Scudo Sports

Yol bisikleti almalı mıyım?

Mert Y

Üye
Tepki
1
1.85 boyunda ve 86 kilodayım, uzun zamandır bisiklet sürmedim.Bisikleti spor amaçlı kullanmak istiyorum.Bu bisiklet hakkında çok fikrim yok fakat tasarımları çok hoşuma gidiyor. Önce katlanır bisiklet almak istiyorum (nedeni yok :)) sonra yol bisikletine yöneldim daha sonra bu Meridanın speeder modellirini düşündüm şimdi tekrar yol bisikletine döndüm. Sizce yol bisikleti uygun olur mu? Mersinde yaşıyorum ve şehir içinde süreceğim sanırım.

Scudo
Şehir içinde sureceksen eğer şehir tur bisikletlerine bakmani tavsiye ederim butceni belirtirsen ona göre marka model önerileri gelir...

• Beğen
Tepkiler: Mert Y
@fbyram
Yani sürmeyeli uzun zaman olduğu için öncelikle sahilde süreceğim daha sonra şehirden günübirlik gidip dönülecek yer sayısı fazla olduğundan mutlaka şehirdışında da sürebilirim.Bütçem ise 1500-2000 tlye kadar denebilir fakat öncelikle uygun türü belirmek istiyorum

yol bisikleti istiyorsanız, uzun zamandır bisiklet kullanmadıysanız, sporla uğraşmıyorsanız, kondüsyonunuz düşükse, ağırlık edecek şeyler taşıyacaksanız ve hatrı sayılır rampalar tırmanacaksanız aynakolu 2 değil 3 çarklı tercih etmenizi tavsiye ederim. 2'li yarış konfigürasyonu yeterince yumuşak kombinasyonlar vermemektedir ve dizlerinizi zorlayabilir.

Bunlar ve muadillerini inceleyebilirsiniz. Deneyerek almak en mantiklisi. Bende katlanır alcaktim şehir bisikleti aldim. Fazla kullanmayacagimdan iş görecek birşey aldim. İleride katlanır alma düşüncem de değişmedi :)

(link)
(link)

• Beğen
bu sorguları yaklasık 5 6 ay once ben de yasadım. öncelikle sırf medıtasyon aracı olarak bısıklet alma fıkrı doğdu aklıma. sonra bisiklet için 300-500 civarı bütçe ayırabilirim diye düşündüm. sonrasında bilumum sözlüklerde (ekşi, itü) bisiklet vb başlıklarda yazan ve bisikleti bildiğini belli eden kişileri tespit edip yardım istedim. 300-500 gibi bir bütçeyi onlara soylediğimde "karfur bisikletinden uzak dur, o seni taşıyacağını sen onu taşırsın" tepkilerini gördüm. sonra birkaç bisiklet önerdiler. çoğu şehir bisikletiydi. specialized'ın özellikle. ardından aramalar sorgulamalar artarak devam ettı. bir süre sonra, bir sekılde gozumun onune yol bisikleti ilişti. duruşu, oturuşu o kadar zor gözüküyordu ki gözüme, buna binsem kesin sakat kalırım diye düşünüyordum.
ama sevdiğim şeylerin başında hız yapmak geliyordu!
bu sefer yol bisikleti kullanan kişileri tespit edip beni motive etmelerini, bana yol bisikletini anlatmalarını istedim.
açıkcası gaza gelmem lazımdı tabiri caizse.
bu süreçte, gerçekten bu işi bildiği kelimelerinden belli olan kişileri tanımak benim için şans oldu. bir insan fizyolojisine en uygun aracın yol bisikleti olduğuna ikna oldum.
şu an evimde 1.5 aylık bir tasarım harikası var. markası onemli değil. ona yol bisikleti diyorlar..
bence pişman olmazsınız. alın!

2 kere yol bisikletine bindim, 1 ay sonra dağ bisikletimi sattım.Şimdi kafama koydum alacağım bisikletimi gün sayıyorum.Bir insan nasıl sevmez yol bisikletini? :eek: Kesinlikle alın pişman olmazsınız bana göre

Dağa çamura girmeyecekseniz ve aklınıza bu kadar yol bisikleti düşmüşken, gidip de şehir bisikleti almanızı tavsiye etmem. Yol bisikleti şehirde gayet rahat kullanılıyor, hatta hız avantajından dolayı trafikte daha güvenli, daha kolay ayak uydurabiliyorsunuz trafik akışına. Söylediğiniz bütçeyle çok güzel yol bisikletleri alınabilir.

Çok teşekkürler tavsiyeler için yol bisikleti alacağım galiba.Şimdi model araştırayım biraz :)

Bende yol bisikletine yeni geçtim trafikte hız ve araçların arasından geçme bakımından diğer bisikletlerle kıyaslanamaz sadece biraz dikkatli kullanacaksınız.

carraro cr race 052 (benim bisikletim)
salcano xrs 030 tiagra
mosso 730 tca tiagra

bütçeniz civarında aklıma gelen bisikletler bunlar, daha başka model öneren arkadaşlar da olacaktır. Liste fiyatlarına çok aldanmayın hepsinde pazarlık payı var, nakit alımlarda daha da fazla var hatta.

Salcano xrs 030 tiagra 2015

• Beğen
Bu duyguyu yaşayan bir ben değilmişim meğer :)

Yoğun iş temposu bisiklet almamı erteledi ama iyi ki ertelemiş. Şehir bisikletinden geçiş yapıyor gibiyim.

Aklımda şöyle bir model var (link)

@Özal AYDIN hocam bu modelden şuan sadece 55 cm kadro üretiliyor boyunuza uygunsa düşünmeden alın ben kullanıyorum çok memnunum

@ertanmrtz Boyum 1.78, bacak boyu 76. Şehir bisikleti arayışlarındayken bir bisikletçi senin kadro boyun 46 olmalı demişti ama umarım yol bisikletinde farklıdır? :(

Geri