayı ölçmedim. Bisiklet de şu an yanımda değil eve gidince ölçüp yazarım. Başka ölçmemi istediğiniz merak ettiğiniz yer var mı? :)

Şurdaki fotoğrafta bütün ölçüler yazıyor.

(link)

Burdaki head tube sanırım sizin istediğiniz ölçü. Decathlon Triban x (60) olarak gözüküyor. 19.5 cm

Ayrıca stem lenght 120 mm gözüküyor ancak 110 mm.

@Samet Arslan

boyunuzun kac oldugunu ogrenebilirmiyim?

GT-S5570 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

@Samet Arslan

"Effective top tube" ölçüsünü nereden nereye alıyorsunuz tam olarak? Bir borunun merkezinden diğerinin merkezine kadar almanız gerekir, birinin bittiği yerden diğerinin başladığınız yere kadar ölçerseniz böyle bir fark çıkmış olabilir. Yoksa XL bedeni üreticiden üreticiye değişir ama 60 her zaman 60 olmalıdır...

bitwinlerde seat tubenin ölçüsü top tubenin hayali bir çizgiyle yere paralel olarak sele borusunda nereye geliyorsa oradan ölçü alınıyor. dolayısıyla sele kelepçesinin oldugu yerden ölçü alırsanız kadronun üstünde yazan ölçüden daha kısa çıkıyor.

@Murat B.

Dediğiniz gibi bir borunun merkezinden diğer borunun merkezine kadar ölçtüm

@meseduzu

Hocam alın borusunun en üstünden dahi paralel alsam 58 cm oluyor seat tube ki ölçme biçimi sabit olmalı diye düşünüyorum...

@Emre O.

Boyum ölçmeden ölçmeye değişiyor hocam bir sabitleyemedik. 1.82 diyeyim arası olsun :) 1.81-1.83 arası çıkıyor muhtemelen düzgün ölçememekten.

@Samet Arslan

60 kadro büyük gelmiyormu size ? bende triban 5 veya 3 alıcam 190 boyum var 60 kadro almayı düşünüyordum

@Emre O.

Decathlon'un internet sitesinde 57 kadro için 1.75 60 kadro için 1.85 boy sınırı yazmışlar. Ben 60 almayı tercih ettim. Bacak boyuma göre normal bence ama öne biraz fazla uzanıyorum. Gidon boğazıyla oynayıp ayarlayacağım artık. :) İç bacak boyum 85 cm bu arada. Kadro ile arada da 3 parmak boşluk kalıyor. Tüm şartlar uygun gibi aslında :)

Geri