forumdaşlarım bir arkadaşım yol bisikleti kullanıyo ve lastık patlamasından sürekli sıkıntı yaşıyo.daha az patlayan daha dayanıklı olan bir lastik.yol bisikleti için zırhlı lastik önerileriniz nedir acaba?
Bugüne kadar dış lastikten en az 8-10 cam parçası çıkarmışımdır. Hepsi de zırhta takılı kalmış. Sadece 1,5 cm uzunluğunda çivi batması sebebiyle patladı.
fatih bey arkadaşım trıban 3 kullanıcısı ve fabrıkadan gelen lastıgı var..lastıgın ölçüsünün(net olmamakla birlikte) 700*23c oldugunu söyluyo. 700*28c taksak maşadan öturu bır sıkıntı yaşar mıyız?uyumsuzluk olur mu sizce?
Triban 3'ün 700*28 lastiği desteklediği söyleniyor. Decathlon'a sorarsanız daha net bilgi alabilirsiniz. Fakat 700*28 lastik taktığınızda en ufak bir akort bozukluğunda maşaya sürtebilir.
Cyclocross kullandığımdan dolayı 700*38 lastiği bile rahatlıkla takabiliyorum.
Schwalbe, Marathon Plus'ın da 700x25c'sini üretiyor, Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama tek öncelik patlama direnci ise yurtdışından onu getirtmek mantıklı olabilir.
2013 ya da 2014 olması fark etmiyor. Bir başka onuda daha yazmıştım. Triban 3 kadrosuna 28 üstü takamazsınız. Taksanız bile akortu kaçırmamalısınız. Aksi halde maşaya sürtecek, hem verniği hem de boyayı sökecektir. Lastiğin yanlardan erimesi de cabası.
Triban 3 için ideal lastik 25c. Aramanızı buna göre yapın.
Sinan Bey dediğiniz doğru. 2013 modellerde 30 TPI B'Twin lastik var. 2014 modellerde 66 TPI'lık Hutchinson Equinox var.
@Murat B.
ewet öncelık patlamaya dayanıklı olması..arkadaşın patlaklarla başı dertte çünkive dedıgınız lastıklerı hangı sıteden alabılırz?hangı site guvenilir vede hızlı gönderım yapar.(yurt dısından getırmek istediğimizde)