Scudo Sports

Yol bisikleti almaya karar verdim. Sizlere birkac sorum var.

Tepki
24
Arkadaslar Merhaba,

En son cocukluk donemlerimde yasadıgım zevki yeniden yasamaya karar verdim. Uzun bir suredir forumu okuyorum. Bircok sey ogrendim .Cok faydalandim. Cevabını bulamadigim birkac soru var.

Yardimci olursaniz cok sevinirim.

Kendime bir yol bisikleti almak istiyorum. Amacim sabahlari insanlar daha uyanmadan sahil kenarinda 2-3 saatlik , haftasonlari ise uzun menzilli tempolu surusler yapmak.Izmir ‘de grup var mi bilmiyorum ama varsa birlikte duzenli antrenmanlar yapmak.

Arastirdim, okudum ve kesinlikle yol bisikleti almaya karar verdim.Almayi dusundugum model ise sunlardan biri:

(link)(link)
(link)(link)
(link)
(link)

Sorularıma gelince ;

1- Ben 1.98 boyunda 100 kg civarindayim.Boyuma uygun kadroyu bulabilir miyim?

2- Birkac ay icinde fazla olan 10 kilomu vericem fakat bu kilo ile yol bisikletine biniliyor mu ondan emin olamadim.Gordugum kadariyla genel olarak yol bisikletcileri 75-80 kg civarındalar. Bu kadrolarin omur boyu garantili oldugunu biliyorum fakat jantlar,lastikler beni tasiyabilir mi ?

3- Acikcasi ben yol bisikletlerinin dayaniksiz yada surekli lastik patlatip duran bisikletler olduklarina inanmıyorum. En ucuzu 1000 Euro ya satilan bir urunun bu kadar dayaniksiz olabilecegini dusunmuyorum. Ama benim agırlıgıma karsi kullanilabilecek farkli jant – lastik kombinasyonlari var mi? Cift kat jant diye birsey duydum, ise yarar mi ? Lastiklerin yuksek basincta kullanildiklarini biliyorum. Uygun hava olmasina ragmen beni yolda birakabilirler mi ? Kevlar denilen lastik tipi beni korur mu :)

4- Yine yol bisikletine benzer tipte cyclocross tipte bisikletlerin agir kisiler icin daha uygun oldugunu okudum. Bu dogru mudur? Yol bisikleti sevdasindan vazgecip onlara mi bakmaliyim? Yoksa her ikisinden de vazgecip daha agir birseylere mi bakmaliyim?

Bana tavsiye onereceginiz seyler varsa tecrubelerinizden faydalanmak isterim.

Amacım spor-saglıklı yasam- eglence.

Hepinize simdiden tesekkurler.:cool:

Scudo
Linkteki bisikletlerin hepsi size uygundur. Bende 92-95 kg arasında değişen bir kilodayım, yol bisikletlerinde Sora donanımlı olanlarınıda kullandım bir sorun yaşamadım.
Ama size tavsiyem Tiagra donanımlı değilde, 105 donanımlı bir bisiklet almanız.
Mesela ben Corratec Dolomiti 105 kullanıyorum

• Beğen
Tepkiler: Serhan Yıldırım
105 donanımlılar benim butcemi asiyor malesef.. zaten 1000 tl diye dusunurken oldu 2.000 :) jantlari degistirmek mi gerekyor agir kilo icin ?

Ben de 90 kilolardayım.Özellikle tel sayısı fazla olan jantların daha dayanıklı olabileceği yönünde şeyler duydum. Konunun uzmanları daha detaylı bilgi verecektir.

Kilolu kullanıcılara göre daha dayanıklı jantlar da söz konusu.Ben de bu tip jantlardan kullanıyorum...

Lastik patlatmaya gelince çok da sık patlatmıyor diğer bisiklet tiplerine kıyasla...Tabi kasis çukur benzeri durumlarda da yumuşak kullanmaya çalşıyorum.

Hutchinson kevlar lastik kullanmaya başladım.Genel anlamda memnunum.

@Serhan Yıldırım

1- Boyunuza 64 cm falan kadro olur ki, Türkiye içinde bulmanız çok zor. Ama CAAD9'un 63 cm kadrosu mevcutmuş, en azından sitede öyle yazıyor, bir deneyebilirsiniz.
2- Kilo da vermeniz durumunda doğru basınç ve uygun jant seçimiyle sorun olmayacaktır.
3- Yol bisikleti dayanıksız olduğu ya da sürekli lastik patlattıkları bir şehir efsanesidir. Bknz: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=42607 Uygun basıncı uygulamalısınız, kevlar lastikler evet, patlamaya karşı birazcık daha dayanıklıdır ama işin sırrı doğru basınçta.
4- Cyclocross bisikletler off-road kullanımı için üretilmişlerdir, daha ağır kişiler kullansın diye üretildiler diye bir durum yok. Yani tabii ki daha dayanıklıdır, ama yol bisikletinden aldığınız zevki cyclocross'tan alamazsınız.

Son olarak, CAAD9 u öneririm. Synapse'in boyunuza uyan kadrosu yok. Dolomiti'nin boyunuza uygun kadrosu varsa onu da deneyebilirsiniz.

Yol bisikletlerinin çoğunun 120 kg a kadar kullanıma uygun olarak dizayn edilirler o yüzden kilo ile ilgili probleminiz olmaz.

Seçtiğiniz fiyattaki bisikletler amatör sportif kullanım amaçlı olacağından jant telleride mümkün olan en fazla sayıda olur ve buda jant ın sağlamlığını
arttırır.

Yukarıda arkadaşların da açıkladığı gibi yol lastiği doğru basınçta kolay kolay patlamaz.

Bisiklet seçimi konusunda aşağıdaki bisikleti de incelemenizi tavisiye ederim. alüminyum teknolojisindeki en ileri bisikletlerden birisi olmasının yanında hydro form teknolojisi ile klasik ve eski boru-boru birleşimi kadro görüntüsünden uzak karbon kadro dizaynına sahip çok şık bir bisiklet ve fiyatıda sizin seçtikleriniz ile aynı civarda.

(link)

scott lar biraz agir ve komponentleri daha dusuk diye dusunmedim acikcasi..

cannondale synapse ile caad9 arasinda bir secim yapacagşm sanirim. tabi kadro bulabilirsem ..

@Serhan Yıldırım

Caad veya Synapse'ın kadrosu Scott dan daha hafif olamaz aralarında neredeyse 10 yaş fark var .. Kafana göre takıl doğruyu zamanla bulursun yeterki bisikletin olsun.

Geri