Scudo Sports

yol bisikleti anlamadigim bi tikirti var?

ismaillo

Üye
Tepki
2
Arkadaslar selam, scott s30 yol bisikletimde sanki on tekerden geldigini dusundugum surekli olmayan araliklarla kucuk kucuk gelen gicirti gibi bi ses var...bu ne olaki?
on tekerden geldiginede emin degilim, nasil anlarim nerden geldigini?

Scudo
gidondan gelmedigine eminim, iyice egilerek dinledim nerden geliyo diye...
fren pabuclarida surtmuyor...
on jantdan geliyor sanki...jant tellerinden ses gelirmi? geliyosa niye gelir?
ses ozellikle pedala yuklenince geliyo gibime geldi...gicirti gibi bise ya, surekli var ama araliklarla...
jant telleri kirilip yere cakilmam degilmi?

Merhaba İsmail.

Teller çok gevşekse belki gıcırdayabilir. Gerçi gıcırdayacak kadar gevşeks farkedersin büyük ihtimalle. Biliyorsun ön göbekten boşta dönerken gelen bilye çıtırtısı normaldir. Bunun dışında tekerleğin kasıntısız, düzgün bir şekilde oturduğunu da kontrol etmekte fayda var.

Gıcırtı pedala yüklenirken geliyorsa sorun belki de ön tarafta değildir? Genellikle buna benzer durumlarda da aynakol civatalarını kontrol etmek işe yarayabiliyor.

Kolay gelsin

Vay Basar hocam, naber iyisindir umarim?
abi sanki teller den geliyo ses, tel gevsermi yav? hatirlarsan benim jantlar biraz dandikdi...

@ismaillo

Sağol, iyiyim. Bülent Özer açıklamış. Senin jantlar sorun çıkarmaz bence ama akordunda bir sorun olabilir. Bu taraflara gelirsen ara bir bakalım.

tıkırtı varsa ön göbekteki bilye civatası gevşek olabilir. ön tekeri tutun sağa sola bir esnetin sallayın bakalım tık tık ses gelecek mi?

Donanımlar eskiyince de çıkabiliyor bu sesler?Kaç yıllık bisikletin?

Sele borusuna baktınız mı? Ses ondan geliyor da olabilir.

merabalar herkese, aynı problem bende de mevcut. sub 10 var ve ön jant millerinin bir kaçından ses geldiğini, tırnağımın ucuyla vurarak anladım, sanırım akord edilmesi gerekiyor.

Geri